Stacja Dyskietek brak wejścia na taśme na płycie głównej
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam prosze o pomoc,rade kupiłem nowy komputer i nie było w nim stacji dyskietek. Sparawdzałem mam płyte taką że tam nie ma wejścia pod taśme a ja kupiłem stacje nową .Idzie kupić jaki adapter czy co tak żeby można było podłączyć na płycie lub w jaki kolwiek sposób te stacje dyskietek i edytować w dosie i korzystać ze stacji dyskietek
Ostatnio zmieniony 13 gru 2006, 17:12 przez misiu36100, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Stacja Dyskietek brak wejścia na taśme na płycie głównej
No chłopie jeśli na płycie głównej nie masz wejścia na napęd FDD, co wydaje mi się dziwne, to nie wiem czy da się kupić coś takiego, nigdy nie słyszałem żeby była płyta bez wejścia na FDD. Sprawdź dobrze w instrukcji płyty głównej, powinno pisać jak się montuje dodatkowe dyski/karty itp.
Pierwsze słyszę, żeby na płycie głównej nie było złącza Floppy Connector (zwanego Floppy1). Poszukaj dokładnie, może nie zauważyłęś, zerknij do instrukcji płyty głównej, na pierwszych stronach jest tam obrazek płyty, poszukaj tej nazwy, którą Ci podałem.
[ Dodano: Sro 13 Gru, 2006 15:48 ]
Aaaa, rozpisałem się i zapomniałem ci napisać... są specjalne przejściówki do tego typu zabiegów... wiem bo kolega ma 3 dyski twarde, próbowaliśmy je zamontować ale zabrakło złączy, wtedy odmontowaliśmy stację dyskietek i podpieliśmy przejściówke. Musisz poszukać w dobrych sklepach.
Aaaa, rozpisałem się i zapomniałem ci napisać... są specjalne przejściówki do tego typu zabiegów... wiem bo kolega ma 3 dyski twarde, próbowaliśmy je zamontować ale zabrakło złączy, wtedy odmontowaliśmy stację dyskietek i podpieliśmy przejściówke. Musisz poszukać w dobrych sklepach.
Nie nie nie nie nie nie nie nie pomyliłem się nie ma na 100%
najpierw sprecyzyj nazwe tematu, inaczej warn pod choinke
Aaaa, rozpisałem się i zapomniałem ci napisać... są specjalne przejściówki do tego typu zabiegów... wiem bo kolega ma 3 dyski twarde, próbowaliśmy je zamontować ale zabrakło złączy, wtedy odmontowaliśmy stację dyskietek i podpieliśmy przejściówke. Musisz poszukać w dobrych sklepach.[/quote]
Dokładnie jak się nazywa ta przejściówka
Aaaa, rozpisałem się i zapomniałem ci napisać... są specjalne przejściówki do tego typu zabiegów... wiem bo kolega ma 3 dyski twarde, próbowaliśmy je zamontować ale zabrakło złączy, wtedy odmontowaliśmy stację dyskietek i podpieliśmy przejściówke. Musisz poszukać w dobrych sklepach.[/quote]
Dokładnie jak się nazywa ta przejściówka