[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!

<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 31 maja 2006, 08:48

Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

kuba88pl pisze:Taka prawda panowie, najlepiej siedzieć i głupio gadać, niech jeden z drugim przyjdzie i stanie między słupkami i zobaczy jak to jest.
No tak, tylko że my nie bronimy zawodowo i nie gramy w poważnych klubach, żeby wstawiać się na jego miejscu. Bramka była naprawdę kuriozalna a Kuszczak ma "spuszczone" morale.
Balrog84 pisze:dobrze ze przegrali
Zgadzam się w 100%.
Balrog84 pisze:oby wyciagli jakies wnioski z tego
Wnioski wyciągną na pewno, ale nie teraz. Teraz są w Niemczech,przygotowują się do MŚ i są na tym skupieni, pozostał jeszcze tylko mecz towarzyski z Chorwacją, która podejrzewam da nam nieźle w...pośladki.

Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

keubea

Post autor: keubea » 31 maja 2006, 14:12

Yakoob pisze:No tak, tylko że my nie bronimy zawodowo i nie gramy w poważnych klubach, żeby wstawiać się na jego miejscu.
Ale też żaden z Was (prawdopodonie) nie jest krytykiem sportowych albo kimś innym żeby oceniać bramkarza po jednym meczu.
Yakoob pisze:Bramka była naprawdę kuriozalna
Raz jeszcze powtarzam: "Wszystkim się to zdarza"
Ile razy śmieszne bramki puszczali: Chilavert, Dida, Schmeichel, Dudek i są nadal najlepszymi bramkarzami (choć 2-óch zakończyło kariere)...
Szczęście w nieszczęściu że był to mecz towarzyski
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 31 maja 2006, 15:40

kuba88pl pisze:Szczęście w nieszczęściu że był to mecz towarzyski
A co myślisz, że sytuacja się zmieni do mundialu? Dajcie spokój w 9 dni nikt nie jest w stanie się poprawić.
Yakoob pisze:Teraz są w Niemczech,przygotowują się do MŚ i są na tym skupieni, pozostał jeszcze tylko mecz towarzyski z Chorwacją, która podejrzewam da nam nieźle w...pośladki.
.
Tutaj się zgadzam, nawet bym się zdziwił gdyby było inaczej i nasi by wygrali.
<<

keubea

Post autor: keubea » 31 maja 2006, 15:52

A co myślisz, że sytuacja się zmieni do mundialu?
A dlaczego by nie?!
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 31 maja 2006, 16:12

Właśnie, czemu nie mieliby się poprawić do Mundialu. Liverpool zdołał zmienić swoją gre w 15 minut przerwy to nasi też powinni dać rade. Tylko, że gdy nasi przegrywają 2 bramkami to juz im sie grac odechciewa i wczoraj było to widać, a po golu Jelenia nagle ożyli.
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 31 maja 2006, 16:13

Pomarzyć ładna rzecz. Kbice czyli my wszyscy powinniśmy liczyć na cud, chociaż jak zwykł mawiać nieodżałowany trener Górski dopóki piłka w grze. Ja myślę że raczej nic z tego niebędzie przed wczorajszym meczem uważałem wybór Janasa za w miarę słuszny ale dziś nie jestem tego taki pewien. No cóż został nam jeszcze Fabiański może on będzie numero uno wśród bramkarzy(ciekawe jak by to odebrali Kuszczak albo Boruc0 :hyhy: Janas powinien wystawić Fabiańskiego w pierwszym składzie na mecz z Chorwacją, jest młody jeszcze nie zdążył się ośmieszyć jak Kuszczak ani się zbłaźnić wypowiedziami wobec kibiców jak Boruc. A co do The Red's no cóż Orły Janasa to nie Liverpool nie ta klasa zawodników.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 16:16 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Wizard

