[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
[poważny problem] z całym kompem - .::Forum.Portal24h.pl::.

[poważny problem] z całym kompem

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 8 paź 2006, 11:12

[poważny problem] z całym kompem

wczoraj zebrało mi się na czyszczenie kompa, bo witrak na karcie graficznej warczał jak odkurzacz. o więc otworzyłem obudowę i przeczyściłem go, ale karta nadal warczała. wyjąłem ją i przeczyściłem, z włożeniem było pare problemów ale wkońcu delikatnie wepchnąłem ją do AGP.ZAnim wyjąłem kartę komp działał, ale jak włożyłęm kartę to już nie działał! Uruchamia się, wszystko niby działa tylko tak jakby płyta główna nie przetwarzała danych, kontrolka dysku <font color=red><b>w ogóle</b></font> się nie świeci! lampka na płycie świeci na zielono, czyli powinno być wszystko w porządku! a nie jest :(
konfiguracja kompa:
proc - Celeron D325 2,53 GHz
płyta - Asus X Series P4P800S-X
RAM - 512MB (dwie kości)
karta graf - Sapphire ATi Radeon 9600PRO 256MB
dysk - Western Digital Caviar SE 1600JD 160GB SATA
jak czegoś zapomniałem napisać to mówcie!

PS. Monitor <font color=red><b>w ogóle</b></font> nie reaguję na kartę graficzną, ale wykrywa połączenie, tylko na DVI bo na RGB nie reaguje

:help: :help: :help:

Semper in altum
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 8 paź 2006, 12:52

Re: [poważny problem] z całym kompem

Możliwe że uszkodziłes karte ;/ Odłącz ją i podłącz jeszcze raz ale dokładnie dociśnij !! (po wyjęciu karty przedmuchaj wejście AGP) i podłacz jeżeli niee ruszy to oznacza ze albo uszkodziełś karte albo płyte głowną.

PS. Spróbuj też docisnąć wszystkie wtyki w kompie (taśmy bolce itp...) jak niee ruszy to do servisu :P
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: bartekmp » 8 paź 2006, 13:30

nie wiem ale karta jest dociśnięta i slot jest czysty, a kabelki wporzo, ale zadzwonie do mego kumpla i on to sprawdzi, zresztą ja sie nie tykam narazie tego kompa bo jeszcze sie coś spali

będę relacjonować zdarzenia

[ Dodano: Nie 08 Paź, 2006 15:09 ]
on nie wie co jest :( a może to wina czegoś innego?? sprawdze wszystko jeszcze raz, ale jak coś to mówcie(jak wiecie)
Semper in altum
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 8 paź 2006, 16:38

bartekmp, możesz jeszcze wmontowac sobie karte grafiki jakiegoś zioomka i sprawdzić czy ruszy ;) Jak ruszy to pakuj karte grafiki do pudła i do servisu :D
Ostatnio zmieniony 8 paź 2006, 16:39 przez Nivener, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: bartekmp » 8 paź 2006, 18:19

dzięki Mroczny już działa komp :D karta była zakurzona ale od dołu a tam jej nie czyściłem i
jescze wytrzepałem tam kurz i styki nie działały! :D teraz jest ok
dzięki za DOBROWOLNĄ pomoc!
oby wszyscy tacy byli

+
Semper in altum