[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!

<<

Wizard

Post autor: Wizard » 6 cze 2006, 08:35

Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej

matimdc:
Akurat do ciebie mialem najmniej pretensji :). A co pomyslalem w pierwszej chwili po meczu z Kolumbia? Ze to byl tylko sparing, a w internecie bedzie sie roilo od glupich komentarzy... Mialem racje nie? :).

Pozdro :).

<<

matimdc

Post autor: matimdc » 6 cze 2006, 21:40

Po czesci tak ale sam powiedz takie komentarze jaka gra :) ale teraz mam nadzieje ze forma bedzie rosnac i bedzie juz tylko lepiej

Reprezentacja Polski rozgromiła w meczu sparingowym w Barsinghausen reprezentację miasta Salzgitter 12:0 (6:0).

Aż cztery bramki dla "biało-czerwonych" zdobył Euzebiusz Smolarek. Po dwa gole strzelili Maciej Żurawski, Grzegorz Rasiak oraz Ireneusz Jeleń, a po jednej dołożyli Bartosz Bosacki i Paweł Brożek. Spotkanie trwało 2 x 30 minut.
Ostatnio zmieniony 6 cze 2006, 21:41 przez matimdc, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

huzar

Post autor: huzar » 6 cze 2006, 21:45

Wynik ładny ale nie można wyciągać na nim jakiś wniosków. Mysle jednak ze forma rośnie i wygramy z Ekwadorem:D tfu tfu tfu zeby nie zapeszczać:D
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 7 cze 2006, 12:11

Wada serca wykryta podczas badań kardiologicznych w Warszawie spowodowała, ze Damian Gorawski wypadł z kadry na mundial. Piłkarz FK Moskwa postanowił poddać się specjalistycznym badaniom w klinice w Bonn, które wykazały, że 27-letni zawodnik jest zdrowy.

[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 12:16 ]
Reprezentacja Ekwadoru przystąpi do meczu z Polską podczas mundialu w najmocniejszym składzie. Do treningów z pełnym obciążeniem wrócił po kontuzji napastnik Carlos Tenorio.
<<

huzar

Post autor: huzar » 7 cze 2006, 16:20

No to będzie ciekawie. Mnie juz zaczyna nosić:D Polska też bezie w najmocniejszym składzie:D
Co do Gorawskiego. Troche to dziwne, wolałbym go w miejsce Bosackiego. Kolejna afera i nie dziwie się Gorawskiemu że tak się burzy.
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 7 cze 2006, 17:51

huzar pisze:Polska też bezie w najmocniejszym składzie
Oczywiście z G. Rasiakiem, i K. Kosowskim.

Chcialem wrócić do tego sparingu. Tak jak już ktoś to pisał, Polska umie wygrywać 12 i 10 do 0 wlaśnie z takimi cieniutkimi klubami, jednak w meczu z Chorwacją pokazali zęby i wygrali. Mam szczerą nadzieję, że wynik 12:0 "nazbroi" naszych i wygramy z Ekwadorem...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

huzar

Post autor: huzar » 7 cze 2006, 21:21

A gdzie ty widzisz Grzesia i Kose w ty meczu ??
Zapewne będą grali tą formacją co z Chorwacją z 1 Żurawiem z przodu i 5 pomocnikami.
Grzesiu sie nie zmieści. A Kosowski za kogo?? Za Krzynówka na pewno nie, za Smolarka tez nie, bo ten strzela bramki.
Co do sparingu, to nie mozna myslec, ze jak pokonalismy 12:0 to juz bedzie z górki. To o niczym nie swiadczy. Mecz z Chorwacją byl dobry i powinny być jeszcze lepsze na mundialu:D
<<

matimdc

Post autor: matimdc » 8 cze 2006, 20:29

No widac ze forma rosnie z dnia na dzien ale zobaczymy z ekwadorem jutro taki jestem ciekaw jak zagraja ze szok mam nadzieje ze mnie zaskocza oczywiscie pozytywnie przyodzieje barwy narodowe i lokum w barze i jazda
<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 2 wrz 2006, 22:59

Co panowie powiecie po meczu z Finalndią ? Bo mnie szlag trafiał jak to oglądałem. Do teraz jeszcze mnie nosi i jak na Serbie Beenhakker nie wystawi Jelenia i Smolarka w podstawowym składzie to mnie jeszcze większy szlag trafi.
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 2 wrz 2006, 23:07

