AMD Athlon 64... Bitowy.... ??

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Wyzsza wydajnosc nie wynika z "64 bitowosci" pod windowsem XP 32 bitowym te 64 bity niedzialaja - tak jak by ich nie bylo.adammoz pisze:Ktos napisal ze aplikacje 32 bitowe nie dzialaja na procku 64 bitowym. Otoz jest to nieprawda, wszystko chodzi ok (wyjasnil juz to moj przedmowca). Ja uzywam od dwoch lat athlona 64 2800+ i wszystko chodzi normalnie. może i teraz te dodatkowe 32 bity nic nie daja jednak to nie do konca chwyt marketingowy... moj kolega ma podobny komp do mojego, tyle ze on posiada pentiuma 4 ht 3,06 ghz i jest nieco slabszy (w grach moj proc sprawdza sie o wiele lepiej).
a pod windowsem XP 64 Bit.te bity są wykożystywane... ? tylko że pod XP 32 nie.. ?pod windowsem XP 32 bitowym te 64 bity niedzialaja - tak jak by ich nie bylo.
W czym tu różnica... ? od core duo a X2 czy coś takiego ..A co do tego athlonka to wydaje mi się że bardziej Core Duo 2 opłaca się.
Athlony są leprze .. ??A i najważniejsze:
Nie bierz Pentiuma!!!(zadnego)
Core 2 Duo ma więcej cache. I poza tym ma większą wydajność w grachkermit04 pisze:W czym tu różnica... ? od core duo a X2 czy coś takiego ..![]()
Athlony mają lepszą od Pentium'ów wydajność w grach.kermit04 pisze:
Athlony są leprze .. ??
W wydajnośći - KOLOSALNA!!!kermit04 pisze:W czym tu różnica... ?
Od wszelkich rodzajów Pentiumów - TAK z Core Duo 2 nie mają szans.kermit04 pisze:Athlony są leprze .. ??