Strony rządowe NIECZYNNE! Atak za ACTA?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 24 sty 2012, 14:52

Odp: Strony rządowe NIECZYNNE! Atak za ACTA?

Aq pisze:Warto także wziąć pod uwagę to, że wprowadzenie samego ACTA jeszcze nic nie oznacza. Tam jest taki zapis, że każde z państw przystępujących do ACTA samo decyduje o jego ramach. W każdym kraju mogą to być inne zapisy formułowane przez prawo. Jak już to obawa może polegać na tym, że w wielu przypadkach Prawo Polskie jest dużo surowsze niż wytyczne UE.
Dokładnie !!! - mnie niepokoi tylko ten wpis :

SEKCJA 1: ZOBOWIĄZANIA OGÓLNE

W tym kawałku VETO !!!
4. Żadne postanowienie niniejszego rozdziału nie może być interpretowane w taki sposób, by
nakładało na Stronę wymóg nałożenia na swoich urzędników odpowiedzialności za działania
podjęte w związku z wypełnianiem ich urzędowych obowiązków.

- Kto zagwarantuje że nie będzie nim tajniak i nie będzie zbierał danych o Narodzie
- Jakim prawem urzędnik jest bezkarny , Konstytucja RP twierdzi że jesteśmy równi wobec prawa . Coś sie zmieniło ?
- Sąd powinien decydować kogo .... jak już .....inwigilować !
- Co wtedy gdy skorumowany urzędnik zinwigiluję firmę internetową na podstwie swoich przypuszczeń zdobędzie dane , firma padnie , a urzednikowi się odwidzi wina firmy ! - Kto pamięta Pana Kluskę ( jesli przeinaczyłem to przepraszam ) milionowy interes mu padł z winy urzędników .

Polski średni kapitał nigdy nie wytrzyma długich przestoi z winy urzędników , jest za młody i nie ma tyle kapitału aby to przetrzymać .

Powiem szczerze że jak zacząłem czytać a to był początek dokumentu - to byłem wściekły ale im dalej czytałem to spadało ciśnienie - bo dokument w 95 % nie dotyczy przeciętnego internauty i odwołuje się do juz istniejącego prawa .

Jaki urzędnik będzie podejmował decyzje aby rozpocząć procedury , jakie to procedury ... itd
Kowalski - urzędnik dostanie stówę w łapę zaślini się i będzie mu się wydawało że ktoś coś w sieci ... zdobędzie informację a potem mu się odwidzi !

Ale na pewno nie będę frajerem który " umiera za piratów " - trzepią kasę niech kombinują , mnie to rybka :)

UZUPEŁNIENIE - A bezkarność urzędników w Polsce to norma - Naród to "bydło" które jest dojone na wszelakiej maści podatki aby mieć na pensje dla nich .
Odpowiedzialność po co ? - pokrzyczą przestaną .

Kod: Zaznacz cały

http://img716.imageshack.us/img716/1791/bezkarny.png
Tak samo będzie z urzednikiem który będzie narzucał rozpoczecię procedur inwigilacji Internautów .
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 10:20 przez DG1966, łącznie zmieniany 7 razy.

<<

SWAT

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: SWAT » 24 sty 2012, 17:48

http://www.wirtualnykonin.pl/go.live.ph ... necie.html

Ja już po manifeście w moim mieście.
Po prostu być, iść tam gdzie masz iść.
Po prostu być, urzeczywistniać sny.
Po prostu być, żyć tak jak chcesz żyć.
Po prostu być, po prostu być.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 24 sty 2012, 18:12

Dobre !!! - Wszyscy zapewne "znają" tekst ACTA .... ale szacun za obronę swoich przekonań jakie by nie były !
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 11:57 przez DG1966, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 24 sty 2012, 18:32

Dobrze, ze ktokolwiek sie ruszł, tylko szkoda ze tak mało, ale zawsze coś. Jestem ciekaw jak u nas jutro będzie.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 24 sty 2012, 18:46