Post autor: Wizard » 31 maja 2006, 19:50

A co myślisz, że sytuacja się zmieni do mundialu? Dajcie spokój w 9 dni nikt nie jest w stanie się poprawić.
To zes powiedzial... W 9 dni mozna zrobic wiecej niz ci sie wydaje. Zreszta pilkarze teraz dostana wiecej luzu w treningach, nie beda tak "zajechani" jak w meczu z Kolumbia.
Janas powinien wystawić Fabiańskiego w pierwszym składzie na mecz z Chorwacją, jest młody jeszcze nie zdążył się ośmieszyć jak Kuszczak ani się zbłaźnić wypowiedziami wobec kibiców jak Boruc.
Fabianskiemu mowie zdecydowane NIE! Nie jest to bramkarz prezentujacy poziom aby reprezentowac Polske na tak wielkiej imprezie.

oby wyciagli jakies wnioski z tego
Rozwaliles mnie :D

Co sadze o bramce Kuszczaka? Kazdemu może sie to zdarzyc. Po prostu mial pecha, co nie oznacza ze nie popelnil bledu. TOMEK JESTEM Z TOBA!

Kto zaprezentowal najgorszy poziom? Kibice! Wstydzilem sie za tych slaskich burakow. Jak mozna gwizdac na Polska druzyne skoro gra sie nie klei?! W takich momentach trzeba pomoc pilkarzom, dopingowac z calego serca, a nie gwizdac! Skandal!

PS. Zreszta Kolumbia wcale nie jest taka slaba jak wszystkim sie wydaje - co nie oznacza ze mozemy sie tym usprawiedliwac.
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 31 maja 2006, 19:53

Janas dał Kuszczaka na drugą połowę aby sprawdzić jak się spiszę, co pokażę. Nie pokazał się ze zbyt dobrej strony, więc Janas ma problem, bo ta bramka na pewno będzie ciążyć psychicznie Kuszczaka, bo takich bramek nie oglądamy zbyt często.
kuba88pl pisze:"Wszystkim się to zdarza"
A wszystkim którzy pracują w firmie robiącej auta bądź coś podobnego stracić palec ? Nie ! To zdarza się, ale nie wszystkim, nie każdy puszcza takie bramki i nie każdy może stracić palec w pracy...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

Szaman1990

Post autor: Szaman1990 » 31 maja 2006, 19:53

Katastrofa :( . Inaczej nie da się tego opisać. Zarówno gra Polaków jak i zachowanie kibiców na tym meczu przyniosło wstyd. Szkoda Kuszczaka. Moim zdaniem jest to wspaniały bramkarz, ale w tym meczu tragiczie się zaprezentował. Jak ktoś ma wątpliwości do Kuszczaka niech se poogląda jego mecze w lidze angielskiej. Po jednym meczu nie można oceniać brmkarza i jak bym mu dał jeszcze szanse pokazania się w meczu z Chorwacją.
<<

Balrog84

Post autor: Balrog84 » 31 maja 2006, 23:59

Wizard pisze:slaskich burakow
powiem ci tak ja jestem hanys i zeby cie dobic mieszkam 4 przystanki tramwajem od NAJWIEKSZEGO POLSKIEGO STADIONU JAKIM JEST STADION "NARODOWY" a gorolom z zazdrosci to w glowach sie pomieszalo i piep**a glupoty jak ty bo wykazales sie strasznie wysokm IQ jak na gorola no bo po pierwsze na slaski zjezdzaja ludzie z calej polski(bo wkoncu narodowy stadionik) po drugie naczytalem sie tysiace normalnych "inaczej" postow na wp czy onecie od goroli po meczu ze hanysy to alkoholiki, brudasy itp. i nie potrafia kibicowac A JA SIE KUR** PYTAM KOMU MIELISMY KIBICOWAC?? bo chyba nie naszym za to co pokazali to powinni sami zrezygnowac z udzialu na MŚ a kibice z prawa jakie maja okazali swoje niezadowolenie i tyle ja cie obrazac jak ty mnie nie bede bo jestem dobrze wychowany bo mam pewne zasady bo szanuje ludzi czego ty widac nie potrafisz

sorki za ogolny chaos i off topic no ale gosc mnie rozdup** :cenzura:
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 1 cze 2006, 00:06

