Strony rządowe NIECZYNNE! Atak za ACTA?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 26 sty 2012, 22:52

Odp: Strony rządowe NIECZYNNE! Atak za ACTA?

Kod: Zaznacz cały

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-porozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html?ticaid=1dcf7
no i tyle co do tematu ACTA
dziękuję za ACTA to na prawdę jest super - jakiś jegomość co mi się gdzieś wkradnie na konta poumieszcza tam obie jakieś linki do jakiś takich portali a ja w USA czy tam innym "ACTA-owym" kraju dostanę 10 latek :D jeeee no po prostu genialnie.

Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 26 sty 2012, 23:02

Niewykonalne - a może bardzo bardzo trudne do wykonania !!! - możesz mieć chwilowy kłopot ale nie odsiadkę ( jeśli jest cacy ) - to nie jest moim zdaniem problem z ACTA , co innego uważam za problem ale to widać na poprzedniej stronie na czerwono w pierwszym poście .
( Bierzcie tą wypowiedź jakby odnosiła się do polskich realiów to co ktoś o kimś gdzieś , nie interesi mnie bo nie znam tamtych realiów - a niektóre które znam i mnie przerażają - w USA są stany gdzie nie wolno żony bzykać od tyłu nawet za jej zgodą - pod rygorem odsiatki . )
I DEALNY WŁAM TO BZDET SIECIOWY ! - Kto twierdzi inaczej , okłamuje Was . :)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 23:42 przez DG1966, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 26 sty 2012, 23:41

DDragon pisze:Kod:http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Stu ... id=1dcf7no i tyle co do tematu ACTA
Czy wobec tego studenta zastosowano prawo nieobowiązującego jeszcze ACTA? Wg tych plotek dziennikarskich to cały szum polegał na zastosowaniu brytyjskiego prawa ekstradycji (widocznie brytyjczycy wydają swoich rodaków, może się znasz na ich prawie?). Z resztą o czym tu piszemy, skoro w treści newsika nie podano nawet żadnych źródeł informacji, więc należy narazie traktować to jako plotki jakiegoś brukowca wpisujące się akurat w modę dyskusji nt. ACTA.
DDragon pisze:jakiś jegomość co mi się gdzieś wkradnie na konta poumieszcza tam obie jakieś linki
Jeżeli ich nie usuniesz na wyraźne żądanie osób pokrzywdzonych (odmówisz itp.), to tak będziesz za nie odpowiadał prawnie. Co cię tak to zdziwiło?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 27 sty 2012, 10:37

A ja myślę, że są poważniejsze sprawy w Polsce niż całe to ACTA. Pierwszym przykładem z brzegu jest porwanie dziecka w Sosnowcu. Rząd mydli oczy wszystkim jakimiś bzdurami o prawach internetowych a prawdziwy syf mamy pod swoimi domami na naszej ziemi. Braki w systemie prawnym i karnym, coraz większe bezprawie, okradanie państwa. A te wszystkie pseudo potrzebne demonstracje jak krzyż, ACTA to tylko woda na młyn aby nic nie robić dla Państwa i obywatele, tylko przytulać cieplutko kasę.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 27 sty 2012, 11:18

Aq pisze:A ja myślę, że są poważniejsze sprawy w Polsce niż całe to ACTA. Pierwszym przykładem z brzegu jest porwanie dziecka w Sosnowcu. Rząd mydli oczy wszystkim jakimiś bzdurami o prawach internetowych a prawdziwy syf mamy pod swoimi domami na naszej ziemi. Braki w systemie prawnym i karnym, coraz większe bezprawie, okradanie państwa. A te wszystkie pseudo potrzebne demonstracje jak krzyż, ACTA to tylko woda na młyn aby nic nie robić dla Państwa i obywatele, tylko przytulać cieplutko kasę.
HA HA HA - sorki ale czytałem Twój post jak historię świata w zarysie - i to w paru zdaniach , to wszystko co piszesz to prawda ale co z tego wynika ? . A dym w sprawie ACTA - choć w większości błędnie moim zdaniem interpretowany ( i manipulowany ) w jedną i drugą stronę to jest autentyczny sprzeciw społeczny i w sumie nieważny jest powód , pokazuje on że można jak się chce , idę o "zakład" że ACTA sejmie padnie !!!
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 27 sty 2012, 11:27

