[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!

<<

Wizard

Post autor: Wizard » 1 cze 2006, 17:27

Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

Uwazasz, ze pilkarzom powinno sie przeszkadzac? Gdyz to wlasnie robili "kibice" w meczu z Kolumbia. Teraz cytat z Wikipedii: "Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych." Kibicom "chorągiewkom" mowie stanowcze NIE!

<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 1 cze 2006, 17:49

Wizard pisze:Wyciagnie z tego nauke, juz nie odpusci takich pilek.
Bo nie będzie miał już niestety szansy, bo żaden trener o zdrowych zmysłach nie wpusciłby już go na mundialu. Znam mentalność bramkarzy i wiem, że w następnym meczu Kuszczak broniłby jak lew bramki ale niestety nie otrzyma tej mozliwości. Ale Pan Janas jest do wszystkiego zdolny (niepowołanie Dudka - nawet nie uprzedił go telefoniecznie, zero kultury), więc nigdy nic nie wiadomo...
Wizard pisze:jak mozna gwizdac na wlasnych pilkarzy!?
Jeżeli ktos Cie opluje to udasz że pada deszcz? Sorry ale jak potrafię rozróznić kiedy ktoś nie umie grac a kiedy komus sie po prostu nie chciało grać... Kibice na stadionie też to potrafili! Skoro tak lubisz cytatowac z encyklopedii to sprawdź znaczenie słowa "FANATYK" lub w innym słowniku.

Wizard pisze:Czy mamy technike (dzieki niej mozna zaskoczyc rywala, chociaz może nas ogladac 30 razy - vide Ronaldinho)jak Brazylia? NIE! Wiec o co ci chodzi?
Nie trzeba mięc techniki żeby gra kibicom się podabała i nie gwizdali na swoją druzynę. Wystarczy wykazac się ambicją i walczyc o kazdy metz boiska, a nie chodzic i patrzec jak rywale grają. w naszej reprezentacji mozna wymienic 2 graczym którzy naprawde sie starali w tym meczu na murawie...

Wizard pisze: Teraz cytat z Wikipedii: "Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych." Kibicom "chorągiewkom" mowie stanowcze NIE!
Chyba nie rozumiesz że Polskiej reprezentacji się po prostu nie chciało grać. To nie była zła sytuacja oni po prostu olali całą grę. Z reszta doping na stadionie był od poczatku do momentu kiedy kibice zobaczyli "stojących" na boisku piłkarzy.

W którejś gazecie sportowej przeczytałem że Kolumbia w drugiej połowie grała w "dziada" z naszymi piłkarzami. Wiesz co to za gra? Bardzo dobra na poczatek treningu na tzw. rozgrzewkę. Wszyscy stoją w kółko i podają sobie piłkę a jakiś jeleń biega próbując odebrać im piłkę... :rotfl:
Wizard pisze:Uwazasz, ze pilkarzom powinno sie przeszkadzac?
Zastanawiam się czy mówimy o tym samym meczu? Bo widac było że naszym piłka w grze przeszkadzała - pewnie zbyt okrągła była! :ok: Żeby tylko przez te 9 dni sie nauczyli grac bo wstyd będzie znowu na świecie (po mundialu 2002 :wstyd: )
Ostatnio zmieniony 1 cze 2006, 18:08 przez Maciek, łącznie zmieniany 2 razy.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 1 cze 2006, 17:58

kuba88pl, to, rozumiem że pojmujesz że Wszyscy= kilku bramkarzy...

Nie najeżdzam na Kuszczaka, bo po prostu nie mam powodów. fakt, gra w reprezentacji Polski, reprezentuje nas i gra dla nas, ale powinniśmy się wstydzić takiej sytuacji...
Maciek pisze:a jakiś jeleń biega próbując odebrać im piłkę...
To mogło być dwuznaczne... :]
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

keubea

Post autor: keubea » 1 cze 2006, 19:42

Yakoob pisze:rozumiem że pojmujesz że Wszyscy= kilku bramkarzy...
Teraz będziemy się łapać za słowa? 4 albo 5-ciu bramkarzom "udało" się tak puścić gola i jeszcze teraz doszedł do nich polski bramkarz (Kuszczak)
Ja niekiedy stosuje przenośnie i inne takie tam...
<<

Wizard

Post autor: Wizard » 1 cze 2006, 19:56

Bo nie będzie miał już niestety szansy, bo żaden trener o zdrowych zmysłach nie wpusciłby już go na mundialu. Znam mentalność bramkarzy i wiem, że w następnym meczu Kuszczak broniłby jak lew bramki ale niestety nie otrzyma tej mozliwości. Ale Pan Janas jest do wszystkiego zdolny (niepowołanie Dudka - nawet nie uprzedił go telefoniecznie, zero kultury), więc nigdy nic nie wiadomo...
Zgadzam sie, nie dostanie raczej juz szansy od trenera. Niestety... Moim zdaniem to on powinien byc 1 bramkarzem na mundialu, mial rewelacyjna runde wiosenna (w przeciwienstwie do Artura) i po meczu z Kolumbia nie powinnismy go skreslac. Chociaz gdyby byl Dudek w kadrze - to on powinien stanac miedzy slupkami. Zgadzam sie z toba jesli chodzi o Janasa - ewidentnie stchorzyl.

