{szukam] najlepsza karta graficzna do 600zł
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
- Poprzednia
- 1
- 2
Re: {szukam] najlepsza karta graficzna do 600zł
U mnie się stało i nie ma odwrotu GF 7900GS powinien niebawem być w drodze mam nadzieję że się nie rozczaruje tak bardzo jak z tegorocznymi grami pozdrawiam
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
No to jak go dostaniesz to napisz jaki masz konfig kompa. I jakbyś mógł to przetestuj: jaka gra w jakich detalach i ile klatek Byłbym wdzięczny i inni chyba tez bo karta ta ma wzięcie, ponoć w miare przystępna cena za taką moc. Ale nie chce jednak dac 700 zł w błoto.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2006, 02:15 przez welll1, łącznie zmieniany 1 raz.
spoko przetestuje ją i na pewno napiszę, karta będzie wysłana jutro (tj. poniedziałek) rano, niestety paczka za pobraniem więc może trwać to parę dni ale w tym tygodniu już powinna się zjawić.
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
2-3 dni i masz88bonzo pisze:spoko przetestuje ją i na pewno napiszę, karta będzie wysłana jutro (tj. poniedziałek) rano, niestety paczka za pobraniem więc może trwać to parę dni ale w tym tygodniu już powinna się zjawić.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32957
A co byście powiedzieli o tej karcie ?
A co byście powiedzieli o tej karcie ?
Eh dobry ten radeon w większości testów prześciga GF 7900GS a jest tylko parę dyszek droższy, nie wiem czemu przed dokonaniem wyboru nie wiem czemu umknął mojej uwadze :-/ Jak już pisałem karta jest dobra, wydajna jeżeli chodzi o tą ASUSA, bo HISa albo Sapphire odradzam ze względu na chłodzenie słyszalne z odległości paru metrów.
Zanim jednak go kupisz to KONIECZNIE przeczytaj wnikliwie to http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2171 .Ręczę ,że jeszcze raz wszystko przemyślisz.Nie ma co na jednym teście się opierać i w kilku jedynie grach wynikach.Osobiście nie kupiłbym tej karty nawet jakby była TAŃSZA o parę dyszek o 7900GS To oczywiście moje zdanie ale poczytaj testy i konkluzje na kliku serwisach.Powodzenia88bonzo pisze:Eh dobry ten radeon w większości testów prześciga GF 7900GS a jest tylko parę dyszek droższy, nie wiem czemu przed dokonaniem wyboru nie wiem czemu umknął mojej uwadze :-/ Jak już pisałem karta jest dobra, wydajna jeżeli chodzi o tą ASUSA, bo HISa albo Sapphire odradzam ze względu na chłodzenie słyszalne z odległości paru metrów.
P.S.Przy okazji artykuł, o ile dobrze pamiętam, określa czy 7900 z 256 czy 512 mega pamięci(tzn.czy warto dopłacać za więcej).IMHO -jak kto ma z czego to dopłaca
Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 20:21 przez miron72, łącznie zmieniany 1 raz.
miron72,
chodzi o dopieszczonego X1950PRO z dobrym chłodzeniem niż Sapphire Radeon X1900 XT 256 MB chodzącego jak traktor z chłodzniem coolera oraz troszke biedniejszego GF 7900GS 256/256 z fajnym chłodzniem zalmana niż MSI GF 7900 GTO 512 MB
niby parę numerków lub literek a różnica jednak jest zresztą już nie mogę się wycofać bo Galaxy GF 7900GS 1.2ns zalman już jest w drodze
pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy
chodzi o dopieszczonego X1950PRO z dobrym chłodzeniem niż Sapphire Radeon X1900 XT 256 MB chodzącego jak traktor z chłodzniem coolera oraz troszke biedniejszego GF 7900GS 256/256 z fajnym chłodzniem zalmana niż MSI GF 7900 GTO 512 MB
niby parę numerków lub literek a różnica jednak jest zresztą już nie mogę się wycofać bo Galaxy GF 7900GS 1.2ns zalman już jest w drodze
pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy
To w końcu która karta wydajniejsza jest?? Ten Radeon x1950 256/256 czy ten GF 7900 GS/GTX
Jeżeli porównywać GF 7900GS a R X1950Pro to w testach lepiej wypada radek ale oczywiście na samych testach nie ma co się aż tak bardzo opierać. Najlepiej samemu przetestować
Ej, czy to takie trudne poszukać sobie testów kart graficznych? Czy ta karta jest lepsza od tej... weź się zastanów i poszukaj testów poszczególnych kart.adamino pisze:A co myślicie o tej karcie? Czy ona jest lepsza od tej ?
adamino, osobiście brałbym tą drugą z chłodzeniem zalmana nie przypatrywałem się która ma lepsze taktowania ale ze względu na samo chłodzenie już mogę Ci ją polecić Mam Galaxy 7900GS zalman 1.2 i jestem w pełni zadowolony karta wymiata w porównaniu z wcześniejszym X800GTO ;D
Jasne ,że racja ale chodzi o porównanie możliwości układów i ich problematyczności w użytkowaniu.Moim... wybrałeś zdecydowanie lepszą kartę Dałem linka żeby zwrócić ci uwagę na kłopoty radków z niektórymi grami.Wersje poprawione też je mają niestety...Pozdrawiam88bonzo pisze:miron72,