DG1966 pisze:idę o zakład że ACTA sejmie padnie !!!
hmm... ciekawe stwierdzenie. Przecież w sejmie (i senacie zresztą też) większość ma ta sama ekipa, która negocjowała i podpisała ACTA, chyba, że uważasz, że nagle po kilku atakach na strony rządowe oraz kilku protestach na ulicach miast nagle się ugną? Zakład chętnie bym przyjął, ale dość trudno się o coś zakładać w internecie.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 27 sty 2012, 11:51

Aq pisze:A ja myślę, że są poważniejsze sprawy w Polsce niż całe to ACTA.
Ja też tak sądzę. I patrząc na poczynania jakie robi największa ze stron opozycyjnych (PIS) zastanawiam się czy oni są opozycją czy jednak koalicją i jednak współpracują z rządem, a może robią to nieświadomie? (to też nie dobrze bo świadczyło by to o ich totalnej głu.pocie). Kryzys europejski (Grecja to nieoficjalny bankrut od dłuższego czasu, Hiszpania w podobnej sytuacji, rating Francji spada...), zamęt w prokuraturze (wojskowa vs cywilna), kwestie emerytur społeczeństwa (Polakom nie chce się mieć dzieci i to NIE jest kwestia pieniędzy*: dominują rodziny 2+1 a pracować nie będzie komu, więc i na emerytury nie będzie), totalny zamęt z lekami refundowanymi (lekarze najwięcej krzyczeli ale od 15 lat to farmaceuci są najbardziej pokrzywdzeni: apteki polskich farmaceutów już praktycznie nie istnieją) I PRZY TYM WSZYSTKIM PIS co robi? Rozważa czy drzewo mogło rozwalić samolot uderzający w nie z prędkością ok 270km/h :padam:

A poseł Kaczyński ostatnio pod wpływem protestów przepraszał że PIS w czasie negocjacji był ZA ACTA:
"przepraszam pomyliliśmy się wtedy odnośnie ACTA"
Cóż za hipokryzja wynikająca z sytuacji.

* jeżeli ktoś chce ze mną polemizować to podaje tylko jeden argument: po wojnie nie było niczego, a był to okres w którym rodziło się najwięcej dzieci (rodziny 2+6 nie były rzadkością) i MOŻNA było dobrze wychować dzieci mimo dużej biedy, więc tłumaczenie że nie mamy żadnego dziecka lub tylko jedno bo dziecko dużo kosztuje - wkładam między dziecinne bajki.

(mały offtop mi się zrobił)
Obrazek
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 27 sty 2012, 13:20

Mikolaj. pisze: Zakład chętnie bym przyjął, ale dość trudno się o coś zakładać w internecie.
Jaki problem ! - Przegrany w Luźnych zakłada temat - Jestem baranem sieciowym w temacie sejmu i w treści wpisuje swoje imię i nazwisko ( TEMAT MA STAĆ TYDZIEŃ ) , a do adwersarza wysyła dowód potwierdzający te nazwisko , skan dowodu , karty kredytowej , bez fotki peseli , wystarczy z nazwiskiem , ale już teraz te nazwisko trzeba "zdeponować" u Admina - PROSTE :) < ( on z mocy prawa jest obowiązany jest do ochrony danych )
( oczywiście depozyt jawny dla depozytariuszy ) - z góry uprzedzam - z dziećmi się nie zakładam !

Uzupełnienie 1 - po ostatnio zasłyszanej informacji , zmniejszyły się szanse na samo pojwienie się w sejmie tej umowy .
Uzupełnienie 2 :

Odniesienie do rzeczywistości w temacie zakładu cóż oceńcie sami .
http://img825.imageshack.us/img825/9509/neorakvert.png
Mikolaj. pisze: hmmm, teraz się zorientowałem, że trochę namieszałem wcześniej. To rzekomo ja posądzam Cię o kłamstwo a nie Ty mnie. Dlatego wyciąłem część wypowiedzi.
- Nie myli się nieboszczyk - bo nic nie robi !
Sarkazm zamierzony - :D
Chyba, że jest to zakład nie mający odzwierciedlenia w rzeczywistości.
THE END - "sprawy"
( Cytując Admina -mały offtop mi się zrobił - to normalne po podpisaniu ACTA )
Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 01:11 przez DG1966, łącznie zmieniany 12 razy.
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 27 sty 2012, 13:57

