Jest aktualizacja do Android 4.0.3 dla Samsunga Galaxy S II
Dziś oficjalnie Samsung wypuścił aktualizację do Androida 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) dla swojego obecnie flagowego telefonu Samsung Galaxy SII I9100. Co ciekawe jednym z pierwszych krajów, które dostały update jest Polska. Pozostałe kraje to: Węgry, Szwecja, i Korea.
Aktualizacja powinna być dostępna przez KIESa dla wszystkich niebrandowanych telefonów w naszym kraju. Lub można ja wgrać szybciej i bezpieczniej Odinem pobierając ją z:
Kod: Zaznacz cały
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487
Ostatnia beta sprzed miesiąca Androida 4.0.3 dla I9100 działała bardzo stabilnie i praktycznie wszystko w niej działało poprawnie, więc w wersji finalnej jest podobnie, ale jeszcze bardziej płynnie (recenzje znawców na XDA a nie opinie blogerów którzy używali pół godziny). A jeżeli masz jakieś problemy po aktualizacji to zamiast wylewać żale w durnych komentarzach w sieci, naucz się tego iż przed i po aktualizacji należy zrobić wipe/przywrócenie ustawień fabrycznych (jeżeli masz porządnie namieszane w systemie i/lub zmodyfikowany ROM).
Ja aktualizacji na razie nie robię, gdyż wiele aplikacji które używam jest jeszcze niekompatybilnych z tą wersją androida, a nie jestem dzieckiem w gorącej wodzie kąpanym.
Jednocześnie Samsung poinformował, że wkrótce aktualizację do czwartej wersji Androida dostaną również użytkownicy smartfonów Galaxy Note, Galaxy S II LTE, oraz tabletów Galaxy Tab 8.9 i 10.1. Użytkownicy Galaxy S, Galaxy Tab 7", Galaxy S Plus, Galaxy S SCL i Galaxy W dostaną wkrótce aktualizację dla Androida 2.3, dzięki której na te urządzenia trafi część nowości znanych z Androida 4.0.