Opinie - Gry konsolowe
Zaczne może ja:)(gry na xbox360)
DRIVER: SAN FRANCISCO
Moja ocena: 6/10
Ocena Serwisu Gry-Online: 8/10
Ocena angielskiego czasopisma XBOX 360: 8/10
Powiem tak: 40£ wyrzucone w bloto. Nie gralem w poprzednie czesci ale gra nie ma zadnego poziomu i jest niewarta swojej ceny. Slaba fabula tak samo jak dialogi. Fizyka jazdy, jako taka, chodz w grze ktora skupia sie na jezdzie oczekiwalbym czegos wiecej. Model zniszczen istnieje, choc jest conajmniej przecietny. Gra ogolnie mowiac nudna. Sama jazda po miescie jeszcze ujdzie choc po godzinie ma sie dosc. Mi osobiscie nie przypadla do gustu, niczym nie zachwycila i nie przyciagnela. Stanowczo odradzam zakup chyba ze jest ktos fanem. jezeli koniecznie chcecie to przynajmniej poczekajcie na przeceny:)
ASSASIN'S CRED II
Moja ocena: 9+/10
Ocena Serwisu Gry-Online: 9,5/10
Ocena angielskiego czasopisma XBOX 360: 9/10
Zaczne od tego ze kupilem te gre przez przypadek. Nie bylem co do niej przekonany. Wydawalo mi sie ze bedzie to skakanie po budynkach, zabijanie i nic wiecej czyli nuda. No i tak tez niewatpliwie jest, z jednym wyjatkiem. Na poczatku niewiele sie dzialo i myslalem ze moje obawy sie sprawdza jednak po kilku godzinach nie moglem odejsc od konsoli. Niesamowicie wciagajaca fabula, swietne dialogi i naprawde dobry system walki. Gra ma naprawde genialny klimat i mozna sie wciagnac(mnie to doknelo). Jest wiele ciekawych watkow, trudniejszych i latwiejszych misji. Jedyne co mi sie nie spodobalo to starcia z bossami. Zwykly kaplan uzbrojony w mieczyk stawial opor 2-3 assasinom i na koniec uszedl z zyciem. Rozumiem ze to sa elementy o duzym znaczeniu, wykonujemy misje by na koncu zabic glowna postac w calym spisku ale bez przesady. Poza tym nie mam nic do zarzucenia i czekam z niecierpliwoscia na 4-ta czesc i zarazem ostatnia, mam nadzieje ze w porownaniu do drugiej czesci zakonczenie nie pozostawi pewnego niedosytu. Polacam wszystkim nawet tym ktorzy nie grali do tej pory w podobne gry.
Medal of Honor 2010
Moja ocena 7/10
Ocena Serwisu Gry-Online: 6,5/10
Ocena angielskiego czasopisma XBOX 360: 7/10
Ciezko mi ocenic te gre nie odnoszac sie do poprzedniej odslony, mimo ze gra jest osadzona w innym czasie. Po swoich dlugich przemysleniach stwierdzam ze EA zawalilo robote. Gra jest przede wszystkim monotonna, krotka i malo dynamiczna. Ma jednak swoj klimat i mimo wszystko uwazam ze mozna w nia zagrac. Mowiac o poprzedniej odslonie mam na mysli Allied Assault. Nowy Medal of Honor nawet nie umywa sie do gry wydanej w 2002 roku. O czym to swiadczy? A no o tym ze producenci chyba uwazaja ze zadowoli nas kazda gra, byle byla graficznie lepsza od poprzednika i osadzona w innym nowym miejscu. Battlefield Bad Company 2? Duzo lepsza od Medal of Honor, lecz czy lepsza np od call of duty 2? Zeby wyprowadzic was z bledu nie oceniam tych gier porownujac ich do inny wydancyh w latach 2000-2004 lecz tak jakby byly zrobione w latach obecnych. Z czystym sumieniem chetniej zagram jeszcze raz w Allied Assault(choc nie jest gra na XBOX) niz w najnowszego Medal'a. Moim zdaniem grafika jakby nie patrzec schodzi na dalszy plan(nawet bardzo odlegly), fakt ze taki element jak destrukcja otoczenia to mila rzecz lecz nie wplywa na satysfakje z gry.
W najblizszym czasie nabede Call Of Duty: black ops, bede mogl sie odniesc do medal of honor. No i z niecierpliwoscia czekam na Battllefielda 3 i The Elder Scrolls V: Skyrim.
Jezeli macie swoje przemyslenia i opinie na temat tych gier badz innym podzielcie sie, mysle ze pomoze nam to wydac jak najlepiej nasze ciezko zarobione pieniadze:)