"Konin protestuje przeciwko acta"
No to z filmiku widze że chlopacy się dobrze bawili, powygłupiali bardzo. Tylko czemu oni tacy byli weseli skoro rzekomo ich "wolność" zostanie wkrótce skutecznie ograniczona? Czyżby byli na tym zbiegowisku głównie w celach rozrywkowych? :dobani:

Ciekawe czy ktokolwiek z tych "ruszających się" na protest zapoznał się z tym przeciwko czemu protestuje:
52011PC0380

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52011PC0380:PL:HTML
(pełna treść ACTA w wersji html)
Przypuszczam, że nikt z nich tego nawet nie przeczytał :hyhy:

Podobnie było z treścią raportu MAK - po 15min. od opublikowania już każdy komentował ale przeczytali go tylko nieliczni, a reszta zalewała facebooka tylko i wyłącznie swoimi odczuciami na jego temat ;)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 24 sty 2012, 19:04

O co chodziło, z tymi naszymi rzekomymi kłótniami itd., bo ja tu widzę wyłącznie wymianę zdań.
A wracając do tematu, ja tu widzę same dzieci. W zasadzie, do protestu powinny się włączyć chyba wyłącznie osoby płacące za Internet.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 24 sty 2012, 19:22

Aq pisze: A wracając do tematu, ja tu widzę same dzieci. W zasadzie, do protestu powinny się włączyć chyba wyłącznie osoby płacące za Internet.
VETO ! - W sieci wszyscy są równi z racji statusu użytkownik , czy Google czy NEO z Kamczatki jako użytkonik sieci ma takie same prawo do głoszenia swoich przekonań i poglądów w sieci oraz do wolności z tym związanej a o którą im chodzi w tym proteście , tak więc nie mogę poprzeć Twojej wypowiedzi dzieciaki też mają prawo do swobodnej wypowiedzi i będę tego bronił do " krwi ostatniej " - ale dzieciaki muszą się nauczyć jednej zasady :

Wolność człowieka jest niezbywalnym jego prawem którego nikt nie ma prawa go pozbawić ale tasama wolność ograniczona jest wolnością innego człowieka !!!

I Neo tego nie kuma ... to ich problem moim zdaniem ale prawa do wypowiedzi nie wolno ich pozbawiać , odmawiać - tylko ciutek pokory ich uczyć jak przesadzają .

NEO - w tym temacie logikuje tak poprę protest bo nie ściągnę filmu i to dla niego jest cacy .... to oczywiście skrót ... a teraz > NEO nagrało sobie filmik śmiga do kumpla aby sobie przy piwku obejrzeć ale trafia na kozaka który podchodzi łapie za wsiarz zabiera filmik idzie obejrzeć przy piwku z kumlem to już jest nie cacy ;)
I to jest sedno sprawy !!! i nie tylko dzieciaki mają z tym problem ;)

Zrobiłem tutaj pewien myk - oczywiście że zamierzony ale pokazuję że : Admin ogłasza publicznie w sieci brak poparcia dla przestepstw w sieci a Moderator staje okoniem do oficjalnego stanowiska serwisu ... tak więc pokazuje to że nie tylko dzieci mają problem ze zrozumieniem o co tu chodzi ale i fakultety też nie gwarantują zrozumienia sytuacji , sytacja bzdetna i sprowokowana ale pokaże jak to tutaj jest czy oficjalne stanowisko serwisu czy Mod stanowić będzie o postrzeganiu wiarygodności serwisu .
Albo w lewo albo w prawo , albo Admin ustanawia tu politykę serwisu albo mod jeśli Admin to modowi radzę poczytać w sieci o obowiązkach moderatora .

