Widzę, że wiedza wypowiadających się krytycznie w mediach ludzi o zespole Jarzębina jest znikoma. "jakieś babcie z ulicy które postanowiły coś zaśpiewać", tylko ze ludziom najbardziej ich utwór to się spodobał i go wybrali
Może coś zacytuję z wikipedii o dokonaniach zespołu:
"Po premierze przedstawienia Łostatni rózeniec zespół rozpoczął współpracę z ośrodkami muzyki in crudo, takimi jak Stowarzyszenie "Dom Tańca" z Warszawy (koncerty w ramach Sceny Korzenie oraz cyklu Pozwól mi Twe męki śpiewać oraz Jest drabina do nieba 1995-2003) oraz ośrodkami muzyki dawnej takimi jak Teatr i Schola Węgajty, gdzie uczestniczył w kilku, również międzynarodowych, projektach, np. sesjach Dramat i liturgia (od 1996). Występował na Festiwalu Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu (wspólny koncert z włoskim zespołem "Micrologus"), w Akademii Narolskiej w pałacu w Narolu, był gościem Scholi Gregoriana Silesiensis we Wrocławiu. Uczestniczył również w cyklach koncertów wielkopostnych, m.in. w. dominikańskim Wielkopostnym śpiewaniu w Lublinie, czy koncertach wielkopostnych Poznańskiego Domu Tańca.
"Jarzębina" jest laureatem Złotej Baszty na XLI Ogólnopolskim Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu nad Wisłą (trzykrotnie: 2001, 2007, 2011), Nagrody im. Oskara Kolberga oraz nagród na Sejmikach Wiejskich Zespołów Teatralnych w Tarnogrodzie."
MrGramy4Fun pisze:Proszę was. To powinno być hymnem.
"
Jarzebina- Koko Euro Spoko" jest
hymnem reprezentacji Polski, to
NIE JEST hymn Euro 2012! Wydaje mi się że tego nie rozumiesz, podobnie jak wiele osób.
Czas chyba wydzielić posty do osobnego tematu "o hymnie reprezentacji na euro 2012".
Swoją drogą nie mam pojęcia jak brzmi oficjalny tytuł utworu Jarzębina, bo widziałem 2 pisownie:
- "
Koko Euro spoko", np. na:
Kod: Zaznacz cały
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/euro-2012/galerie/polski-hit-na-euro-koko-euro-spoko/7252402/zwyciezca-konkursu-zespol-jarzebina-fot-tvpjan-bogacz/7252515
- "
KO, KO EURO SPOKO", np. na:
Kod: Zaznacz cały
http://www.2012.org.pl/pl/aktualnosci/pozostale/43051-kadra-na-euro-2012-i-jej-hymn-ju-znane.html
bartek2903 pisze:Pilka nozna ma to do siebie ze tu nie nazwiska graja.
Nie nazwiska tylko zespół z DOBRYMI zawodnikami, którego oczywiście tak jak napisałem - nie mieliśmy przez ostatnie 30 lat na pewno. Dlatego najlepszymi naszymi piłkarzami są od wielu wielu lat bramkarze - na boisku pozycja indywidualistów, nie wymagająca większego zgrania cała drużyną.
bartek2903 pisze:czesi i grecy nie prezentuja obecnie nic specjalnego
Więc są na równi z naszą reprezentacją
Tylko nie wiem czy cieszyć się z tego że oni też podobnie jak my nie grają "nic specjalnego"?
bartek2903 pisze:A sila reprezentacji nie opiera sie na ekstraklasie
A uzasadnienie wypowiedzi powinieneś podać przykład świetnie grającej reprezentacji z 1. ligą na równie niskim poziomie jak nasza. Może reprezentacje "jednego turnieju" RPA, Korea Płd? Nawet nie wiem jakie mają ligi, na jakim poziomie. Kiedyś błyszczeli, tylko to Afryka i Azja, a nie Euro. Więc nie ukrywając, zazwyczaj tak jest iż silna liga=silna reprezentacja.
bartek2903 pisze:A sila reprezentacji nie opiera sie na ekstraklasie wiec nie ma co szukac przyczyny.
Przecież nie szukam przyczyn słabości naszych rodzimych piłkarzy w niskim poziomie naszego rodzimego futbolu.
Przyczyny oczywiście leżą za granicą!
bartek2903 pisze:A w 1/4 skopiemy tylek niemcom
W grze Euro 2012 na komputery i konsole na pewno!
A w finale z kim?
Nie ma co się ponosić uczuciom patriotycznym, na chłodne piłkarskie oko - nasza reprezentacja nie ma szans na większe sukcesy. Chyba że nasi rywale będą grali jeszcze gorzej od naszych i będą mieli pecha, a nasi farta.