[robię] Lokalizacja: Vampire - The Masquerade: Bloodlines

Jeżeli szukasz spolszczenia, chcesz o którymś porozmawiać lub podzielić się swoim tłumaczeniem.

<<

adjire

Post autor: adjire » 12 wrz 2008, 16:37

Pragnę poinformować zainteresowanych, ze małymi kroczkami, tworzona jest obecnie polska lokalizacja tej gry:) Czy aby nie zabieram się z motyką na księżyc, i czy ten projekt nie umrze? To już nie zależy tylko ode mnie :) Stąd mój mały apel: jeżeli ktoś chce pomóc w tłumaczeniu, zapraszam na stronę:

Kod: Zaznacz cały

http://www.bloodlinespl.prv.pl 
po dalsze informacje. Textu do tłumaczenia jest bardzo wiele, ale jest jednoczesnie i wiele frajdy i satysfakcji z tłumaczenia. Niestety, do dzis nie ma programu aby Bloodlines załapał polskie znaki. Ale to zaledwie niewielka niewygoda, w porowaniu z nie znajomością języka w trakcie gry. Chcesz pomóc? Pisz (e-mail w profilu), lub zapraszam na stronę. Pozdrawiam!

//Koduj linki, nie podajemy adresów email w postach, od tego są miejsca w profilu - Iwan

No problemo Senior ;)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2008, 14:35 przez adjire, łącznie zmieniany 3 razy.

<<

lander

Początkujący

Post autor: lander » 14 wrz 2008, 00:31

Re: [robię] Lokalizacja: Vampire - The Masquerade: Bloodlines

Cieszy taka inicjatywa tym bardziej ze na PL Projekt w zasadzie już nie ma co liczyć.
<<

Danio

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Danio » 14 wrz 2008, 03:00

Sprawa wygląda jasno: Nie dokończymy tłumaczenia Vampira dopóki nie zostanie rozwiązany problem z PL czcionką.

Polonizacja bez PL czcionki nie jest profesjonalna.

PS: Niedługo znowu startujemy. Będziemy zajmować się nowymi grami oraz projektami nie starszymi niż rok, dwa lata.

Życzę koledze miłego tłumaczenia.
<<

adjire

Post autor: adjire » 14 wrz 2008, 08:26

Dziękować :) Wiem, ze bez polskiej czcionki to nie to samo... ale trudno.

I przynajmniej Bloodlinesa tłumaczą fani (właściwie, na razie tylko jeden z nich ;p), wiec można liczyć na zachowanie klimatu, a że w grze jest masa dialogów, notek i innych takich, to szacuje iż potencjalna data wydania nastąpi w 2010. Nie no żartuje (mam nadzieje ;p).
<<

Danio

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Danio » 14 wrz 2008, 13:04

W PLP również wielu fanów tłumaczyło grę :)
<<

Kochatak Group

Awatar użytkownika

Nowy

Post autor: Kochatak Group » 14 wrz 2008, 16:53

Danio pisze:Sprawa wygląda jasno: Nie dokończymy tłumaczenia Vampira dopóki nie zostanie rozwiązany problem z PL czcionką. Polonizacja bez PL czcionki nie jest profesjonalna.
Jest tez masa spolszczeń, które maja polska czcionkę, a nie sa profesjonalne.
ROTFL, w projektach takich jak Bloodlines czcionka jest kropla w oceanie pracy.
Czcionkę można dodać zawsze, nawet po zakończeniu tłumaczenia tekstów.
Najważniejsze jest by gracze mogli zrozumieć dialogi.
Czekając aż ktoś zrobi fonty wiele kultowych tytułów gier nigdy nie doczekałoby się spolszczenia. Wiadomo, ze polska czcionka jest ważna, ale nie dajmy się zwariować. Liczy się zawartość merytoryczna.
Dobrze, ze jednak ktoś się zabrał do roboty(chociaż jak ma się nie zniechęcić po takich tekstach)
Cóż, życzę powodzenia w projekcie i dotrwanie do końca tego "nieprofesjonalnego" spolszczenia.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2008, 17:14 przez Kochatak Group, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
<<

Asator

Post autor: Asator » 15 wrz 2008, 21:42

Danio pisze: Będziemy zajmować się nowymi grami oraz projektami nie starszymi niż rok, dwa lata.
czyli na dokończenie spolszczenia Might & Magic VI nie ma co liczyć?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 21:43 przez Asator, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Danio

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Danio » 15 wrz 2008, 22:38

Sam już nie wiem. Wiele osób rozpoczęło projekty i nie zakończyło ich. Zobaczymy. Narazie skupiam się na nowej stronie, która niebawem ruszy. Dzisiaj w nocy pojawi się stosowne info.
<<

lander

Początkujący

Post autor: lander » 18 wrz 2008, 09:28

Akurat co do M&M 6 chyba nikt nic nie rozpoczął bo jak dostaliście 60% spolszczenia to na tym stoi, a szkoda bo gierka jest niesamowicie grywalna i jako gra rpg mało która może jej dorównać.
<<

adjire

Post autor: adjire » 20 wrz 2008, 10:41

Ech kolego. Spolszczenie to nie takie hop siup jakby się mogło wydawać, zwłaszcza rpg'a który obfituje w całe stosy dialogów, dzienników i tego wszystkiego. Dlatego tak ważny jest zgrany zespół, który czuje to co robi, bo wtedy frrrunie się jak na zaczarowanym dywanie ;) I dziękuje wszystkim za mentalne wsparcie, bo na razie tylko takiego jestem świadkiem... ;p
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, 10:42 przez adjire, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Kochatak Group

