Co sądzicie o Myst IV Revelation (Objawienie) ??

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Szymon

Post autor: Szymon » 16 lip 2006, 10:59

Co sądzicie o Myst IV Revelation (Objawienie) ??

Tak jak w temacie :D

[ Dodano: Pon 17 Lip, 2006 09:11 ]
W oszałamiającym wizualnie świecie gry Myst, rozgrywa się trzymający w napięciu dramat. W grze Myst IV: Objawienie, gracze nareszcie poznają losy Sirrusa i Achenara, dwóch złoczyńców, którzy po raz pierwszy pojawili się w pierwszej części wspaniałej sagi. Bracia pozostają uwięzieni w dwóch różnych światach, wyklęci przez ojca za czyny, które popełnili. Tymczasem gracz musi rozwiązać tajemnicę zniknięcia małej dziewczynki - aby to zrobić, konieczne jest wejście do światów, w których przebywają złoczyńcy. Kluczem do śledztwa jest zrozumienie motywów działania braci - tylko w ten sposób cała historia może zakończyć się szczęśliwie.

Charakterystyczne cechy:

Wspaniała przygoda - odkryj surrealistyczny świat gry Myst IV, uratuj małą dziewczynkę i znajdź rozwiązanie tajemniczej zagadki.

Dramatyczna fabuła - gra znów zawiera pełne napięcia wydarzenia i kontynuuje wątki znane z oryginalnego Myst i Myst III: Exile.

Decyzje gracza wpływają na przebieg fabuły i rozgrywkę - sam zdecyduj o tym, jak potoczą się Twoje losy - włącznie z zakończeniem przygody!

Ciekawe łamigłówki - spróbuj zrozumieć motywy działania dwóch braci i odkryj wskazówki, które pozwolą Ci rozwiązać zagadkę.

Fotorealistyczna grafika - wspaniały świat Mysta ożywa na ekranie monitora, dzięki wspaniałym animacjom i doskonałym, trójwymiarowym modelom.

Przerywniki filmowe - wysokiej jakości filmy z udziałem aktorów rozwijają fabułę i wprowadzają emocjonalny związek z bohaterami.

Rejestruj swe poczynania - możliwość robienia zdjęć i rejestrowania znalezisk w dzienniku gwarantuje, że niczego nie przegapisz.

Interakcja z bohaterami - rozmawiaj z napotkanymi postaciami, które pomogą Ci rozwiązać sekrety z przeszłości i odnaleźć prawdę.

Gwiazdorska ścieżka dźwiękowa - Peter Gabriel i Jack Wall skomponowali muzykę doskonale pasującą do atmosfery gry.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2007, 19:26 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 5 lut 2007, 19:25

Re: Co sądzicie o Myst IV Revelation (Objawienie) ??

Zadziwia mnie, ale to naprawdę ogromnie pozytywnie zadziwia mnie fakt, że osoba w twoim wieku (lat 13) zamiast uganiać się po mieście w przekombinowanych autach (modne ostatnio NFS Carbon i GTA SA), woli usiąść na spokojnie i zanurzyć się w mistycznym świecie tej niesamowitej pozycji.

Jestem fanem Myst w zasadzie od zawsze, niesamowity klimat tej serii robi na mnie ogromne wrażenie. Ten fantastyczny świat, którego mieszkańcy witają gracza jak dawno nie widzianego przyjaciela, aż się prosi o zbadanie.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Danio

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Danio » 6 lut 2007, 02:36

Re: Co sądzicie o Myst IV Revelation (Objawienie) ??

Mam takie samo zdanie jak Wy. Również jestem fanem serii Myst. Udało mi się zdobyć wszystkie części. Myst IV to moim zdaniem najlepsza część w jaką grałem. Fotorealistyczna grafika i gra aktorów są niesamowite. Przechodząc dalej, jestem bardzo niezadowolony z faktu, iż Myst V posiada komputerową grafikę. Myślałem, że będzie inaczej. A tutaj "zonk". Trudno, ostatnia część sagi straciła w moich oczach. Po za tym gdzieś ostatnio czytałem, że twórcy gry szykują zupełnie nowy program. Już zacieram ręce :) A co do Szymona. Bardzo się cieszę, że jeszcze są takie osoby. Coraz więcej ludzi sięga po strzelanki itp. W takich grach mało się myśli i rozwija umysł, wyobraźnię. Ja swoją przygodę zacząłem do 7 roku życia ;]