komp mi sie zacina

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

juvefan

Post autor: juvefan » 9 sie 2006, 12:55

komp mi sie zacina

bardzo czesto zacina mi sie PC nie wiem co mam robić. Podam przykład gra m sobie w nfs mw jade wyścig i nagle komp mi sie zawiesz a nie pomaga znany skrot ctrl+alt+del trzeba resetować wczoraj komputer włączył scan disca i przez 2 min wywalał jakieś pliki po tym czasie sie zresetował i już nie włączył trzeba było go sformatować pomózcie bo nie mam juz sił :help:

<<

roma

Post autor: roma » 9 sie 2006, 13:44

Re: komp mi sie zacina

Wyczyść rejestr używając do tego EasyCleaner i inne śmiecie z kompa nie potrzebne,przeskanuj kompa progamem Ad-Aware,druga sprawa może ci się komp przegrzewa sprawdź temeratur procka,odkręć obudowe i przeczyść wiatrak wraz z radiatorem na procki i wiatrak na karcie graficznej
<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 9 sie 2006, 15:17

juvefan, no i sprawdz czy masz odpowiednie zasilenie do kompa :]
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

kermit04

Post autor: kermit04 » 13 sie 2006, 13:47

Ja miałem też podobny problem... Kopm mi nagle wyłanczał... nie wiedząc co sie dzieje walnołem Formata gdy po formacie nic nie pomogło byłem załamany :zakrecony: zajrzałem pod pokrywe kompa i parze... A to poluzowany kabelek od zasilania :krzeslem: gdy go docisnołem było all ok :hurra:
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 17:02 przez kermit04, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

miron72

Średnio zaawansowany

Post autor: miron72 » 22 wrz 2006, 14:00

Ja obstawiam zasilacz.Może faktycznie wtyki ale jak to jakis no name albo Megabajt,Tracer lub Codegen to proponuję pożyczyć od kumpl ajakiś firmowy i podmienić na kilka godzin testów.Dalsze problemy jeżeli to zasilacz mogą być duuuużo poważniejsze niż zwiechy przy graniu... :zalamany:
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 22 wrz 2006, 15:23

w polsce mamy zmienne napięcie. Np. u mnie w mieście w 4 dni większośc moich kolegów miała rozwalone zasilacze. (zmienne napięcie). Jak masz molziwosc to wsadz inny zasilacz i sprawdz czy nadal sa zawiechy.
<<

pchenski

Post autor: pchenski » 22 wrz 2006, 17:58

stand_up pisze:w polsce mamy zmienne napięcie.
Pierwszy raz o czymś takim słysze...