A propo kibicow nie zachowali sie najlepiej ale jak zobaczyli taka gre to tak zareagowali a gadanie i obrazanie innych jest przesada bo ja bylem na meczu i jestem a zaglebia czyli jestem gorolem i tak jak mowil balrog84 na stadion slaski zjezdzaja sie ludzie z calej Polski
Ostatnio zmieniony 1 cze 2006, 10:00 przez matimdc, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 1 cze 2006, 00:13

Widze ze dyskusja się przeniosła z tematu ogólnego o mistrzostwach w niemczech do osobnego więc przenosze moja wypowiedź do tego:
huzar pisze:Najbardziej szkoda mi Kuszczaka. Każdemu może sięzdarzyćtaki błąd.
Sorry, ale nigdy na żadnym meczu w A klasie i B klasie nie widziałem żeby z takiej sytuacji padła bramka, a widziałem już nie jedną szmatę i mi tez się rózne bramki zdarzało wpuścić. A Kuszaczak to reprezentacyjny bramkarz Polski, reprezentuje mnie i Ciebie... jak? Szkoda gadać. Każdemu ..ale nie bramkarzowi reprezentacyjnemu - wiecie w ogóle co oznacza te słowo?!

Jechałem akurat samochodem i dostaje telefon od "Prezesa": "Maciek widziałeś jak bramkarz strzela bramkę?! Nie? To zobaczysz na powtórkach! Bierz przykład! " :rotfl:
huzar pisze:Po meczu czułem ( i czuje nadal ) wstyd, lecz nie do piłkarzy ale do " kibiców ". Pokazali oni jak kibicują. Z drużyną powinno być się dobre i na złe.
A ja wręcz przeciwnie! Kibice zachowali się tak jak przystało! Francja też została wygwizdana przez swoich kibiców jak miała w d. grę ostatnio. Polscy kibice wygwizdali piłkarzy bo widzieli że nawet nie chciało im się grać/walczyć. Piłkarze mieli kibiców w d. więc reakcja kibiców była normalna. Gra się zawsze dla kibiców, a polska "reprezentacja" grała dla kogo? W ogóle czy oni grali?

Polska niech się cieszy że Kolumbia nie wykorzystała wszystkich szans na zdobycie bramek. Bo powinno być przynajmniej 5 dla Kolumbii (to słowa mojego trenera). Te akcje trójkowe przeciwko jednemu naszemu obrońcy na koniec meczu, aż wstyd było na to patrzeć :zawstydzony:

A co do szans na mundialu: Mediamarkt zwróci pieniądze za zakup dowolnego telewizora jeżeli Polska zagra w półfinale !!! [informacja z dziennika TVN24]
Ta "promocja" tego sklepu chyba mówi za wszystkie komentarze odnośnie naszych szans na mundialu :wstyd:

Wiecie ile kibiców przychodzi teraz na same >treningi< Brazylijczyków? Miniumum 20 tysięcy (słownie dwadzieścia) - info z radia. Nie mówiąc juz o sparingach... A nasza reprezentacja chowa się po jakichs zadupiach i rozgrywa sparingi z jakimis 4 ligowymi zespołami na które przychodzi kilku kibiców i pani Krystyna z gazowni...