Jeżeli ktos Cie opluje to udasz że pada deszcz? Sorry ale jak potrafię rozróznić kiedy ktoś nie umie grac a kiedy komus sie po prostu nie chciało grać... Kibice na stadionie też to potrafili! Skoro tak lubisz cytatowac z encyklopedii to sprawdź znaczenie słowa "FANATYK" lub w innym słowniku.
Nie zgodze sie. Slaba gra byla wynikiem bardzo ciezkich treningow, tak jak mowilem wczesniej pilkarze byli "zajechani". Czuli to w nogach. Zreszta kibice powinni wspomagac pilkarzy, a nie im przeszkadzac (wspominalem o tym juz chyba z 3 razy, jak widac do niektorych to nie dociera).
Nie trzeba mięc techniki żeby gra kibicom się podabała i nie gwizdali na swoją druzynę. Wystarczy wykazac się ambicją i walczyc o kazdy metz boiska, a nie chodzic i patrzec jak rywale grają. w naszej reprezentacji mozna wymienic 2 graczym którzy naprawde sie starali w tym meczu na murawie...
Przedtem mowiles o treningach, teraz mowisz o meczu. Zdecyduj sie. Mowiles, ze na trening Brazylijczykow przychodzi ok. 20 tys. ludzi. Czy obecnie jest szansa aby tylu kibicow przychodzilo na trenig polskiej reprezentacji? NIE! Powody wymienilem pare postow wyzej.

Zastanawiam się czy mówimy o tym samym meczu?
Tak, mowimy o tym samym meczu. Kibice zachowali sie skandalicznie. Dla takich ludzi nie warto grac, wysilac sie.
<<

roma

Post autor: roma » 1 cze 2006, 20:11

co myślicie o haśle towarzyszącym Polskim Piłkarzom na Mś:Mistrzostwa Świata nie dla Idiotów Powinni tego zabronić :)
<<

huzar

Post autor: huzar » 1 cze 2006, 20:50

Takie hasło tylko dla idiotów, ktorych to śmieszy :]
<<

bart12345

Post autor: bart12345 » 1 cze 2006, 22:11

ja uwazam, ze dobrze ze dudek nie jedzie, bo wszyscy zapomnieli juz jak popelnial bledy, jak benitez chcial kupic lepszego bramkarza, przeceiz nie pamietacie jak kirkland bronil bo wszyscy mieli juz dosyc dudka i jego bledow, wystarczylo ze obroni dwa karne i jest juz git. Za to Kuszczak zaliczyl bardzo dobry sezon i jak popelnil taki blad to tez powinnismy o tym zapomniec, no bo jak udalo nam sie z dudkiem to z kuszczakiem tez. Tak nawiasem nie martwilbym sie bramkarzem, tylko obrona bo ci ludzie to dpiero jest porazka. Co do kibicow to zle sie zachowali, rozumiem ze Posla olala sobie mecz, to kibice powinni oposcic stadion, albo wogole dac sobie spokoj i siedziec, ale nie kibicowac przeciwnej druzynie, jak to teraz wyglada. Najbardziej podobalo mi sie ze krzyczeli aby frankowski do kadry, bo jak mozna nie wziasc czlowieka ktory nie dosc ze byl najlepszym strzelcem eliminacji do MŚ to jeszcze zapewnil nam te MŚ, no ale Rasiak byl wazniejszy :/ bo Wyspami Owczymi strzela bramki no i jakies podworkowej druzynie, szkoda gadac, moge tylko powiedziec ze mam nadzieje ze nie bedzie zle i chcoiaz zajmiemy 3 miejsce w grupie
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 1 cze 2006, 22:20

Wizard pisze:Uwazasz, ze pilkarzom powinno sie przeszkadzac?
Oni sami sobie przeszkadzali w tym meczu a kibice na to wlasnie tak reagowali :)
<<

Wizard

Post autor: Wizard » 1 cze 2006, 22:34

Oni sami sobie przeszkadzali w tym meczu a kibice na to wlasnie tak reagowali
Tak, a kibice im baaaardzo pomogli. :mur:
moge tylko powiedziec ze mam nadzieje ze nie bedzie zle i chcoiaz zajmiemy 3 miejsce w grupie
Hmm, a co na daje to 3 miejsce? :)
co myślicie o haśle towarzyszącym Polskim Piłkarzom na Mś:Mistrzostwa Świata nie dla Idiotów Powinni tego zabronić
Co w tym smiesznego?
<<

bart12345

Post autor: bart12345 » 1 cze 2006, 22:43

nie no napisalem tak zebysmy zajeli to 3 miejsce bo zawsze nie jest to ostatnie miejsce nieprawdaz
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 1 cze 2006, 23:35

Kibice sa the best moi zdanie zachowali sie tak jak grala reprezentacje i nierozliczajcie tu kibicow tylko naszych zdolnych pilkarzy
<<

