[Pytanie] odnośnie podkręcania karty graficznej.(X700SE)

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 1 paź 2006, 20:26

[Pytanie] odnośnie podkręcania karty graficznej.(X700SE)

Postanowiłem wykszesać coś z mojego starego Radka, kilka miesięcy temu próbowałem "stworzyć" coś w ATIToll ale efekt były bardzo kiepskie(~5 i ~10% odpowiednio dla rdzenia jak i pamięci). Coś mnie znów naszło i postanowiłem zmienić narzędzie pracy, mianowicie na RiveTuner i wszytko by bylo ok gdyby nie to że zegary jakie Riva uznała za optymalne są "troszke" kosmiczne:
Obrazek

Więc moje pytanie jest następujące - Czy z takimi ustawieniami po zaakceptwaniu może się spalić karta???
Ostatnio zmieniony 4 paź 2006, 08:44 przez Ramiro Cruz, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

milosz28

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: milosz28 » 3 paź 2006, 23:35

Re: [Pytanie] odnośnie podkręcania karty graficznej.(X700SE)

"(...) z takimi ustawieniami (...)" - a może łaskawie byś napisał, jakie są ustawienia fabryczne? bo jak można ci odpowiedzieć na twoje pytanie nie wiedząc do czego można się odnieść?
THANKS FOR THE INFO!

nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 4 paź 2006, 08:35

milosz28, na screenie masz z lewej strony(programu). :].
Już zaznaczyłem to na screenie specialnie for U :].
Ostatnio zmieniony 4 paź 2006, 08:45 przez Ramiro Cruz, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

milosz28

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: milosz28 » 4 paź 2006, 18:14

nie wiem, czy dobrze zrozumiałeś ten program, ale te wartości po prawej stronie oznaczają zakres, a nie twoje optymalne ustawienia do podkręcenia... z lewej strony są albo wartości fabryczne, albo, co jest bardziej prawdopodobne, wartości, które proponuje program!! program sprawdziłem u siebie, więc poznałem jego działanie... (RIVA Tuner v2.0 RC16)
THANKS FOR THE INFO!

nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.