Windows XP - błąd 0x0000000A

Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.

<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Posty: 847

Rejestracja: 5 sie 2007, 01:16

Lokalizacja: Ługi

Post autor: Capon » 29 wrz 2009, 11:50

Windows XP - błąd 0x0000000A

Witam !

Ostatnio mam bardzo natrętny problem z którym nie mogę sobie poradzić :/
Kiedy odpalam jakieś bardziej wymagające aplikacje, pojawia się błąd blue screen z błędem 0x0000000A i dopiero po ponownym uruchomieniu kompa wszystko wraca do normy.
sterowniki od płyty głównej były przeinstalowywane i w dalszym ciągu to samo.
na jakimś forum radzili usunąć zawartość katalogu minidump i plik sysdata.xml, po usunięciu żadnych zmian.
formatowałem komputer, błąd pojawiał się ponownie.
Gdzieś też pisało że trzeba zrobić reset biosa, czego nie potrafię zrobić :/

Mój Komputer:

Procesor: Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ 2.61 GHz

RAM: 2GB DDR2

Karta Graficzna: GeForce 8600 GT

Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Cześć i z góry dzięki !


<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Posty: 3525

Rejestracja: 5 lut 2005, 12:49

Post autor: Maciek » 29 wrz 2009, 12:52

Re: błąd 0x0000000A

Dziwne - Mac OS Ci się zawiesza? Bardzo dziwne...
Capon pisze:formatowałem komputer
Ciekawa czynność, możesz opisać dokładniej jak ją wykonać?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Posty: 847

Rejestracja: 5 sie 2007, 01:16

Lokalizacja: Ługi

Post autor: Capon » 29 wrz 2009, 13:03

Re: błąd 0x0000000A

Maciek formatowałem dysk, a z tego co widzę to w Twoim słowniku słowo "przejęzyczenie" nie istnieje...
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Posty: 724

Rejestracja: 16 kwie 2006, 18:41

Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Post autor: drynda » 29 wrz 2009, 13:06

Re: błąd 0x0000000A

Dał czcionkę bold i wyrównał do prawej :). Capon, Maciej chce, byś podał nam jaki masz system. Co do resetu bios-u to musisz wyjąć baterię na płycie głównej. A co do BSOD to może być milion powodów, spróbuj zmnienić ustawienia gier na low. Ja tak miałem z Bioshock'iem.
Obrazek
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Posty: 724

Rejestracja: 16 kwie 2006, 18:41

Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Post autor: drynda » 29 wrz 2009, 13:08

Re: błąd 0x0000000A

Nie zauważyłem, że chodzi o aplikacje. Ja to bym się do serwisu przeszedł :).
Obrazek
<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Posty: 847

Rejestracja: 5 sie 2007, 01:16

Lokalizacja: Ługi

Post autor: Capon » 29 wrz 2009, 13:23

Re: błąd 0x0000000A

system Windows XP sp2
a błąd pojawia się przy uruchamianiu np. gier czy filmów...
jeżeli chce coś odpalić to muszę ponownie uruchamiać komputer...
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Posty: 3525

Rejestracja: 5 lut 2005, 12:49

Post autor: Maciek » 29 wrz 2009, 16:06

Re: błąd 0x0000000A

Uff! To już w końcu podstawę mamy: nazwę systemu operacyjnego! :super:
Powróżyliśmy już sobie, a teraz coś konkretnego:
W systemie Windows XP jest wyświetlany komunikat o błędzie Stop 0x0000000A

Kod: Zaznacz cały

http://support.microsoft.com/kb/314063/pl
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

aababeti

Nowy

Posty: 1

Rejestracja: 4 kwie 2015, 10:01

Post autor: aababeti » 4 kwie 2015, 10:03

Re: Windows XP - błąd 0x0000000A