http://img51.imageshack.us/img51/9707/amanieprawanaserwisieve.png
A stanowisko moda wbrew oficjalnemu stanowisku serwisu i to na jego niekorzyść w myśl uregulowań prawnych o których tutaj dyskutujemy i z powodu których Admin zajał puliczne zdanie reprezuntujące stanowisko serwisu - to dalece idąca niesubordynacja forumowa a w stosunku do Admina to zwyczajne świństwo - takie jest moje zdanie .
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 24 sty 2012, 20:48

No cóż to już jest sprawa pomiędzy administratorem i moderatorem. Oni jak będą chcieli to sobie sprawę wyjaśnią. Nie wiem czy funkcjonuje akurat w tym serwisie hierarchia piramidy czy linii.
Wracając do mojej wypowiedzi, po prostu to, co obejrzałem na filmiku i to, co wyczytuje w sieci, bardziej przypomina mi rozkrzyczane dziecko, gdy rodzić nie chce kupić mu zabawki. Zero w tym proteście jakiejkolwiek logiki czy planu. Ma wrażenie, ze oni sami nie wiedzą, przeciwko czemu tak naprawdę protestują i nie mają pojęcia, czym są prawa autorskie i czym jest moralność.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 24 sty 2012, 20:59

Aq pisze:No cóż to już jest sprawa pomiędzy administratorem i moderatorem.
Maciek Administrator > "Nie może być przyzwolenia na wolność do popełniania przestępstw!"

Źródło > czy-portal24h-popiera-protest-sprawie-acta-t18908.html

mod mi wisi - straszył mnie , ale opinia o serwisie nie gdyż jestem jego częścią i wiarygodność serwisu bardzo mnie interesuje !!!
Ale z modem który mnie straszy w ochronie neo i na jego prośbę do tego te same neo łamie prawo na serwisie mod to olewa a Admin .... no właśnie poczekam
UZUPEŁNIENIE - Admin doprowadził do porządku usera , a z modem to jego sprawa co zrobi ... jestem tylko userem i wara mi od tego .
To twardy orzech do zgryzienia bo ja na pewno zastraszyć się nie dam banem za ochronę neo które łamie prawo i obraża ... nie ten user .
Oczywiście luzik ...
Aq pisze: Wracając do mojej wypowiedzi, po prostu to, co obejrzałem na filmiku i to, co wyczytuje w sieci, bardziej przypomina mi rozkrzyczane dziecko, gdy rodzić nie chce kupić mu zabawki. Zero w tym proteście jakiejkolwiek logiki czy planu. Ma wrażenie, ze oni sami nie wiedzą, przeciwko czemu tak naprawdę protestują i nie mają pojęcia, czym są prawa autorskie i czym jest moralność.
Teraz się zgadzam w 100 % - ale nawet niemowle ma prawo do krzyku , niewie co ale coś je boli i ma prawo to wyrazić w sposób jaki umie , tego ich prawa będę bronił , proszę nie odbierz mnie jako zgreda mohera bo daleko mi do takowego i nie chciałem Ciebie pouczać ale ja tak reaguję na jaką kolwiek cenzurę w sieci .
Na moim kanale na YT masz cały zestaw obelg pod moim adresem one też mają prawo do istnienia w sieci .... ale inną sprawą jest odpowiedzialność za nie ;)
Oczywiście luzik ...
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 12:03 przez DG1966, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 24 sty 2012, 21:54

proszę nie odbierz mnie jako zgreda mohera bo daleko mi do takowego i nie chciałem Ciebie pouczać ale ja tak reaguję na jaką kolwiek cenzurę w sieci .
No daj spokój. Co, jak co ale każdy ma prawo się wypowiadać i ma także prawo do własnej opinii a dyskusja jest ciekawa. Najgorszy jest brak argumentów w poparciu swojej wypowiedzi, lub głupie obrażanie się w momencie, gdy nie chce się komuś przyznać racji.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 24 sty 2012, 22:24

