[Opinia] Devil May Cry 4
Kod: Zaznacz cały
http://www.worthplaying.com/article.php?sid=37118
Roma nie wiem dlaczego screeny sie nie pojawiły masz link wyżej, są 3 screeny z gry w tym 2 z gameplay'a
Rozmowy o legalnych grach komputerowych.
http://www.worthplaying.com/article.php?sid=37118
http://www.capcom.co.jp/devil4/
Przynajmniej Devil May Cry 4 na PC nie będzie konwersją nareszcie gra nie będzie okrojona od strony graficznej ale co do sterowania mogą być wątpliwości.Devil May Cry 4 również na X360 i PC Firma Capcom, pomimo wcześniejszych zaprzeczeń, potwierdziła to, o czym od kilku miesięcy krążyły już plotki: czwarta część bestsellerowej serii Devil May Cry nie będzie miała statusu exclusive dla konsoli PS3. Ukaże się jako produkcja multiplatformowa, a cieszyć się nią będą mogli nie tylko posiadacze PS3 i X360, ale również komputerów PC.
Według oficjalnej zapowiedzi Capcomu, każda z wersji gry skorzysta z możliwości platformy sprzętowej, na którą będzie przygotowywana, by osiągnąć jak najlepszą jakość grafiki (DirectX 10?).
Poprzednie trzy części serii sprzedały się już w nakładzie przekraczającym 6,8 milionów egzemplarzy. Pierwotnie wszystkie gry przeznaczone były na konsolę PS2. Dopiero trzecia odsłona serii doczekała się konwersji na PC, nastąpiła ona jednak wiele miesięcy po konsolowej premierze.
„Capcom jest zobowiązany do tworzenia tytułów dostępnych dla jak najszerszej publiczności i opracował technologię służącą temu celowi” – powiedział Mark Beaumont, wiceprezes oddziału firmy zajmującego się amerykańskim i europejskim rynkiem.
Sama gra, podobnie jak poprzednie odsłony, będzie produkcją akcji nastawioną na efektowne starcia z licznymi przeciwnikami. Nasz bohater obdarzony zostanie nadnaturalnymi zdolnościami, a to zapewni mu niezwykłe możliwości eliminacji przeciwników. Niestety protagonistą nie będzie już znany z wcześniejszych części Dante. Czy jego następcy uda się przekonać do siebie całą rzeszę fanów? Czas pokaże. Trzeba jednak uzbroić się w cierpliwość, ponieważ sam Capcom nie chce jeszcze ujawniać nawet przybliżonej daty premiery.
Zainteresowanych tematem odsyłamy na łamy naszej encyklopedii. Zapraszamy również do zapoznania się z zapowiedzią autorstwa Wolfena.
źródło: gry-online.pl
http://www.gametrailers.com/game/1671.html
Nie da się ukryć, że Devil May Cry to seria, która była zawsze bliższa konsolom niż komputerom. Już trzecia część miała schrzanioną konwersję, np: uruchamiała się w okienku, nie wspominając o tym, że na klawiaturze praktycznie nie dało się grać. Oby tylko europejska premiera nie była znacznie opóźniona od amerykańskiej...Capcom w końcu ujawnił skład edycji kolekcjonerskiej gry Devil May Cry 4. Nie będzie ona tak interesująca, jak wcześniej informowaliśmy, mimo to fani serii powinni być zadowoleni. Ponadto wraz z informacjami o wspomnianej edycji wydawca zdradził amerykańską datę premiery gry.
Kosztująca niespełna osiemdziesiąt dolarów edycja kolekcjonerska zostanie wydana w metalowym opakowaniu. Wewnątrz znajdzie się gra oraz dwie dodatkowe płyty DVD. Jedna zawierać będzie pierwsze cztery odcinki animowanego serialu Devil May Cry, druga standardowe już w tego typu wydaniach dodatki, a więc filmy z produkcji, grafiki koncepcyjne, tapety, fragmenty ścieżki dźwiękowej itd. Capcom tłumaczy dość wysoką cenę edycji kolekcjonerskiej tym, że sama płyta z anime ma wartość trzydziestu dolarów.
Edycja kolekcjonerska planowana jest wyłącznie dla wersji na konsole. Posiadacze PC otrzymają jedynie standardowe wydanie. Nie powinni jednak narzekać, ponieważ, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, otrzymają swoją wersję wtedy, kiedy właściciele PS3 i X360 – 5 lutego. Konsolowa edycja podstawowa kosztować będzie 59,99 dolarów. Wersja na PC będzie o 20 dolarów tańsza.
Niestety zarówno informacje dotyczące edycji kolekcjonerskiej, jak i daty wydania odnoszą się jedynie do Ameryki Północnej. Capcom na razie milczy na temat europejskiego wydania Devil May Cry 4.
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
ale tutaj rozmawiamy o DMC4, a nie o calej serii. I nie, nie grałem w 1, ale to nie o niej jest ten temat. I mówiąc, że nie mieli pomysłu, to nie miałem na myśli, że bossowie są beznadziejni, tylko beznadziejne jest to, że każdego przechodzi się kilka razy zamiast napotykać nowych.Delacroix pisze:Widać mało wiesz o serii. Że Capcom nie miał pomysłu na bossów??? KURKA WODNA!!! Nie grałeś chyba w DMC1, gdzie każdego bossa trzeba było tłuc równo trzy razy (chociaż nie wiem, czy pod koniec nie było tak samo, jak w pozostałych częściach, czyli etap z powtórkami z bossów).
http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=9019
Omawiając sequel mam pełne prawo nawiązać do poprzednika... Zwłaszcza, że nie ma sequela, który ignorowałby dziedzictwo części 1...mad_prince pisze:ale tutaj rozmawiamy o DMC4, a nie o calej serii. I nie, nie grałem w 1, ale to nie o niej jest ten temat.
to, że oprócz dwóch przypadków, to nigdy nie wracam to raz ukończonej gry. Chyba że na chwilę, bo żyję nadzieją, że może jednak znów się nią zajmę. Te dwa przypadki, to SoF1 do którego wracałem dwa razy i przeszedłem (i wystarczy) oraz Tekken3, gdzie odblokowałem chyba wszystko co się dało i wracałem do niego regularnie przez kilka lat co ok. 6 miechów i chyba też już mam dość. Nawet w CS rzadko kiedy grywam dłużej niż 3 miechy, a potem pół bądź nawet rok przerwy. żeby wrócić do gry, to musi się ona "uleżeć" z rok bądź nawet dwa. Czasem nigdy się nie "uleża". Jeśli mam tracić kolejne kilka godzin na pokonywanie tego, co raz już pokonałem tylko po to, żeby zobaczyć gołą klate Dantego, czy tam dostęp do następnego poziomu trudności, to ja dziękuję, bo i tak kolejny raz w to grać nie będęDelacroix pisze:co o całej grze powiesz?
Vergil w trójeczce też ma tryb coatless, ale jest pozbawiony jedynie płaszcza. Dalej zachowuje kamizelkęmad_prince pisze:żeby zobaczyć gołą klate Dantego