Niezidentyfikowane problemy

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

komorek

Nowy

Post autor: komorek » 19 lut 2012, 11:55

Niezidentyfikowane problemy

Parametry
Toshiba Satellite C660-1NW
Procesor: Intel® Pentium® CPU P6200 2x 2.13 GHz
System – Windows 7 – 64 –bitowy
Ram- 4 GB
Grafika – Intel® HD Graphics
Myślę , że tyle danych wystarczy.

Sytuacja klaruje się następująco, mam problemy z większością gier, które odpalały nawet na starym komputerze.
1. Counter – Strike – problem występujący u wielu użytkowników,, siódemki” - ,,your memory is less than 15 mb” , po zmianie na tryb zgodności XP SP 2 - ,,abhnormal program termination”. Opierając się na poradach internetowych aktualizowałem Frameworka i Visuall C++, jednakże nie było rezultatów.
2. Kozacy, Diablo II – Tu mamy problem z grafiką , podczas włączenia całość obrazu ma jakieś dziwne kolory, gdy odpalę grę tylko niektóre elementy takie jak dachy budynków i tym podobne. Daję próbkę zdjęcia, jest ono nieco przyciemnione, ponieważ przy przenoszeniu do painta zmieniło barwę.
http://imageshack.us/photo/my-images/252/diab.jpg/

<<

Reduks

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Reduks » 19 lut 2012, 14:46

Odp: Niezidentyfikowane problemy

Witaj na forum! Co do CSa nie mam pomysłów :kwasny: ,ale do Diablo spróbuj zaktualizować stery do karty graficznej ;)
NIE BĄDŹ JEDNOPOSTOWCEM! OTRZYMAŁEŚ POMOC TO TERAZ POMÓŻ INNYM!
<<

komorek

Nowy

Post autor: komorek » 19 lut 2012, 19:23

Właśnie to był mój pierwszy ruch, teraz udało mi się uzyskać żądany efekt o ile zminimalizuję grę, wtedy jakąś godzinę mogę grać spokojnie. Nie wiem czemu tak, ale grę mi to umożliwia ;).

Jeśli chodzi o cs'a to dalej czekam na jakąś pomocną odpowiedź ;), żeby chociaż wejść do gry.
<<

seq23

Średnio zaawansowany

Post autor: seq23 » 19 lut 2012, 19:31

a to ci nowina... czyżby karta graficzna Intel HD w ogóle się nadawała do gier?? przecież to badziew
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 19 lut 2012, 19:36

właśnie, te karty są stworzone jedynie do działania a co do gier to raczej kiepsko sie sprawują, ot taki ZONK tanich lapków...
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

bartek2903

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: bartek2903 » 19 lut 2012, 19:55

Nie przesadzajcie. Sam mam taka w lapku i gra taka jak Football Manager 2011 czy world of warcraft mi dzialaja bez zarzutu. Wiec nie stekac. Jezeli masz problemy z obrazem to może byc tak ze albo stare stery, albo ten uklad graficzny nie bedzie wspolgral z takowa gra. Musisz najpierw wszystko zaktualizowac, potem odpal, ewentualnie zmien jeszcze ustawienia graficzne na nizsze.