Aq pisze:
obrażanie się w momencie, gdy nie chce się komuś przyznać racji.
Obrażanie się i skarżenie to tylko chwilowa radocha a opinia skarżypyty zostaje w odróżnieniu od avatara
Avatar - był znakiem towarowym FIRMY LIPTON - a więc to temat na czasie i a propos "ACTA ( czytaj obecne prawo ) 1 vs 0 neo "
I bez ACTA - można dojść do porządku ... to zależy tylko od obsługi serwisu ... PROSTE

http://img713.imageshack.us/img713/705/neoavatar.png

Ten przykład dobitnie to pokazuje - nowy user wymusza usunięcie avatara - " starego " usera - byłoby to oczywiście niemożliwe przy innej polityce serwisu ( czytaj - Admina , mod za te przepychanki chciał mnie banować ) - ktoś powie z zemsty - i będzie miał rację ale na przykład polityki serwisu ktoś musiał pójść więc ... poszedł niegrzeczny :D
Wracając jednak do ACTA - W SKRAJNYM I oczywiście hipotetycznym wypadku jakiś urzednik mógłby wszcząć procedurę śledzenia ruchu tego usera gdyż używał cudzej własności - I to mi się nie podoba !!! - a wystarczy zwrócić się do obsługi aby tylko skutecznie działała - PROSTE
Zawsze twierdziłem i twierdził będę że za większość syfu w sieci odpowiada obsługa serwisów ! - user jak ma przyzwolenie będzie robił wszystko co będzie chciał i to jego " prawo " a obsługa jest od kontrolowania treści zawartych na podległym serwisie , władza na serwisie to także odpowiedzialność .... za treści i traktowanie wszystkich na takich samych zasadach młody , stary user ... fachowiec , laik ... neo czy stary sieciowo wyjadacz , netykieta obowiązuje wszystkich a równe traktowanie wzbudza zaufanie i szacunek do obsługi serwisu - gdy ganiałem swoich wrogów w sieci wiele razy wbijałem na fora ( anonimowo ) gdzie adminami były dzieci , gdy przesadziłem brały mnie za "pysk" i temperowały , kuliłem ogon pod siebie bo byłem winny ... zasady są dla wszystich albo dla nikogo - brak zasad uderza w słabszych sieciowo których jest znakomita większość !!! ... a wolność w sieci ma być dla milionów a nie dla wybranych kreatorów cudzych umysłów i anonimowych bezkarnych urzędników którzy bez karnie będą mogli śledzić pakiety w sieci .

ACTA - może do takich skrajności doprowadzić gdzie byle avatar będą wszczynane procedury , dlatego mam strasznie mieszane "uczucia" co do tego dokumentu w zakresie zaznaczonym powyżej na czerwono .
ACTA - dotyczy też własności intelektualnej czyli nawet tekstów pisanych w sieci - hmm więc mam pytanie - Mam sporo zajadłych wrogów w sieci których obelgi są niewatpliwie ich własnością intelektualną - aby się bronić i być przy tym wiarygodnym muszę ich cytować na co oczywiście nie będę miał zgody , w obecnym stanie prawnym mogą mi skoczyć na kant husteczki , chroni mnie ART 25 KK ..."2.Napastnik który podejmuje działanie stanowiące bezpośredni , bezprawny zamach na jekiekolwiek dobro chronione prawem , musi sobie samemu przypisać winę za szkody , jakie poniesie z rąk osób działających w obronie koniecznej ."...
PYTANIE - czy ACTA będzie nadrzędnym aktem nad KK .... byłbym wdzięczny gdyby jakiś prawnik kliknął dwa zdania jako odpowiedź
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 11:12 przez DG1966, łącznie zmieniany 17 razy.
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 24 sty 2012, 22:57

Chwalisz sie czy żalisz ?