Żeby znowu jakis małolat nie wskoczył do mnie z textem: "ty się nie znasz na piłce ,a ja tak" do pocztania z onet.pl kilka newsów, których prezentuję tytuły:
Mecz, który chciałoby się zapomnieć
Niemieckie media: Bramkarz - bałwan z Polski, szok
Żałosny test kadry Janasa, koszmar Kuszczaka
Żewłakow: Jesteśmy mocno zranieni
Bąk: Nie mamy szans na wyjście z grupy
"Janas sam sobie narobił problemów z bramkarzami"
Janas: Dudek puścił gorszą bramkę

A co do dopingu kibiców na stadionie polecam przeczytac wypowiedź osoby która była na stadionie:
http://mundial.onet.pl/1,16,11,20343613 ... AT=1247843
m.in. można przeczytać w tym że:
[...]Druga sprawa - doping. Początek meczu doping był ogłuszający. Po stracie pierwszej bramki najpierw trochę ucichło ale widocznie większość kibiców (w tym ja) pomyślało, że to tylko przypadkowa akcja. Ale gdy oglądało się drugą połowe i zagrania np. Rasiaka gdy miał piłke wyłożoną na prawą nogę (teoretycznie lepszą), a strzelił lewą 5 metrów od bramki, Bąka który w drugiej połowie mijał się prawie z każdą piłką czy wkońcu druga bramka dla Kolumbii, to wszystkiego się odechciewało. Nie dziwie się tym, którzy gwizdali. Przyszli na stadion mimo zimna i deszczu i chcieli zobaczyć mecz na wysokim poziomie. Chcieli zobaczyć jak prezentują się nasi przed mistrzostwami. Zobaczyli kompletne dno i Polaków wręcz tragicznie grających na tle nieźle grających Kolumbijczyków. Wszystko zrozumiem, bo wiem, ze można przegrać mecz, że czasem nie wychodzi ale trzeba coś dać od siebie na tym boisku ! Nie tylko odwalić pańszczyznę i iść do domu szczęśliwy, że nie złapałem kontuzji i z myślą, że to "tylko" mecz towarzyski. "Zagramy dla Górskiego !" - no zagraliście tak, że Świętej Pamięci pan Kazimierz chyba by się w grobie przewrócił jakby to zobaczył.[...]
Polecam przeczytac całośc każdemu g.ó.w.niarzowi który zacznie bluzgać zaraz na kibiców śląskich...
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Wizard

Post autor: Wizard » 1 cze 2006, 11:32

A Kuszaczak to reprezentacyjny bramkarz Polski, reprezentuje mnie i Ciebie... jak? Szkoda gadać. Każdemu ..ale nie bramkarzowi reprezentacyjnemu - wiecie w ogóle co oznacza te słowo?!
Gadasz glupoty niczym J. Tomaszewski. Kazdy bramkarz w swojej karierze, czy to bedzie Kuszczak, Schmeichel, Dudek, Buffon, Casillas, Valdes czy pan Kowalski z A-klasy, predzej czy pozniej popelni katastrofalny blad! Ogolnie to nawet zle sie nie stalo, ze Tomek puscil taka bramke. Wyciagnie z tego nauke, juz nie odpusci takich pilek. Bedzie mial w to pamieci, nie dopusci do podobnej sytuacji. Zreszta lepiej stracic taka bramke w meczu towarzyskim niz np. na mundialu.
A ja wręcz przeciwnie! Kibice zachowali się tak jak przystało!
Tak jak przystalo? Wstydze sie za tych burakow, ktorzy byli na stadionie (przepraszam za wczesniejsze slowo - slaskich), nie jestem w stanie tego pojac, jak mozna gwizdac na wlasnych pilkarzy!? Nie od tego sa kibice! Kibice powinni (musza) dopingowac pomagac pilkarzom, a nie przeszkadzac (z tego ostatniego to stadion slaski niestety slynie). W.S.T.Y.D!
Wiecie ile kibiców przychodzi teraz na same >treningi< Brazylijczyków? Miniumum 20 tysięcy (słownie dwadzieścia) - info z radia. Nie mówiąc juz o sparingach... A nasza reprezentacja chowa się po jakichs zadupiach i rozgrywa sparingi z jakimis 4 ligowymi zespołami na które przychodzi kilku kibiców i pani Krystyna z gazowni...
I co to ma do rzeczy? Czy my mamy reprezentacje na poziomie Brazyli? Nie! Czy my mamy pilkarzy na poziomie Ronaldinho, Kaki, Ronaldo? NIE! Czy mamy technike (dzieki niej mozna zaskoczyc rywala, chociaz może nas ogladac 30 razy - vide Ronaldinho)jak Brazylia? NIE! Wiec o co ci chodzi?

