Najlepsze gry XXI wieku

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Sebekzosw

Post autor: Sebekzosw » 9 lis 2005, 16:20

Najlepsze gry XXI wieku

tak jak w temacie, piszcie tytuly i komentujcie

wg. mnie to Call of Duty 2 bo jest zarombisty klimat i może Call of Duty 2 tylko musze w to zagrac...

Jeżeli wymianiace jakąś grę podawajcie konkretne uzasadnienie! - tak mówi Regulamin. Posty bez uzasadnienia będą usuwane!!!
// Admin
Ostatnio zmieniony 11 lis 2005, 11:15 przez Sebekzosw, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

mistrz

Post autor: mistrz » 10 lis 2005, 13:41

Re: Najlepsze gry XXI wieku

Ze wszystkimi się zgadzam... ale chyba Worms 3D to nie jest najlpesza gra. Ponoć to najgorsza część serii i nawet jest chyba słabsza od pierwszych części, które były 2D. Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie. Dla jednych gra jest znakomita, dla drugich to totalny niewypał...
<<

CyC

Post autor: CyC » 13 lis 2005, 09:51

Mistrz to prawda worms3d nie ma takiego klimatu jak 2d a najlepsze gry XXI wieku to cała seria gothica
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 13 lis 2005, 11:58

Najlepsza gra?? FAR CRY i C&C Generals. Ostatatecznie Starmageddon 2 i Battlefield Vietnam ( lub 2) ale FAR CRY rządzi!

Zapomniałem napisać dlaczego :zawstydzony:. Oczywiście FAR CRY, bo - GRAFA, MUZA, KLIMAT, i przede wszystkim SWOBODA!!!
C&C - wspaaaaaaaaaaaaniała strategia czasu rzeczywistego. Szkoda tylko, że nie ma jednostek wodnych
Starmageddon 2 - Bardzo ładna grafika i model gry. Jest również minus - ,,niewidzialny sufit''
Battlefield Vietnam ( or 2) - dużo czasu spędziłem grając z botami i spodobała mi sie ta nawalanka.
<<

Len

Awatar użytkownika

Nowy

Post autor: Len » 13 lis 2005, 13:32

Wymieniłbym tu na pewno Jagged Alliance 2, ale niestety nie mogę bo gra powstała jeszcze w 1999 roku.
Hmm... nie gram dość dużo, ale najprzyjemniej wspominam czas spędzony przy grze w Chrome i Gorky Zero. Grom brakowało trochę do doskonałości, ale za to mają dobrą fabułą, klimat i to jaki!
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 13 lis 2005, 13:59

PoPy :] mistrzostwo po prostu!! świetny klimat, niezbyt skomplikowane sterowanie, nawet ciekawy scenariusz, no i oczywiscie te kocie ruchy księcia :] masterpiece :]

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

kamel

Post autor: kamel » 13 lis 2005, 15:10

MAX PAYNE(1 i 2)(bo jest genilana fabula,klimat.i <font color=red><b>w ogóle</b></font> oczywiście bullet time i genilana fizyka)
I HALF LIFE 2 OCZYWISCIE!! :] (genialna grafika.o fizyce niebęde pisał bo mnie znów wgniecie w fotel jak sobie przypomne :rotfl: :P i <font color=red><b>w ogóle</b></font> klimacik)
a i wszysktie NFS-y(bo <font color=red><b>nie ma</b></font> tak geniulanej gry wiścigowej co tu dużo pisać..:/ no i ta muza podczas jazdy ahhh bosko :hyhy: :hyhy:)!!no chyba tyle............ :D :szok: ;)
<<

keubea

Post autor: keubea » 13 lis 2005, 17:19

Ja nie widze jednej gry wszechczasów, ale mogę napisać parę najlepszych:
1. Seria "The Sims"- dlaczego, nie muszę chyba mówić (dużo możliwości, dużo karier itp.)
2. Seria "Fify" i "Pro Evolution"- wspaniałe klimaty, dużo trików, fajna grywalność
3. Seria "Need For Speed"- wspaniała grafika, muzyka, klimaty, samochody itp.
Także (przynajmniej ja) nie potrafię wskazać jednej najlepszej gry.
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 13 lis 2005, 21:47

Jeśli chodzi o jakieś przełomowe gierki to na pewno Medal of Honor i Call of Duty w rozgrywce , BF2 i WOW w trybie multi , Far Cry i Doom3 - graficzny , FEAR i GTA - klimat rozgrywki , NFS:Porsche i Toca race Driver - model jazdy , Serious Sam 2 i Wormsy - humor :D
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 16 lis 2005, 19:58

Wg mnie najlepsza gra XXI wieku to oczywiście...:

FOOTBALL MANAGER 2005

Ta gra jest po prostu przepiękna ! Dyskusje z innymi menedźerami 1 i 2 liga Polska !

Coś pięknego...

