[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
zawiesza się obraz, wyłącza monitor - .::Forum.Portal24h.pl::.

zawiesza się obraz, wyłącza monitor

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

JohnnyBravo

Nowy

Post autor: JohnnyBravo » 30 kwie 2011, 14:37

zawiesza się obraz, wyłącza monitor

witam wszystkich. AMD Athlon(tm)XP 2400+ 2.00 GH.z, 1.00 RAM, ATI Radeon HD4600 Series. przed świetam odebrałem kompa z naprawy od kolegi ale mi nie działa poprawnie. nie jestem połapany <font color=red><b>w ogóle</b></font> w komputerach i moja wiedza jest mierna. zrobiłem "dignostyke", tak jak zalecał "Maciek" przed opisaniem problemu na forum. i wszystko jest zainstalowane poprawnie. jedyne co to w "podglądzie zdarzeń" w "aplikacje" jest pare razy "Błąd" i dość sporo "ostrzeżenie", a natomiast w "system" jest od groma "Błąd". a problem polega na tym, że podzczas grania np. nfs carbon czy wandet podczas jakiegokolwiek wyscigu zawiesza sie obraz, po chwili wyłącza sie monitor i nic nie mogę już zrobić prócz "reset". tak jest za każdym razem. raz udało mi się włączyć monitor to pisało coś tam że "...wystąpił problem z ati2dvag...." a po resecie moitor ma ustawienia rozdzielczości 640x480. oczywiście dam rade zmienić na 1600x900 i wszystko jest jak by sie nic nie stało. po internecie śmigam i też żadnych problemów nie mam nic sie nie dzieje. wkleiłbym te raporty z aplikacji i systemu , ale nie potrafie. no i temperatura też jest wporządku, bo sprawdziłem według zalecen. Proszę o :help: . Pozdrawiam :zalamany:

<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 30 kwie 2011, 20:25

Odp: zawiesza się obraz, wyłącza monitor

a na czym polegała naprawa tego kolegi? wg mnie trzeba przeinstalować sterowniki od grafiki (wywalić stare, wgrać nowe)

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

JohnnyBravo

Nowy

Post autor: JohnnyBravo » 30 kwie 2011, 22:14

naprawa polegała na wymianie płyty głównej i wgraniu systemu. a co do grafiki to skąd wziąść nowe sterowniki? płyty orginalnej nie mam , bo sie przeprowadzałem i gdzieś .... zreszta robiłem "dignostykę" zalecaną przez "Maćka"
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 1 maja 2011, 08:57

w diagnostyce są linki do stron producentów, gdzie są najnowsze stery, nie potrzeba płyty. Rozumiem, że skoro robiłeś tę diagnostykę, to stery też zainstalowałeś, tylko czy miałeś wcześniej (po tym formacie) inne stery wgrany i je usunąłeś, czy miałeś czysty system?
Tu masz podobny problem

http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?f=2&t=13957
A przy uruchamianiu systemu kompa masz normalnie jedno piknięcie głośnika czy nie?

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

JohnnyBravo

Nowy

Post autor: JohnnyBravo » 1 maja 2011, 14:02

tak, mam jedno piknięcie. a co do diagnostyki to zainstalowałem nowy sterownik (przynajmniej tak myśle , bo nie znam angielskiego) i chyba odistalowałem stary. przeczytałem te problemy co wysłałeś mi linka i widze że jest sporo problemów z tymi kartami, ale jeden dał rade i już nie ma problemu, więc myśle że może nie dokońca wszystko robie dobrze lub też mam zły sterownik sciągnięty. Jeżeli coś nie tak zrobiłem, to co zrobić jeszcze raz?
<<

JohnnyBravo

Nowy

Post autor: JohnnyBravo » 1 maja 2011, 15:05

odinstalowałem jeszcze raz i zains. nowy ster i wyskoczyła mi ramka z takim napisem "Oprogramowanie innstalowane dla tego urządzenia ATI Radeon HD 4600 Series nie przeszło testów zgodności z systemem Windows XP umożliwiających uzyskanie logo Windows. Kontynuowanie instalacji tego oprogramowania może zakłócić lub zdestabilizować poprawne działanie systemu teraz lub w przyszłości. Firma Microsoft zaleca zatrzymanie teraz tej instalacji i skontaktowanie się z dostawcą sprzętu w celu uzyskania oprogramowania , które pomyślnie przeszło testy zgodności z systemem umozliwiające logo Windows." może przez to się tak dzieje. nie mam pojęcia :(