//Admin
Prosiłem aby nie robić tutaj wycieczek osobistych i trzymać się tematu. Chcecie porozmawiać sobie tylko we 2? Jest PW (prywatna wiadomość). Dlatego niestety muszę przyznać ostrzeżenie.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 25 sty 2012, 15:50

Informuję - - W temacie ACTA - wysłałem e-maila do Premiera RP - jako osoba prywatna podpisana z imienia i nazwiska , czy liczę na odpowiedź ... dośpiewajcie sobie sami ... uważam jednak że klikanie choćby tysięcy osób ( to mogą być setki klonów ) nic nie zmieni ale tysiące osób potencjalnych wyborców z imienia i nazwiska ( choć akurat mnie nie grozi abym głosował ) to już inna sprawa , nie nawołuję do masowych e-maili bo zapewne nie było by ich tyle co neokrzykaczy w sieci , gdyż pisząc do Premiera wypada się podpisać .
Uważam też że Premier to tylko przedstawiciel Narodu który jest suwerenem tego Kraju więc nikt nie może zabronić aby Naród przedstawił Premierowi swój pogląd.
Mam swoje lata nie będę więc ganiał po ulicy i się wydzierał ani też pajacował bez końca w sieci w walce z czymś co w 95 % pocentach mnie nie dotyczy , jeden zapis mnie niepokoi i o tym była treść e-maila - ile mogłem zrobiłem "REJTANEM" sprawy nie zamierzam być .

Miłego dnia .

Ale aby nie był temat taki smutny - dla mnie to kabaret polityczny - spadkobiercy ustroju ( siedzą tam jeszcze ludzie którzy byli przy żłobie w tamtych czasach ) walczą o Wolność której pozbawili Polski Naród na długie lata ślepym poddaństwem czerwonej Moskwie .
Internet w tamtych czasach byłby tak samo dostepny jak teraz w korei tej boskiej oczywiście - ludzie za drukarki szli do kryminału !

Źródło - sld.org.pl - 25.01.2012 godz : 17.43
Obrazek

Młodzi nie pamiętają ale to dokładnie to samo jakby cenzor na emeryturze protestował przeciwko cenzurze !!!
Zapomnieli chyba za czyich czasów tłuczono pałami studentów którzy protestowali przeciwko cenzurze Dziadów .
Teraz takich samych młodych ludzi ..... eh szkoda pisać ... ale jedno jest pewne za ich czasów wtedy oglądalibyście wolność w sieci jak świnia niebo !
A ja za ten tekst jutro miałbym przybite dychę z dwójką - i wiem co piszę za coś innego ale chcieli mnie tak załatwić - cud mnie uratował przed odsiadką .
Jako jedyny w historii szkoły miałem założony zeszyt ze zwolnieniami typu zatrzymany do dyspozycji , dołek ... i k.....a za co ? - za to że jednej k.....y w niebieskim mundurze nienawidziłem a koledzy się mścili , nie siedziałem ale sp......lili mi młode lata !
Drzazga do munduru i konfidentów została na wieki i nic już tego nie zmieni ale teraz mogę chociaż pośmiać się z nich ja jestem a komuna :dobani:
Szlak mnie teraz trafia jak oni się na Wolność powołują - ale wolno im bo tą Wolność wywalczyli ludzie przez "nich" pałowani , sadzani ...etc

Sorki za te wypociny zgreda ale nie mogłem się powstrzymać

================================================================================================================================

Re do postu moda poniżej korzystając z prawa do riposty i aby nie nabijać postów .

Zostałem tu zaatakowany publicznie ( choć Admin tego zabronił w tematach ) więc bronię się publicznie - mam do tego prawo !!!
Poznajcie więc fakty :
================================================================================================================================

OFICJALNIE DOSTAŁEM OSTRZEŻENIE ZA SPAM KTÓREGO mod NIE POTRAFI WSKAZAĆ .
Spam którego sam nie potrafi wskazać a moje posty uważa za pożyteczne

To trąci - dajcie mi usera a "paragraf" na niego znajdę ! - innymi słowy knebel bądź pokorny .. choć piszesz prawdę

http://img840.imageshack.us/img840/3474/wydumanyspam.png
Groźby kar na życzenie usera łamiącego prawo na serwisie wbrew oficjalnemu stanowIsku Admina .