Tera bedę grał w 2006 bo wyszła na początku listopada :D
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

Przemo.ziom

Post autor: Przemo.ziom » 7 gru 2005, 16:03

dla mnie najlepsza to gothic(seria) fabuła, zadania,klimat
<<

SpeeD

Post autor: SpeeD » 7 gru 2005, 18:55

A dlamnie najlepsze gry to:
Red Alert 2: Yuris Revenge (super startegia i jedna z mojich 1 gier)

C&C:Generals ( to tez super strategia :D i rozbudowana. od niedawna zas zaczolem szpilac z kumplami po lanie)

Call Of Duty 2
<<

Iudex

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Iudex » 10 gru 2005, 11:13

Najlepsze gry to nfs:ms, cod2, far cry. Nfs:mw dlatego że ściga cię policja i lepsze możliwości tuningu. cod2 ponieważ 1 była super a dwójka... far cry, bo działa na moim starym sprzęcie... :rotfl: gf4, 256ram, 20gb, procek 1800+ athlon xp, windows xp ;)
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 16 cze 2006, 21:39

FEAR i Condemned. Za klimat. Po prostu niesamowite gry. Nie myślałem, po Doom 3 i Silent Hillach, że znajdzie się coś lepszego. Ale się znalazło...
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 16 cze 2006, 21:47

Seria Splinter Cell za genialną fabułę, piękną grafike i zajebiste misje, coś wspaniałego
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 16 cze 2006, 21:51

Przełomową grą XXI wieku będzie na pewno Crysis oraz Diablo 3 :super:
Crysis za tą wyrąbana grafike.
A Diablos 3 za to, że grałem w "2" i ona była wypasiona jeżeli poprawią wszystkie Bugi z "2" ta gra będzie super.
Fajną grą jest także Football Manager 2006 z niecierpliwością czekam na kontunuacje
Ostatnio zmieniony 16 cze 2006, 21:53 przez zioomus, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 16 cze 2006, 22:05

No to moja lista:
- F.E.A.R (oczywiscie za klimat i grafike(oraz za dziewczynke i wybuch bomby na końcu i tą niespodzianke w helikopterze)
- Doom 3(za to że bardzo fajnie się w niego siecze)
- Max Payne (klimat)
- C&C Generals(Zero Hour) i Red Alert 2 no po prostu wspaniałe gry!
- CoD 2 (można się poczućjak na wojnie!)
- NFS Porshe(ewentualnie NFS MW)
- Oblivion (grafika, klimat, grywalność, fabuła)
- PES 5 (grywalność)
- GTA VC (świetny klimat, muzyka czuło się jakby było się w Miami w latach 80!)
- Call of Cthultu Dark Corners of the Earth( za wspaniały klimat horroru i fabułe)
- Kroniki Riddicka (za grafike, klimat i..... Riddicka!)
- Mafia The City of Lost Heaven (gra poezja grafika dzwięk i fabuła jedna z lepszych w grach komputerowych! Jak dla mnie to jedna z najlepszych gier kompterowych wszechczasów!)
To chyba tyle(najwyzej coś dopisze)

Niestety niemiałem przyjemności grać w takie tytuły jak HL2, PoP'y, Far Cry, Splinter Cell'y więc niemogę się wypowiedzieć o nich lecz z tego co słyszałem to są to świetne gry!!

Teraz czekam co jeszcze fajnego programiści wymyślą (czekam na dobrze zapowiadającego się Crisis'a UT 2007 itp.)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2006, 22:06 przez Ramiro Cruz, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

jakub1991

Post autor: jakub1991 » 16 cze 2006, 22:09

Ramiro Cruz pisze:Niestety niemiałem przyjemności grać w takie tytuły jak HL2, PoP'y, Far Cry, Splinter Cell'y więc niemogę się wypowiedzieć o nich lecz z tego co słyszałem to są to świetne gry!!
Tak te gry są wspaniałe, jakbyś w nie zagrał to na pewno trafiłyby na twoją liste
Ramiro Cruz pisze: Mafia The City of Lost Heaven (gra poezja grafika dzwięk i fabuła jedna z lepszych w grach komputerowych! Jak dla mnie to jedna z najlepszych gier kompterowych wszechczasów!)
To chyba tyle(najwyzej coś dopisze)
Wiedziałem że o czymś zapomniałem :niepewny:
<<

Buli

Post autor: Buli » 16 cze 2006, 23:35

Według mnie jedną z lepszych gier jest operation flashpoint chociaż nie ma ona takiej grafiki jak w battlefield ale ta gra jest po prostu trudna i zmuszająca do myślenia a nie jak w medal of honor gdzie idziemy prosto na przeciwnika a on nawet nie strzela
a oprócz niej
1)cała seriabattlefield
2)gta 3
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 17 cze 2006, 00:02

Moim zadniem sa to gry :

Mafia (fajna fabuła grafika niczego sobia i gra ogolnie posiada fajny klimat)
NFS MW (naprawde fajna gra duzo wyscigow i wreszcie nawiazanie do wczesnijeszych wersi chodzi mi o Policje)
GTA SA (niewiem czemu prawie wszyscy krytykuja ta gre mi tam sie podobala duza ruznorodnosc misi ,broni ,samochodow itp)
25 to life (fajna chodz krotka gra ale ogolnie posiada fajny klimat)
Hitman Blood Money (naprawde fajna grafika i to chyba najlepsza czesc z tej seri)
Commandos SF (fajna grfika i ogolnie fajnie pomyslama gra nad ktora troch trzeba myslec)
Age of empires III (no co tu duzo gada fajna gierka i tyle plusem jest grafika i dopracowanie tej gry)
Call of Diuty II (gra jest dopracowana pod wzgledem historycznym misje sa dopracowane na wysokim poziomie szkoda ze jest taka krotka)
Max Payne 1,2 (klimat)
Cala seria CM (fajnie zrobione gierki)

To chyba tyle jak jeszcze sobie cos przyp[omne to napisze :)