Ja powiem tylko tyle że totalna porażka...po przeciętnej 1-szej połowie meczu oczekiwałem że w 2-giej się coś zmieni - zmieniło i to bardzo ale na gorsze...Jeśli dalej tak będą grać to "Leon" długo niezagości jako trener Reprezentacji...
<<

slavoy

Post autor: slavoy » 3 wrz 2006, 08:10

MajorQ pisze:Bo mnie szlag trafiał jak to oglądałem
Ramiro Cruz pisze:.po przeciętnej 1-szej połowie meczu oczekiwałem że w 2-giej się coś zmieni
Po jakze owocnym dla nas mundialu postanowiłem ze nie bede sie przejmował meczami naszej reprezentacji. Jest to swietne rozwiaznie, bo przeciez w piłce nie liczy sie wynik, tylko piękna gra która cieszy oko kibica, a ja oglądajac wczoraj Polaków swietnie sie bawiłem :] . Naprawde miałem ubaw po pachy :)
2 mecze - 2 przegrane, Leo chyba juz chce na Karaiby...

Przypuszczam, ze w srode pokazą jeszcze ładniejszy inaczej futbol i wszyscy bedziemy sie dobrze bawic :)
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 3 wrz 2006, 12:44

Ja to tylko współczuje Leo...koleś sie musi męczyc z takimi cienasami...
<<

ostry119

Post autor: ostry119 » 3 wrz 2006, 17:24

Szkoda Leosia bo biedaczyna zawału serca sie u nas nabawi. Facet na pewno koncepcje gry ma, tylko w zderzeniu z naszą polską rzeczywistością żadna koncepcja sie nie sprawdzi. Czas na czystke i zaczęcie wszystkiego od nowa i to nie tylko w reprezentacji. Przecież to wstyd jeżeli jeden z podstawowych zawodników kadry który jest po 30 mówi, że na takim poziomie jak w meczu z niemcami na mundialu grał poraz pierwszy w życiu. :kwasny: Teraz wiadomo dlaczego nie szanuje się na zachodzie polskich piłkarzy. Jeżeli nie będziemy mieli szkolenia młodzieży, profesjonalnej ligi, i solidnych władz w pzpn to nawet Hidink nam nie pomoże, zmarnowałby sobie tu opinie tylko.
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 4 wrz 2006, 08:26

ostry119, zgadzam się! Potrzebne są zmiany w PZPN. Gdyby szkolono młodych piłkarzy naprawdę moglibyśmy grać na wysokim poziomie...juz 3 17 latków poszło do Sieny w ldize włoskiej, ale byli z prywatnej szkułki :/ Listkiewicz musi odejsc! :wsciekly:
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 4 wrz 2006, 11:22

stand_up pisze:Listkiewicz musi odejsc!
Jego z tamtąd nic nieruszy :/
<<

Alkohol

Post autor: Alkohol » 4 wrz 2006, 17:36

Mimo że Steca nie uważam za wybitnego specjalisty do spraw piłki nożnej, to ten artykuł jest interesujący.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65028,3592518.html
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 4 wrz 2006, 18:00

Alkohol pisze:to ten artykuł jest interesujący.
I prawdziwy aż sobie go wydrukowałem bo takie coś warto mieć...
Niestety takie są polskie realia!
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 4 wrz 2006, 18:29

Alkohol pisze:ten artykuł jest interesujący
No, pokazuje całą prawdę o naszej piłce :/
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 6 wrz 2006, 16:43

Może przestaniemy w końcu narzekać na to jak gra Polska tylko popatrzmy w przyszłość. Przecież nie ma jeszcze nic straconego, dostaniemy sie do ME 2008 i pokażemy innym jak grają Polacy oczywiście bez pewnych nazwisk w składzie, ale nie można na wszystko wiecznie narzekać, myślę, że zremisujemy z Serbią bo o wygranej realnie patrząc nie ma mowy, i ludzie, bądzcie optymistami i uwierzcie od czasu do czasu w polskie możliwości...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 6 wrz 2006, 18:23

No, ten skład jest juz lepszy:

Wojciech Kowalewski - Paweł Golański, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Michał Żewłakow - Ireneusz Jeleń, Mariusz Lewandowski, Arkadiusz Radomski, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski, Radosław Matusiak.

Rezerwowi: Jerzy Dudek, Marcin Wasilewski, Przemysław Kaźmierczak, Euzebiusz Smolarek, Jakub Błaszczykowski, Łukasz Garguła, Tomasz Frankowski.

Pogrubionych bym wymienił :]