Awatar użytkownika

Nowy

Post autor: Kochatak Group » 20 wrz 2008, 19:12

Czekanie na pomoc jest jak czek bez pokrycia. Sami przetlumaczylismy juz 3 duze gry(2 RPG i przygodowke) i gdybysmy czekali na pomoc to bysmy czekali do dzis.
Praca samemu nie jest taka zla, przynajmniej masz pewnosc, ze wszystko bedzie spojne i nikt nie spieprzy sprawy.

Osobiscie nie przylaczymy sie do prac gdyz sami prowadzimy dwa duze projekty(Parasite Eve na PSX i Broken Sword na PC)

Co do tlumaczen i koniecznosci wiekszej grypy osob by to zrobic - spojrz na takie osoby jak RPG czy Berion. Jakos nie potrzebowali ekipy by przetlumaczyc niejedna gre(RPG) lub wykonac grafike, tekst itd samemu(Berion), Nieskromnie mowiac, spojrz takze i na nas. Wiadomo, ze trzeba wtedy wiecej czasu(np na korekte), ale efekty sa.
A juz niedlugo wyjdzie kolejny projekt( i to nie bijatyki a ogromnego RPG) rowniez wykonywany przez jedna osobe(Robin)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, 19:17 przez Kochatak Group, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
<<

adjire

Post autor: adjire » 21 wrz 2008, 09:08

Czy ja gdzieś napisałem, że zabiorę się do pracy dopiero jak znajdą się jacyś chętni? :zdziwko:
Ja z założenia miałem to zrobić sam, ewentualnie przy pomocy kumpla, ale wtedy czas tego przedsięwzięcia ogromnie by się przedłużył, bo, nie wiem jak twój bóg Berion, ale ja mam prace i takie tam ;) Dlatego przy okazji mówię, nie siedzę bez czynnie, a jeśli mam kilka godzin dla siebie to jeżeli nie jestem z dziewczyną, to stukam w klawisze ;)
Praca samemu nie jest taka zla, przynajmniej masz pewnosc, ze wszystko bedzie spojne i nikt nie spieprzy sprawy.
True.
<<

Buka

Post autor: Buka » 21 wrz 2008, 11:53

Spoko Spoko. Przybywa odsiecz. Ja z chęcią pomogę przy robieniu spolszczenia :) . Także być może premiera będzie choć trochę szybsza niż planowano. Pozdrawiam
<<

adjire

Post autor: adjire » 22 wrz 2008, 09:44

Dzięki waćpan.
<<

Horhend

Awatar użytkownika

VIP

Post autor: Horhend » 3 paź 2008, 16:37

adjire odświeżam temat, nie ze względu na pytanie, kiedy będzie spolszczenie,
ale z zapytaniem czy, aby projekt nie jest "zagrożony" i czy dalej masz zamiar go ukończyć?
Pytam tak z ciekawości gdyż ostatnio cosik szwankuje Ci stronka:

Obrazek

Czy to zły znak? Jakieś zagrożenie dla projektu?
Ciekawi mnie to gdyż jestem jednym z tych, którzy czekają z niecierpliwością na
spolszczenie do tej gierki i już nie mogą się doczekać :hyhy: .

Pozdrawiam :)
Przeglądając tytuły gier, można odnieść wrażenie, że poza strzelaniem, gonieniem,
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
<<

filazaf

Nowy

Post autor: filazaf » 7 cze 2010, 06:10

i jak tam?
Można dostać jakieś spolszczenie?
<<

Psyhe

Nowy

Post autor: Psyhe » 10 mar 2011, 21:24

Odp: [robię] Lokalizacja: Vampire - The Masquerade: Bloodlin

No i jak tam ? dzieje się coś w tym temacie ?
<<

Martinez

Nowy

Post autor: Martinez » 26 cze 2012, 19:30

Odp: [robię] Lokalizacja: Vampire - The Masquerade: Bloodlin

Witam.
Trochę odświeżę temat.
Znalazłem na necie ciekawy artykuł na temat spolszczenia do Vampire The Masquerade: Bloodlines. Znajduje się pod tym adresem:
http://gamecorner.pl/blogi/mosterdziej/ ... _po_polsku
Na końcu artykułu jest link do nieoficjalnego patcha w wersji 7.5, ale pod tym adresem:
http://www.patches-scrolls.de/vampire_bloodlines.php
znajdziecie wersję 7.9 tego samego autora.
Ja zainstalowałem patch po czystej instalacji i wszystko gra :) tylko tak jak napisane w artykule nie ma polskich znaków: ą, ę, ł itp., ale to chyba nie problem
Miłego grania
Pozdrawiam