DG1966 pisze: HA HA HA - sorki ale czytałem Twój post jak historię świata w zarysie - i to w paru zdaniach , to wszystko co piszesz to prawda ale co z tego wynika ?
Wynika z tego to, że sprawa ACTA w takim momencie, w którym znalazła się teraz polska jest sprawą bez znaczenia. Cała akcja, zamieszanie i protesty są bez znaczenia, nie będą miały żadnego wpływu na dalszy tok tej sprawy. Stanowią jedynie zasłonę dla prawdziwych problemów, którymi rząd powinien się zając a się nie zajmuje. To tak jakbyś rozwodził się nad tym czy w twoim kranie woda jest dość przejrzysta w momencie gdy pali ci się drugi pokój.
To pokazuje jak nasz naród daje się zmanipulować władzy i przychylnym jej mediom rozdmuchującym całą sprawę. Uważasz, że w Polsce by były takie protesty gdyby w mediach ciągle nie poruszali, nagłaśniali i rozdmuchiwali tego tematu?
Dla mnie większym problemem i powodem do protestów jest wysokość cen paliw, problem w służbie zdrowia, brak jakichkolwiek planów dla modernizacji górnictwa, coraz większa skala łamania prawa. To są problemy dnia codziennego a nie to czy mogę ściągać film, który jeszcze nie ukazał się w kinie.
Maciek pisze: I PRZY TYM WSZYSTKIM PIS co robi? Rozważa czy drzewo mogło rozwalić samolot uderzający w nie z prędkością ok 270km/h

A poseł Kaczyński ostatnio pod wpływem protestów przepraszał że PIS w czasie negocjacji był ZA ACTA:
"przepraszam pomyliliśmy się wtedy odnośnie ACTA"
Cóż za hipokryzja wynikająca z sytuacji.
Dla mnie ta sprawa Maćku wygląda tak, że opozycja tak naprawdę ma gdzieś problem ACTA a samego Kaczyńskiego to mało obchodzi. Takie mówienie to jest tylko PR aby zgromadzić młodych wyborców.
Jednak już sprawa Smoleńska mnie interesuje. Są coraz to nowe dowody, że całe śledztwo to kpina. Tyle, że znowu Panie i Panowie z Tusk Viosion Network to bagatelizują.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 27 sty 2012, 14:27

Ty mnie chyba nie dokładnie zrozumiałeś - ha ha ha - w moim tekście oznaczało pochwałę nie kpinę ( gdy mnie zrozumiałeś inaczej to sorki ) - gdyż ja czytając Historię świata w zarysie , miałem podobne "opinio-wnioski" , co do reszty to masz rację ale to już typowa polityka a ta mnie > :kwasny:
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 27 sty 2012, 15:13

DG1966 pisze:Uzupełnienie - po ostatnio zasłyszanej informacji , zmniejszyły się szanse na samo pojwienie się w sejmie tej umowy .
W tym momencie zniknął dla mnie cały sens zakładu, bo jaki sens ma to, że nasz rząd poprzez Panią ambasador najpierw podpisuje jakąś umowę a dopiero później chce badać co ta umowa zawiera i czy czasami nie zagraża wolności i czy może się w tym momencie z tego wycofać, coś takiego należało robić dużo wcześniej, nikt nas nie zmuszał do podpisywania wczoraj ACTA.

PS.
Żeby nie było, nadal uważam, że w momencie jeśli ACTA znajdzie się w sejmie zostanie ona przez ten sejm przyjęta.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 27 sty 2012, 15:44

Dzisiaj słyszałem w radio przeprosiny ze strony polityka za brak konsultacji w sprawie ACTA z obywatelami, rzecznikami itd. i że to zrobią. Szkoda tylko, że dopiero teraz. Zacząłem się zastanawiać, ile różnych durnych (p)aktów podpisał nasz rząd, a my o tym nie wiemy?