Balrog84

Post autor: Balrog84 » 2 cze 2006, 00:06

bart12345 pisze:kirkland bronil bo wszyscy mieli juz dosyc dudka i jego bledow
ale bredzisz kirkladn bronil tylko i wylacznie bo byl najwieksza nadzieja anglikow wsrod bramkarzy
Sorry, ale Rasiak zachowal sie w tej sytuacji bardzo dobrze
buhahah ty musisz byc synem janasa
Wizard pisze:nie jestem w stanie tego pojac, jak mozna gwizdac na wlasnych pilkarzy
nie jestem w stanie pojac jak mozna tak beznadziejnie grac w pilke??
Wizard pisze:Wstydze sie za tych burakow
ja sie wstydze ze ciebie i reszte goroli wlasnie wykazujecie wasze wysokie IQ takimi wypowiedziami
Wizard pisze:Kibice zachowali sie skandalicznie. Dla takich ludzi nie warto grac, wysilac sie.
zeby ludzie cie szanowali musisz napoczatku pokazac ze na ten szacunek zaslugujesz czego nasi "pilkarze" nie pokazali wiec nie mam pojecia czemu sie tak draznisz z wszystkimi??
<<

Wizard

Post autor: Wizard » 2 cze 2006, 10:03

buhahah ty musisz byc synem janasa
Nie, ja jestem obiektywny, czego tobie bardzo brakuje. Nie chcesz przyjac do swiadomosci nazwiska Rasiak, zal, zal i jeszcze raz zal.
ja sie wstydze ze ciebie i reszte goroli wlasnie wykazujecie wasze wysokie IQ takimi wypowiedziami
Nie mam juz sil do ciebie chlopcze. Koncz wasc, wstydu oszczedz.
zeby ludzie cie szanowali musisz napoczatku pokazac ze na ten szacunek zaslugujesz czego nasi "pilkarze" nie pokazali wiec nie mam pojecia czemu sie tak draznisz z wszystkimi??
Gdy pilkarzom nie idzie, kibic jest od tego zeby im pomoc swoim dopingiem, swoja wiara!
Co ty napisales w ostatniej czesci zdania? Ja sie draznie? Widzisz roznice pomiedzy polemika, a draznieniem? Czy ja kogos obrazilem z tego forum?

Teraz link: 100% poparcia dla Artura
Ostatnio zmieniony 2 cze 2006, 10:04 przez Wizard, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 2 cze 2006, 11:11

Ja nierozumiem tutaj jednego wszyscy doczepiaj sie w tym temacie do kibicow a może byscie sie przyczepili do gry naszych Temat nie brzmi KIBICE NA MECZU KOLUMBIA tylko ocena meczu a nie kibicow kazdy może miec swoje zdanie na temat kibicowania na tym meczu i klucenie sie w nieskonczonosc jak to nie zachowali sie nasi kibice jest bezsensu :wsciekly:
<<

bart12345

Post autor: bart12345 » 2 cze 2006, 11:15

no to zycze ci szczescia balrog jak kirkland zastapil dudka tylko dlatego bo byl nadzieja, spoko tylko ze trzeba bylo chociaz troszke ogladac mecze ligi angielskiej i sam ocenic
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 2 cze 2006, 14:09

bart12345, Kirkland, bronił w Liverpoolu, bo Anglicy wierzyli w to, że to on będzie gwiazdą anglii na bramce, ale liczne kontuzje i "wybryki" wykluczyły go z pozycji pierwszego bramkarza Anglii.

Co do zachowania kibiców przytoczę fragment wypowiedzi Artura Boruca:

"ały czas mówię o tych ludziach, którzy na stadionie rzucali wyzwiska pod naszym adresem. To nie są prawdziwi kibice kadry(...)słyszałem, jak ludzie z trybun wyzywali nas od pajaców i złodziei. Przecież to się nie mieści w głowie. Czym zasłużyliśmy sobie na takie traktowanie? Gramy w reprezentacji i bardzo zależy nam na jej sukcesach. Do wtorku myślałem, że na tym samym zależy wszystkim kibicom. Okazuje się, że byłem w błędzie i jest mi z tego powodu ogromnie przykro"

Czy można tu mówić o przesadzie kibiców ?...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 2 cze 2006, 17:27

Yakoob pisze:Czym zasłużyliśmy sobie na takie traktowanie?
krotka odpowidz dla pana Boruca GRA i jeszcze raz swoja GRA jak sie patrzy na gre Polakow to naprawde odechciewa sie kibicowania
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 2 cze 2006, 18:08

Boruc - to że piłka poszła reykosztem to nie znaczy, że nie mógł wyjąc :] Piłka w środek leciala. ocena - 3

Kuszczak - Błąd koszmarny...o tej bramce będzie jeszcze dłuugggo głośno :] ...no ale cuż...błędy się zdarzają :P ocena - 2 (dostał by 4 gdyby nie ten błąd).
<<

keubea

Post autor: keubea » 2 cze 2006, 19:09

stand_up pisze:Piłka w środek leciala
Leciała ale był rykoszet i poszła obok prawego słupka bramki