http://img805.imageshack.us/img805/705/neoavatar.png
OBRAŻA MNIE - Porównując mój status w sieci do pedo które stoi poza prawem karnym , ulicy , moralnym

http://img838.imageshack.us/img838/4861/porownaniedopedo.png
Sam się określiłeś jako neo i neo które łamie prawo broni.

http://img546.imageshack.us/img546/6866/madprinceneo.png
Prywatna korespondencja jest również moją i z takową mogę robić co chcę , za porównanie mojego statusu w sieci do pedo nie licz na sympatię , Twoje studia interesują mnie jak zeszłoroczny śnieg , używanie znaku towarowego , logo bez zezwolenia jest nielegalne a Ty to olałeś .

http://img205.imageshack.us/img205/4885/lamanieprawanaserwisie.png
Wbrew oficjalnemu stanowisku Admina w tej sprawie .
Na szacunek trzeba sobie zasłużyć , nikt nie ma go wpisanego w dokumenty !
Jesteś stronniczy , manipulujesz tekstami forum , obrażasz , jesteś sterowalny przez neo do którego sam się zaliczyłeś , zarzucasz spam którego nie potrafisz wskazać ... ignorujesz oficjalne stanowisko Admina w temacie łamania prawa na serwisie ... etc
Znaki towarowe są chronione w tym kraju na przykład
Podstawa Prawna:
Art. 153 ust. 1 Ustawy Prawo Własności Przemysłowej
Art. 17 Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Zwykłe użycie cudzej grafiki jest złamaniem netykiety a neo na pewno jej nie wykonało i musiało ją usunąć - teraz czas na zemstę ? - żenada ! .
Nie ośmieszaj się - nie pamiętasz czego się uczyłeś - ale chcesz mnie uczyć
mad_prince
"ochrona własności intelektualnej (czy jakoś tak podobnie się to nazywało)"
mad_prince
"to masz mniejsze kompetencje do wypowiadania się tej sprawie ode mnie więc nie polemizuj"
Nagle stałeś się autorytetem w dziedzinie prawa ?
- http://img35.imageshack.us/img35/8004/znawcaprawa.png
Masz takie samo prawo do wolnej wypowiedzi w jego ocenie jak ja !!!
Ogariij się ! - proszę ! , młodzi userzy i sieć patrzy co sobie o serwisie pomyśli - wiarygodność obsługi to podstawa wiarygodności serwisu a na niej mi zależy bo jestem jego częścią choć tylko szarym userem .

A takie dostałem wytyczne od Administratora serwisu co do zasad wypowiedzi na jego a nie na twoim serwisie , nie łamię prawa piszę prawdę co sam napisałeś do mnie a różnica zdań to sens wolości słowa , ostrzeżeniami mnie nie zakneblujesz chyba że Admin zmieni zdanie co do wolości słowa tutaj .
Każde swoje zdanie jestem w stanie udowodnić a mod interpretuje tylko i nagina stan faktyczny tak aby mnie " złamać ".

Administrator jasno określa warunki pisania na forum :
http://img820.imageshack.us/img820/41/stanowiskoadministrator.png
Sam mod nie zarzuca mi pisania nieprawdy a o łamaniu prawa nie może być mowy tutaj na serwisie :
http://img593.imageshack.us/img593/2103/prawdaz.png
Tak na wszelki wypadek - Kopia tematu str 3 - offline

http://img821.imageshack.us/img821/5092/actatematstr3.png
mad_prince pisze: Ktoś ma jakieś informacje na temat odbywających się protestów w Polsce, a właściwie ilości krzyczących internautów, którym chciało się ruszyć tyłki, a nie tylko klikać? bo ja dopiero do domu wróciłem i nie bardzo z wiadomościami na bieżąco jestem.
To tylko przyrywka do personalnej wycieczki pod moim adresem ( pod którym wpisuje się od razu chronione neo ) - nic nie wnosi do tematu - a prywatna wycieczka miała mnie sprowokować do zachowań agresywnych które były by powodem do dalszych represji !!! oto one - :wsciekly: :D :dobani:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 02:15 przez DG1966, łącznie zmieniany 41 razy.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 25 sty 2012, 20:41