Przypadek ACTA pokazuje, że rząd potrafi podejmować niepopularne decyzje. Tylko czemu nie zrobi tego w sprawie, która mogłaby polepszyć byt Polaków w przyszłości? jakaś reforma emerytalna, może w służbie zdrowia czy edukacji... Słyszałem, że ACTA nie dotyczy tylko Internetu, ale również innych dziecin życia, np. że nie będzie można kupić zamiennika drogiego leku z uwagi, że producent tego leku ma prawa do składu i właściwości tego specyfiku. Prawdo to? bo mnie się w to wierzyć nie chce.
Maciek pisze: jeżeli ktoś chce ze mną polemizować to podaje tylko jeden argument: po wojnie nie było niczego, a był to okres w którym rodziło się najwięcej dzieci (rodziny 2+6 nie były rzadkością) i MOŻNA było dobrze wychować dzieci mimo dużej biedy, więc tłumaczenie że nie mamy żadnego dziecka lub tylko jedno bo dziecko dużo kosztuje - wkładam między dziecinne bajki.
ale wtedy z racji tego, że "nic nie było" trzeba było zapierniczać ostro na roli, a skąd wziąć pracowników? najlepiej samemu urodzić. Takie dziecko wtedy przynosiło zyski, a przynajmniej chroniło od strat, jakie przynosiłoby zatrudnianie obcych osób do pracy na roli. Obecnie rolnictwo jest porzucane, nie potrzeba już tylu rąk do pracy, a dziecko nie musi iść wypasać bydła czy siana suszyć, a jeść dalej woła tak jak wołało. Plus komputer, motor, quad i inne bajery. Kiedyś dzieci bawiły się guzikiem na sznurku (ja z resztą też :)) Z resztą teraz w rodzinach rolniczych jest z reguły więcej niż jedno dziecko. Ponadto dochodzi kwestia edukacji seksualnej i wiedzy o antykoncepcji.

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 27 sty 2012, 16:54

mad_prince pisze: Słyszałem, że ACTA nie dotyczy tylko Internetu, ale również innych dziecin życia, np. że nie będzie można kupić zamiennika drogiego leku z uwagi, że producent tego leku ma prawa do składu i właściwości tego specyfiku. Prawdo to? bo mnie się w to wierzyć nie chce.
Na terenie Polski awykonalne przy obecnym stanie prawnym , a samo ACTA z tego co pamiętam nie wspomina o zmianie prawa akcesanta umowy .
Bierz jednak pod uwagę , iż nie jestem prawnikiem ale zmiany prawa bym nie przeoczył - chyba - a przeczytałem dwa razy i to starannie .
Teraz będzie powstawać sporo róznych interpretacji , SLD też walczy o Wolność sieci , z byłym sekretarzem KC na czele :D
Niech jeszcze Urban zacznie protestować i będzie komplet - pompa mi ze śmiechu nie wyrobi :D
mad_prince pisze: Słyszałem, że ACTA nie dotyczy tylko Internetu
Wybacz - i nie myśl że to ma coś wspólnego z naszą sprzeczką - ale gdybyś czytał ten dokument to wiedział byś że media alekroniczne są jego znikomym ułamkiem ( co nie znaczy że nie ważnym ) gro tekstu dotyczy art przemysłowych - różnej maści ceł ... etc - ale niektóre zapisy są oczywiście uniwesalne dotyczą bowiem praw autorskich a te są wszędzie obecne , nie tylko w sieci .
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 21:09 przez DG1966, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 27 sty 2012, 17:22

DG1966 chciałem żebyś mi podał nazwę firmy o której sam pisałeś. Nie podałeś mi jej. Zamiast tego oskarżyłeś mnie o podważenie twojej wiarygodności, której nie podważyłem. Trzeba było od razu napisać, że nie pamiętasz nazwy marki a nie zarzucać mi podważanie twojej wiarygodności.
EOT

-----------

Nadal nie napisałeś mi w którym miejscu posądzam Cię o kłamstwo
------------
hmmm, teraz się zorientowałem, że trochę namieszałem wcześniej. To rzekomo ja posądzam Cię o kłamstwo a nie Ty mnie. Dlatego wyciąłem część wypowiedzi.
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 27 sty 2012, 23:30

ACTA - Padnie , musi paść !!!
Źródło - tvn24.pl
Obrazek
Który polityk z tym zawalczy ?
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 28 sty 2012, 00:08

Ciekawe jaki byłby wynik sondy:
Czy przeczytałeś dokument ACTA?
Nie sądzę, żeby protestujący przeczytali, bo tyle świń trzeba nakarmić jeszcze na facebooku, tyle pola zaorać, wirtualnego bimbru zrobić... (pozdro dla brata :P)

Przypomina mi się podobna sytuacja:
http://www.portal24h.pl/nowinki-interne ... -1902.html
Obrazek
<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 28 sty 2012, 00:13

Maciek pisze:Ciekawe jaki byłby wynik sondy:
Czy przeczytałeś dokument ACTA?
Ja przeczytałem , i jeden zapis mnie tam wk :kwasny: - pisałem o tym wcześniej - ale po ostatnich wypowiedziach Premiera raczej nie dojdzie nawet to wysłania umowy do sejmu celem ratyfikacji , ale też usłyszałem ( tylko że urywek na tvn24 ) wypowiedź ( niewiem czy to był polityk czy prawnik , byłem zajęty ) że ta umowa może nam być narzucona przez unię gdyż unia ją ratyfikowała czy podpisała , tego właśnie dokładnie nie skojarzyłem jak złapię gdzieś ten wątek to wrzucę tutaj , gdyż mnie to zaciekawiło .

