Maciek pisze:
Ileż to filozofów, pedagogów, historyków i ekonomistów z pasją już ukończyło studia, co roku kilkuset pedagogów, kilkuset filozofów, kilkuset ekonomistów i tylko z JEDNEGO MIASTA studenckiego.
Wszyscy z nich z pasją! A później z pracą praktycznie żaden, bo nie patrzyli kogo szukają pracodawcy... patrzyli co im się FAJNIEJ będzie studiowało, jak fajniej spędza kilka lat studiów. A później jęk, że studia skończyłem,
ale pracę ciężko znaleźć, a przecież taką pasję mam
Sporo w tym racji ale samozatrudnienie to nie jest obecnie problem , lecz jedno jest pewne ! - bez pasji w wykonywanym zawodzie jest się tylko siłą roboczą taką czy inną . Tylko pasja daje gwarancję wybicia się z tej masy roboczej TO PEWNE - a takich właśnie wyłuskują
łowcy głów niezależnie od zawodu .
APP - budowlanki .
Znałem glazurnika który miał na dwa lata do przodu zamówienia ! , architekta wnętrz który oddawał swoje zlecenia bo nie mógł ich przerobić ( potem je tylko korygował i nadzorował ) ... to świry w swoich zawodach !!! ... bez pasji jest się tylko wyrobnikiem w danej dziedzinie .
W budowlance panuje zasada
POLECENIA - wiem coś nie coś na ten temat .
Maciek pisze: Bez pieniędzy samą pasją się nie najedzą.
Hmm - to nie jest żaden argument ! - mój wpis tutaj miał właśnie na celu ukierunkowanie założyciela tematu - pod tym kątem aby jego zawód był jego pasją .
Na "chleb" może zarabiać tym co lubi lub nie - I TO JEST MOJE "PRZESŁANIE" - dla Niego
Sieciowi kreatorzy zapotrzebowania na ..( kierunki , uczelnie - to też jest interes ).. nie zapewnią mu pracy a mogą doprowadzić do sytuacji że będzie po studiach na kierunku którego nie lubi , nie będzie też pracy , czyli obudzi się z "ręką w nocniku" na całej linii - parę lat psu w D
====================================================================================================================================
Tak na boku - Admin jesteś ostatnią osobą na tym serwisie która powinna wypowiadać się w temacie pasji choćby odrobinę niepochlebnie .
- Prowadząc ten serwis - zawsze wychodzisz/wychodziłeś na nim do przodu ? - a jednak go prowadzisz .
-
Poprztykaliśmy się tutaj nie raz a mimo to mnie nie zbanowałeś - dlaczego ? - bo masz zasady a to też jest pasja aby ich nie łamać na własny użytek .
- Zgadnij dlaczego tutaj piszę prawie spod nazwiska a na forach firmowych anonimowo ! np TVN24
- Czy nie jest pasją trzymanie się zasad - choć to nieraz "boli" - czy Ciebie - bo musisz nieraz na swoim forum "zgiąć karku" - choć u mnie masz za to tylko szacunek za swobodę wypowiedzi w każdą stronę - czy też mnie -
bo muszę znosić ataki NEOgimbusów i kombinować jak ich uwalić nie łamiąc zasad .