DG, przestań mnie w końcu obrażać. Upominanie za niestosowane zachowanie nie jest obrażaniem, jedynie troską o czystość forum. Tutaj też zrobiłeś prywatną wycieczkę w moją stronę, chociaż admin mówił, żeby tego nie robić. Za spam dostajesz ostrzeżeni. Poza tym nie wiem jak Ty, ale ja na studiach miałem taki przedmiot jak prawo patentowe i ochrona własności intelektualnej (czy jakoś tak podobnie się to nazywało) i tam miałem o tym, co chroni patent i prawo autorskie i kto o to powinien się troszczyć, więc jeśli nie miałeś czegoś takiego w szkole, nie ukończyłeś jakiegoś kursu to masz mniejsze kompetencje do wypowiadania się tej sprawie ode mnie więc nie polemizuj. Ponadto upublicznianie prywatnej korespondencji nie jest przejawem dobrego wychowania.

Ktoś ma jakieś informacje na temat odbywających się protestów w Polsce, a właściwie ilości krzyczących internautów, którym chciało się ruszyć tyłki, a nie tylko klikać? bo ja dopiero do domu wróciłem i nie bardzo z wiadomościami na bieżąco jestem.

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 25 sty 2012, 21:05

Tak, u mnie w Gdańsku, było ponoć około tysiąc osób. Ponoć zablokowali też ulicę - niestety nie mogłem być. Także, do przodu, coś się dzieje.

Jeśli jest teraz czas na ratyfikację tego ACTA, to ono nie obowiązuje od momentu podpisania(26.01) tylko jeśli zatwierdzi ją sejm, tak? Zdąrzyłem sie w tym pogubić.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 26 sty 2012, 03:21

mad_prince pisze: ..... a właściwie ilości krzyczących internautów, którym chciało się ruszyć tyłki, a nie tylko klikać?....
HA HA HA - A ty co w tym kierunku zrobiłeś ? - oprócz klikania ? - daj przykład młodym jako mod ! - do póki czegoś nie zrobisz to zalicz i siebie tych krzyczących klikaczy , potepiać łatwo zrobić już niekoniecznie :D Dajesz innym od klikaczy sam nim będąc to nie cacy jako moderator kształtujesz młodych , czego ich nauczysz ? ... obrażania tym co się zamemu reprezentuje ... to nie jest cacy ... Pokaż jakiś dowód że coś zrobiłeś w sprawie a dopiero ocenieniaj innych !!!
W tym temacie wypowiedziałeś się tylko raz - manipulując treścią i przypisując mi nie moje słowa

http://img853.imageshack.us/img853/2686/oszustwoh.png
Ja małe co nieco w miarę możliwości w tej sprawie zrobiłem
- Otworzyłem ten temat
- Przeczytałem tekst ACTA - streściłem to co uważam za zagrożenie dla zwykłych internautów
- Napisałem do Premiera - co zaręczam słowem i zrzutem poniżej .
( Mam też świadka który zna cały tekst gdyż przesłałem mu tego e-maila - nieufam politykom )

http://img600.imageshack.us/img600/5800/emaildopremiera.png
Ocenzurowałem tekst z zawartymi danymi osobowymi - tekst dotyczący ACTA jest cały widoczny .

