komp mi sie zacina
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
bardzo czesto zacina mi sie PC nie wiem co mam robić. Podam przykład gra m sobie w nfs mw jade wyścig i nagle komp mi sie zawiesz a nie pomaga znany skrot ctrl+alt+del trzeba resetować wczoraj komputer włączył scan disca i przez 2 min wywalał jakieś pliki po tym czasie sie zresetował i już nie włączył trzeba było go sformatować pomózcie bo nie mam juz sił
Re: komp mi sie zacina
Wyczyść rejestr używając do tego EasyCleaner i inne śmiecie z kompa nie potrzebne,przeskanuj kompa progamem Ad-Aware,druga sprawa może ci się komp przegrzewa sprawdź temeratur procka,odkręć obudowe i przeczyść wiatrak wraz z radiatorem na procki i wiatrak na karcie graficznej
juvefan, no i sprawdz czy masz odpowiednie zasilenie do kompa
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie
Ja miałem też podobny problem... Kopm mi nagle wyłanczał... nie wiedząc co sie dzieje walnołem Formata gdy po formacie nic nie pomogło byłem załamany zajrzałem pod pokrywe kompa i parze... A to poluzowany kabelek od zasilania gdy go docisnołem było all ok
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 17:02 przez kermit04, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja obstawiam zasilacz.Może faktycznie wtyki ale jak to jakis no name albo Megabajt,Tracer lub Codegen to proponuję pożyczyć od kumpl ajakiś firmowy i podmienić na kilka godzin testów.Dalsze problemy jeżeli to zasilacz mogą być duuuużo poważniejsze niż zwiechy przy graniu...
w polsce mamy zmienne napięcie. Np. u mnie w mieście w 4 dni większośc moich kolegów miała rozwalone zasilacze. (zmienne napięcie). Jak masz molziwosc to wsadz inny zasilacz i sprawdz czy nadal sa zawiechy.
Pierwszy raz o czymś takim słysze...stand_up pisze:w polsce mamy zmienne napięcie.