[Instalacja] Beyond Good & Evil

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Shauer

Nowy

Post autor: Shauer » 1 maja 2010, 21:57

[Instalacja] Beyond Good & Evil

Dość dawno temu kupiłam gre Beyond Good & Evil... miałam wtedy Windowsa XP i wszystko było ok, ale nie wiem czemu nie przeszłam tej gry do końca, zaczymując sie na pewnym etapie gry... Teraz mam już Windows 7 i znalazłam tą gre w szafie... mój problem to dokładnie to:
Instalacja ledwo sie zaczyna... jakieś dwa pliki sie zgrywają na dysk i urywa sie film... wraca do pulpitu... bez żadnego komunikatu... Myślałam że to problem z płytami, więc ściągnełam gre z internetu, ale nic nie pomaga bo znów to samo... błagam pomocy... :help: Bardzo chce jeszcze zagrać w tą gre... macie jakiś pomysł?

<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 3 maja 2010, 18:44

Re: Beyond Good & Evil

Beyond Good & Evil – komputerowa, przygodowa gra akcji stworzona i wydana przez Ubisoft w 2003
Win$hit 7 - Październik 2009 i dalej.
To powinno Ci ładnie wytłumaczyć co jest nie tak.
A jak już bardzo chcesz sobie pograć, to nie męcz się i załóż sobie maszynę wirtualną.
<<

Shauer

Nowy

Post autor: Shauer » 3 maja 2010, 22:00

Są starsze gry od tej i mi działają... pozatym ta gra działa mojej kolezance na Windows 7 D:
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 3 maja 2010, 22:22

Windows 7 | Windows 7
Brzmi tak samo, prawda ? Ale tylko brzmi.
Jeżeli chcesz się zagłębić w twój problem, to życzę powodzenia. Jak już pisałem - maszyna wirtualna i problem z głowy. No tylko pytanie 'a cooo to maszina wirtualna ? O.o'.
A tak na poważnie, to nie wiem jak Ty ale ja odrobiłem zadanie domowe i troszkę poszukałem w GOOGLE i jak się okazało jest tak jak mówisz. Tobie nie działa, ale koleżance za to działa. Czemu ? Inna wersja systemu, brak jakiś aktualizacji, inna konfiguracja sprzętowa = inne sterowniki, inny antywirus ble ble ble etc etc. Szukajcie a znajdziecie.
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 4 maja 2010, 10:15

a próbowałeś włączyć "emulator" windowsa XP w tym 7 ? i nie wiem czy jest takie coś na 7 ale tryb zgodności z windows XP? (tak tylko dałem bo nie mam 7 u siebie ale parę razy o nim czytałem i takie opcje tam były - emulator tylko chyba na tej najdroższej wersji systemu)
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

Shauer

Nowy

Post autor: Shauer » 4 maja 2010, 17:39

Emulatora nie mam niestety... Prubowałam ustawić w zgodności z Windows XP, ale sie nie da bo niestety nie moge tak zrobić z instalką. Gdy naciskam przcisk "Instaluj" wyskakuje program instalacyjny, idą jakieś dwa foldery na kompa, instalacja sie wyłącza a foldery usuwają... Nie ważne czy z neta czy orginałki, zawsze sie dzieje tak samo niestety :help:
<<

Shauer

Nowy

Post autor: Shauer » 11 maja 2010, 18:39

Może ktoś jeszcze pomoe? D:
<<

Amelia

Nowy

Post autor: Amelia » 29 maja 2011, 11:19

Odp: Beyond Good & Evil

Mam ten sam problem, z tą samą grą. I maszyna wirtualna nie pomogła,więc jeśli można, zachowaj swoje sarkazmy dla siebie,kolego. A skoro już tak sprawdziłeś wszystko i obcykałeś to problemem było podać głębszą instrukcję? Nie jestem informatykiem i mogę wielu rzeczy nie rozumieć,więc po co te nieuprzejmości? Shauer - gdy coś znajdę napiszę. ;D
<<

cliffofstockyards

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: cliffofstockyards » 29 maja 2011, 12:01

Odp: Beyond Good & Evil

Temat trochę za późno odkopany. Niedawno założyłem temat odnośnie starszych gier na nowszych windows'ach i nowszym sprzęcie i nikt się tam prawie nie udziela. Czyżby wszyscy przymykali oko na problem ze wsteczną kompatybilnością? Jak tak dalej będzie to za 10 lat będziemy mogli pograć tylko w najpopularniejsze gry dzisiejszych czasów, bo tylko do nich powstaną patch'e itp. itd.
Czy jest jakiś prosty sposób, na uruchamianie starych gier? Z grą powyżej polecam poszukać na innych forach, to dosyć popularna gra.
Wiceprezes PZPN o trenerze Majewskim: Youtube