Opera Software - Opera 11 z rozszerzeniami

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Maciek

Awatar użytkownika

Topic author

Administrator

Post autor: Maciek » 12 kwie 2011, 12:09

Odp: Opera Software - Opera 11 z rozszerzeniami

Wydano wersję 11.10 Opery.

Obrazek

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 12 kwie 2011, 15:10

Właśnie zaktualizowałem do najnowszej wersji. Jedna rzecz od razu mi się rzuciła w oczy. Mianowicie miniaturki na stronie szybkiego wybierania nie są jednakowo wyskalowane, a wygląda to tak jak na załączonym zdjęciu:
Obrazek
Wcześniej wszystkie strony były skalowane jednakowo tak jak ta po prawej.

Jeszcze jedna rzecz mi nie chodzi tak jak powinna (ale to przestało działać już wcześniej nie nie ma związku z aktualizacją), mianowicie nie mogę na gmailu załączać wielu załączników naraz, mimo włączonej opcji zaawansowanych załączników w ustawieniach, tylko każdy muszę załączać osobno.

Wie może ktoś jak to naprawić? Byłbym wdzięczny za pomoc.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Topic author

Administrator

Post autor: Maciek » 12 kwie 2011, 16:59

Mianowicie miniaturki na stronie szybkiego wybierania nie są jednakowo wyskalowane, a wygląda to tak jak na załączonym zdjęciu:
W miniaturce jest fokus na logo strony- czyli jest OK. Jeżeli chcesz przywrócic dawne skalowanie miniaturek ustaw dla danej miniaturki dowolny czas odświeżania tej miniaturki.
Obrazek
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 12 kwie 2011, 17:50

Jeżeli chcesz przywrócic dawne skalowanie miniaturek ustaw dla danej miniaturki dowolny czas odświeżania tej miniaturki.
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 28 cze 2011, 17:27

Zainstalowałem dzisiaj nową wersję Opery 11.50 i mam problem. Nie działa mi rozwijana lista ostatnio przeglądanych stron, dokładnie chodzi mi o ten przycisk zaznaczony białą strzałką na prawym obrazku (skórka Z1-Glass v2.60), który po aktualizacji przestał działać. Lista rozwijana działa tylko przez "strzałkę" na klawiaturze.
Obrazek Obrazek
Co ciekawsze na domyślnej skórce tego przycisku już nie ma . Chciałbym wiedzieć jak to naprawić, bo z reguły przeglądam strony korzystając tylko z myszki, a tak będę musiał korzystać także z klawiatury.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Topic author

Administrator

Post autor: Maciek » 28 cze 2011, 19:21

Mikolaj. pisze:Co ciekawsze na domyślnej skórce tego przycisku już nie ma .
Bo nie wiedzieć czemu został ten przycisk domyślnie wyłączony. :mur:

Możesz go włączyć poleceniem:

Kod: Zaznacz cały

opera:config#Show%20Dropdown%20Button%20In%20Addressfield
Kolejna głupota to nowa domyślna skórka. Ohydny nowy przycisk z logiem opery (ten pod którym jest menu), przycisk zoomu (u dołu po prawej) zajmuje teraz zbyt wiele miejsca, ikonki unite,turbo u dołu po lewej wyglądaja tragicznie w porównaniu do poprzednich, to samo z innymi elementami nowej skórki. Dobrze że jest tyle bardzo dobrych skórek które mozna zastosowac zamiast nowej domyslnej.
Obrazek
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 cze 2011, 19:25

Witam, czy można zrobić tak, żeby wczytywanie zapisanych loginów i haseł odbywało się automatycznie. Ale chodzi mi o to, aby automatycznie tylko wypełniało pola a ja będę sam klikał zaloguj.
Ponieważ aktualnie w Operze jest troszeczkę niewygodnie, mianowicie chodzi mi o strony gdzie przy logowaniu trzeba wpisywać kod z obrazka. Gdy daję, aby opera zapamiętała login i hasło, to i tak nie będę mógł się zalogować potem, trzeba będzie ręcznie wprowadzić. A to dlatego, ponieważ Opera zapamięta również wpisany kod z obrazka, a jak wiemy on się zmienia.
Dlatego chcę, aby Opera sama wypełniała, ale bez automatycznego logowania, czy da się tak zrobić?

Jak coś to wiem, że LastPass ma taką funkcję, no ale nie chodzi mi teraz o niego.
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 28 cze 2011, 21:38

Dzięki Maciek, zadziałało.
Maciek pisze:Bo nie wiedzieć czemu został ten przycisk domyślnie wyłączony.
A ja się zastanawiałem, jak mogłem to zepsuć :D, w szczególności, że nie zmieniałem żadnych ustawień. Swoją drogą taki duperel, a utrudnia użytkowanie.
Takimi rzeczami Opera może odstraszyć nowych użytkowników, gdzie na dzień dobry trzeba w internecie szukać jak włączyć podstawową funkcję (przynajmniej dla mnie) jaką jest ta lista rozwijana.