Jaki marka monitora najlepsza ?
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Jaki z monitorów (chodzi mi o firme) wybrać. Która lepsza jakościowo ?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 21:21 przez Machina, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow
Re: Jaki marka monitora najlepsza ?
(weszedł byś chociaż w google )Miczubiszi
Pozatym czytałem że każdy monitor rózni sieod siebie więc 10 osób może kupić bdb monitory z np: Samsunga a ty kupisz ten sam model i bedzie gorszy!
Pozatym zależy też za iel planujesz zakup monitora i jeszcze kilka czynników.... wiem że HYUNDAI'ie są dobre i SAMSUNG'i o reszcie się wypowiedzieć niemoge bo niemiałem z nimi kontaktu!
EIZO - Najlepsze
A z tej listy jak LCD to Samsunga
A z tej listy jak LCD to Samsunga
CTX... zero problemów, świetna jakość... ale jeżeli podajesz firmy to marka marce nie równa... tzn. patrzy się na modele i ich jakość a nie na marki... możesz kupic badziewny monitor firmy samsung(jakis tam model), a monitor wspanialej jakosc kupisz tego mitsubushi (nie wiem jak się pisze).
Monitor za 800zł - 900zł LCD lub Ciekło Krystaliczny 19'' .
Ostatnio zmieniony 25 sie 2006, 11:09 przez Machina, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow
LG & SAMSUNG
Potęga matryc LCD i kineskopów
Potęga matryc LCD i kineskopów
LCD NEC, albo BENQ - są najlepsze.
Smialo kupuj samsunga, to one z reguly wygrywaja w testach. LG sa albo bardzo dobre albo beznadziejne. Dwa lata temu kupilem 17 calowego samsunga (SyncMaster 710t) LCD i nie zaluje, wydalem wtedy na niego sporo kasy ale sie oplacalo, bo konkurencja w tej cenie nie oferowala zbyt wiele. Do dzis nie widac zadnych martwych pikseli a u mojego kolegi na benq (roczny) troche ich juz jest. Nie kupuj tylko zadnych no-name'ow ktorych masa jest w hipermarketach!
ja polecam samsunga 173p+! sam kupiłem go w styczniu i jak dotąd jeszcze m nie nie zawiódł! w grach spisuje sie znkaomicie! jakość obrazu jest idealna. strony www są idealnie wyświetlane. co tó więcej mówić, bierz samsunga syncmaster 173p+!
Semper in altum
Ja pozostane przy obecnie używanej marce monitora LITE-ON Zero problemów, dobra jakosc, działa na wiekszosci kart graficznych, rozdzielczosci
sorki za offtopa ale monitory raczej powinny działać na każdej karcie, nieprawdaż?Matiuk pisze:działa na wiekszosci kart graficznych
Semper in altum
Ja osobiście używam monitora LG, moja siostra cioteczna, której kupowałem komputer równierz używa LG... Naprawde polecam, ani razu nie zawiodły
Mam 6 lat philipsa i działa 1 raz spadł z biórka i nic Więc jest niezniszczalny...coś jak Nokia.
Ja mam juz od 3 lat Liteon i jest bardzo obry. Jeszcze ani razu sie nie zepsol. Polecam
Oczywiście mówimy o CDR bo z LCD samsung robi znośne, dochodzi HYUNDAI. Odradzam Phlipsa LCD. Ale w sprawie CDR jestem ich wielkim fanem
Geniusze - patrzcie kiedy powstal temat -> 24 sierpnia czyli trzy tygodnie temu...
ja mam Benq od 2 miesięcy i jest super!!
Temat o szkole powstał też w sierpniu i jakoś dalej jest...przecież Machina, nie napisał że chcę kupić...pchenski pisze:Geniusze
Machina napisal wybrac wiec chyba kupic monitor Czytajcie ze zrozumieniem
ps.to jest moja opinia
ps.to jest moja opinia