Myślę, że producent gry nie rozmienia się na drobne i nie precyzuje konkretnego typu karty graficznej GF 8800... M,GT,GTS,GTX, (jedynie ilość pamięci która posiada...) więc z założenia karta GF 8800 jaka by nie była, powinna spełniać minimum jakie gra potrzebuje, by przy minimalnych ustawieniach i rozsądnej rozdzielczości można byłoby w nią zagrać o co właśnie chodzi w tym poście...
Jak to wyjaśniłem na początku karta GF9200 mimo wyższego oznaczenia o całe 400, według testu 3DMark2006 jest 4 razy słabsza od GF8800... wartości tego testu są bardzo, ale to bardzo przybliżone jednak odzwierciedlają bezsprzecznie słabość nowszej karty GF 9200... Jest to zbyt ogromna różnica by nawet rodzaj karty graficznej mobilnej czy pecetowej miał aż takie znaczenie, że nawet przy najmocniejszej wersji (włączając nawet wersje PC) GF 9200 nie pozwoli uruchomić Wiedźmina 2, gdzie minimum by grę uruchomić to GF8800 nawet w najsłabszej wersji mobilnej.
Podsumowując panu bartkowi2903 przeszkadza iż nie dopisałem w którejś części poprzedniego postu literki M do oznaczenia karty graficznej myląc całe społeczeństwo. Nie zmienia to faktu iż 9200 jest gorsze od 8800 .. i w wiedźmina sobie nie pogra pani anonimous... i tylko o to mi chodziło. Prawda?
Niech Pani anonimous stwierdzi czy taka odpowiedź jej wystarczy... reszta świata mnie nie interesuje w tej kwestii.
ps. ja się literek nie czepiam... ę