Ale gdy oglądało się drugą połowe i zagrania np. Rasiaka gdy miał piłke wyłożoną na prawą nogę (teoretycznie lepszą), a strzelił lewą 5 metrów od bramki,
Sorry, ale Rasiak zachowal sie w tej sytuacji bardzo dobrze (gdyby przedluzyl sobie ta pilke - napisalbym rewelacyjnie)! Widzial, ze obronca Kolumbi atakuje go wslizgiem, wiec zdecydowal sie na strzal lewa noga (gdyby przelozyl na prawa, to by stracil pilke - nie ma co sie oszukiwac). A ze precyzja nie byla najlepsza - no coz. Pomysl byl dobry, szkoda ze nie wyszlo.

Balrog84:
Po twoim poscie (zreszta nie tylko tym), jestem w 100% pewien, ze nie masz 21 lat, gdyz 21-latek zna chociaz podstawy ortografii, interpunkcji, potrafi tez zlozyc z sensem zdanie.
<<

keubea

Post autor: keubea » 1 cze 2006, 13:12

Yakoob pisze:nie każdy puszcza takie bramki
Wiesz ja mam na kompie 4 albo 3 takie bramki, wrzucić Ci na serwerek?
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 1 cze 2006, 13:52

kuba88pl pisze:Wiesz ja mam na kompie 4 albo 3 takie bramki, wrzucić Ci na serwerek?
No sam bym chciał je obejrzeć : :hyhy:
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 1 cze 2006, 15:19

Kuba88pl dzięki już poczułem się lepiej w związku WPADKĄ Kuszczaka filmik jest zaj******. To było szokująco - wstrząsające.
<<

keubea

Post autor: keubea » 1 cze 2006, 15:29

jack ryan pisze:w związku WPADKĄ Kuszczaka
Ja jestem cały czas za Kuszczakiem!
Sam byłem (jestem?) bramkarzem więc wiem jak to jest...pozdro
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 1 cze 2006, 15:30

Ja sam mam na kompie jeszcze dwie inne bramki które trafiły się w wg. niektórych najlepszej lidze świata czyli Angielskiej.A Kuszczak w nic nieznaczącym(tak zwanym o pietruszkie meczu) take coś wpuścił.Gdy Kuszczak uratuje nas od kompromitacji w Niemczech jeszcze wszyscy go na kolanach przeprosimy...
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 1 cze 2006, 17:18

Wizard pisze:Tak jak przystalo? Wstydze sie za tych burakow, ktorzy byli na stadionie
Co ty gadasz jak maja reagowac kibice na gre Polakow jak oni nic nie graja Na tym meczu nie bylo nawet walki bo tu nie chodzi czy mamy dobrych pilkarzy czy nie tylko po prostu naszym pilkarza tylko kasa i reklamy w glowach a nie gra powinni zangazowac sie w gre a nie w glupoty rozumiem ich brak formy ale wlasnie walko to powinni nadrabiac a nie popelnic kuriozalne bledy juz nie mowie tu o bramce kuszcza tylko o obronie jak mozna reagowac jak bramek powinno dla kolumbi byc z piec to i tak dobrze ze sie na 2 skonczylo i to ma byc gra szczerze powiem ze jak ja bym wszed to niewiem czy bym lepiej nie zagral bo przynajmniej bym sie staral. a co do kuszczaka niech nie gada ze chce byc nr 1 w reprezentaci skoro puszcza takie bramki jeszcze w reprezentaci :dobani:
Ostatnio zmieniony 1 cze 2006, 17:21 przez matimdc, łącznie zmieniany 1 raz.