UZUPEŁNIENIE - Źródło - tvn24.pl/0,1732672,0,1,acta-juz-podpisane,wiadomosc.html

Polska ambasador w Tokio - Jadwiga Maria Rodowicz-Czechowska ok. godz. 3.30 polskiego czasu (11.30 czasu japońskiego) podpisała w imieniu polskiego rządu umowę ACTA. Podpis pod umową złożyli też przedstawiciele Unii Europejskiej. Jeszcze w środę wieczorem w miastach w całej Polsce odbyły się protesty przeciw zapisom umowy. Najgoręcej było w Kielcach, gdzie zatrzymano 24 osoby. Na czwartek zapowiedziano kolejne demonstracje.
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 26 sty 2012, 10:45

Ambasador Polski w Japonii podpisała ACTA. Jako, że nie jestem zbytnio w temacie chciałbym się dowiedzieć czy jest to jednoznaczne z tym, że dokument ten jest obowiązujący, czy musi go teraz ratyfikować parlament?

DG1966 w tym zamkniętym temacie pisałeś coś o producencie spodni i nowej modzie w związku ze złą partią tychże spodni. Mógłbyś mi napisać na priva o jakiego producenta chodziło? Chyba, że jest to przykład nie mający odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 26 sty 2012, 10:57

Mikolaj. pisze:Ambasador Polski w Japonii podpisała ACTA. Jako, że nie jestem zbytnio w temacie chciałbym się dowiedzieć czy jest to jednoznaczne z tym, że dokument ten jest obowiązujący, czy musi go teraz ratyfikować parlament?
Merytorycznie
Musi być ratyfikowany przez parlament .

Dalsze docinki w tym poście były już niepotrzebne.
//Admin

Re - Do wpisu administracyjnego
To po co mnie prowokuje !!! - tamte konto - czytaj moderator chce beczeć będzie beczał ... od kąd mnie zaczął straszyć sprawdziłem co i jak ,,, dotknie mnie to się zdziwi ,,, nie przeprosi - też się zdziwi !!!
Dzieci tutaj niegrzeczne - niech straszy banem a nie mnie !!! Chce wojny to dostanie - ukarany zostałem niesłusznie i teraz żądam publicznie zdjęcia ostrzeżenia i przeprosin moda !!! - za porównanie mojego statusu w sieci do statusu pedo !
Mam dosyć jego strachów, klonów , obelg , kar na proźbę NEO - matrix się dla moda skończył !- mama , tata , fakultety go szacunku nie nauczyły - szacunku dla starszych - to ja to zrobię bez najmniejszego problemu .
Dostał pewną propozycję - więc piłka po jego stronie ... ;)
A jednak ma kohones - PRZEPROSIŁ PUBLICZNIE - bo to dla mnie jest oznaka odwagi - przyznać się do błędu mało kto potrafi - pyskować - tysiące - SZACUN !
Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 13:15 przez DG1966, łącznie zmieniany 24 razy.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 26 sty 2012, 18:22

Osunąłem WSZYSTKIE ostatnie posty które były tylko i wyłącznie kłótnią niezwiązaną z tematem dyskusji. Próba wszczynania kolejnej zakończy się przyznaniem każdemu osobnikowi Ostrzeżenia.

A żeby coś wnieść mądrego do tematu to:
Fir3 i ElusiveN - hakerzy, którzy włamali się na stronę premiera wpadli. Ujawnieni przez innych hakerów

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11037243,Kim_sa_ludzie__ktorzy_wlamali_sie_na_strone_premiera_.html
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 26 sty 2012, 22:24

Maciek pisze:
Fir3 i ElusiveN - hakerzy, którzy włamali się na stronę premiera wpadli. Ujawnieni przez innych hakerów

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11037243,Kim_sa_ludzie__ktorzy_wlamali_sie_na_strone_premiera_.html
Pisałem już dwa razy na ten temat ale przez pewne zawirowania , dobra do rzeczy , każda grupa jest tak silna jak jej najsłabsze ogniwo a w grupach nieformalnych trzech to tłum , tajemnica to ja i on , koniec pieśni - "ja siebie nie sprzedam" - a może to zrobić tylko on - PROSTE
Po drugie - ja bym nie wierzył do końca w takie info - dlaczego ? - Bo mi to śmierdzi - a nos mam jak diabeł ! - jutro albo później uzasadnię - sorki .