Ale proszę szukałem teraz czegoś aby podeprzeć to co zasłyszałem i proszę

http://www.gadu-gadu.pl/trybunal-sprawiedliwosci-acta-niezgodna-z-prawem-unii
Teraz mnie zamurowało , jutro się tym zainteresuję , jeśli to nie "kaczka" to ACTA jest już wspomnieniem w Polsce - tak myślę .
Maciek pisze: Przypomina mi się podobna sytuacja:
http://www.portal24h.pl/nowinki-interne ... -1902.html
Hmm , Maciek - to polityka - która była jest i będzie bagnem
Maciek - "zbeształeś" mnie w tym temacie - że nie mam prawa do głosu bo nie głosowałem - odgryzłem się - a teraz popatrz jakie zdanie ma polityk o Narodzie - który mu płaci.
"To są jego wyborcy !!!" - głosujesz na nich w wyborach jesteś cacy , protestujesz przeciwko ograniczeniom wolności w sieci - jesteś idiotą , oglądałem z nim wywiad w TV ( jak wprowadzali tablety do sejmu ) sam o sobie mówił że jest "analfabetą" technologicznym i nie potrafi się obsługiwać nawet telefonem ( oprócz - odbierz - połącz -sms ) , więc sieć dla niego to czarna magia - co mu więc zależy ? - traktować jako idiotów tych którzy potrafią się w sieci odnaleźć .
Cytat z Wikipedii
"Idiota – osoba upośledzona umysłowo według dawnych klasyfikacji"
- Kto więc jest tu idiotą ?

- Osoby protestujące w obronie zagrożonych swobód obywatelskich .
- Czy polityk któremu Naród płaci a on mu od idiotów ubliża - a publcznie w Tv chwali się swoją tępotą technologiczną .

Dla mnie odpowiedź jest oczywista :D

"IDIOCI" - GŁOSUJCIE NA niesiołowskiego w następnych wyborach !!!

Obrazek
Teraz Maciek wiesz dlaczego nie głosuję , raptus jestem i pojechał bym takiemu ( AUTOCENZURA ) w sieci ostro i pewnie miał bym kłopoty , więc po co mam się denerwować tym że obraża mnie ktoś kogo wybrałem wolę się pośmiać z tych którzy na niego głosowali .
Maciek na jaką partię głosowałeś ? - tylko szczerze albo nic
( luzik oczywiście )

DESER TEMATU

Obrazek
Obrazek

BRZYDZĘ SIE POLITYKĄ - ALE SZANUJĘ LUDZI KTÓRZY POTRAFIĄ PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDÓW - A w sprawie ACTA rząd zrobił ich sporo .

- Debata po fakcie to musztarda po obiedzie - Panie Premierze
- Zawieszenie ratyfikacji - hmm taka formuła prawna nie istnieje

Tak czy inaczej ważne jest że zadrżeli przed opinią sieci a właściwie Narodu .

Kto się teraz ze mną założy że za jakiś czas - pojawią się w sieci informację o rewizjach w domach osób powiązanych z ruchem anty ACTA .
Palikot o tym publicznie powiedział w TVN24 - i zgadzam się z nim w 100% !!! - ( oglądałem na własne oczy )
Cisza aby posprzątać ... tak myślę - że teraz rząd tak będzie kombinował - aby rozbić ruch , ale to może być gwódź do trumny opcji rządzącej takiej czy innej z Narodem się nie da tak wygrać . Nie da się rządzić bez poparcia narodu to nie czasy ZSRR .
Gdyby polityk ten czy inny teraz ubzdurał sobie że da się uciszyć Naród sposobami rodem z poprzedniej epoki to może sobie już polityczną trumnę kupować , jak widać po sprawie ACTA sieć to potęga !!! - sprubują się mścić za opór w sprawie ACTA , to pewnie pojawią się oporniki w klapach młodych ludzi i będą mieli rację !!! - to Oni są suwerenem tego Kraju a nie politycy :)[/center]