Brak napędow Pomocy
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Mam nasepujacy problem: w folderze moj komputer powinny byc stacje cd i dvd 2 napedy a ich <font color=red><b>nie ma</b></font>. przy nagrywanie powinna byc widoczna nazwa nagrywarki a jej nie ma a wzamian proszą mnie o jakies obraz z plikiem pomocy!!
Re: Brak napędow Pomocy
Rozkręć kompa i podociskaj taśmy od napędow i zasilanie od nich,to powinno pomóc,druga sprawa mogą być splątane taśmy od napędów rozplącz je.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 10:09 przez roma, łącznie zmieniany 1 raz.
a BIOS komputera widzi Ci obydwa napedy ?
Sprawdz czy dobrze ustawiles zworki MASTER i SLAVE w napedach.
Sprawdz czy dobrze ustawiles zworki MASTER i SLAVE w napedach.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 15:12 przez Lucas McFly, łącznie zmieniany 1 raz.
I powiedz czy czasem wcześnierj w jakiś sposób nie chciałeś obejść jakiegoś zabespieczenia na grze chodzi tu o SF
Jest jeszcze jedna możliwoś: wirusik
Maciek, mam antywira Xp wiec nie mam wirusa Lucas McFly, co to są zworki MASTER i SLAVE w napedach. gdzie sie to ustawiaroma, rozkrecilem kompa i niec kable mam powiązane
Troche zmienie wasz tok myślenia.
Według mnie to wina NFS MW. Gadałem z Szymaonem i mówił że to instalował. Mój kumpel miał podobny problem. On mówił że to wirus. Nie wiem czy to prawda! Rozwiązał to w mało oryginalny sposób-FORMAT, ale tego narazie ci nie proponuję. Wiem tyle że nie mógł nawet przewinstalować systemu za pomocą płyty WindowsXP bo nawet CD-Romów z poziomu DOS nie było widać. Pomogła tylko dyskietka startowa i usunięcia wszystkiego.
Kumpel jest wiary godny, z tym że jego umiejętności sa przeciętne. Mam nadzieję że coś wam to pomoże.
[ Dodano: Pią 25 Sie, 2006 13:01 ]
Nawet nie wie co to więc na pewno ich nie zmieniał. To nie to.Lucas McFly pisze:Sprawdz czy dobrze ustawiles zworki MASTER i SLAVE w napedach.
To musisz Szymon, sprawdzić i to szybko.Lucas McFly pisze:a BIOS komputera widzi Ci obydwa napedy ?
Według mnie to wina NFS MW. Gadałem z Szymaonem i mówił że to instalował. Mój kumpel miał podobny problem. On mówił że to wirus. Nie wiem czy to prawda! Rozwiązał to w mało oryginalny sposób-FORMAT, ale tego narazie ci nie proponuję. Wiem tyle że nie mógł nawet przewinstalować systemu za pomocą płyty WindowsXP bo nawet CD-Romów z poziomu DOS nie było widać. Pomogła tylko dyskietka startowa i usunięcia wszystkiego.
Kumpel jest wiary godny, z tym że jego umiejętności sa przeciętne. Mam nadzieję że coś wam to pomoże.
[ Dodano: Pią 25 Sie, 2006 13:01 ]
Co to w ogóle? Nie myślisz czasem o Zaporze Systemu Windows?Szymon pisze:antywira Xp
Mat, niemysle o zaporze systemy windows tylko o programie antyVir xp veer.6, ogladałem w biosie czy widzi t napedy i ku zdziwieniu je widzi
A sprawdz czy sa wlaczone w menadzerze urzadzen.
Pozdrawiam
Pozdrawiam