Problem: wyskakujące błedy w Wolfenstein Enemy Territory

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

pchenski

Post autor: pchenski » 24 gru 2006, 19:20

Problem: wyskakujące błedy w Wolfenstein Enemy Territory

Witam, mam problem z ww. grą. Otóz po zainstalowaniu gry i po jej odpaleniu wszytsko ładnie działa... kłopoty zaczynają się podczas łączenia się z serwerami - najpierw pliki, mapy itp. rzeczy się pobierają, a następnie wywala do menu głównego gry i pisze, że pliki xxxx (te, które właśnie ściągnąłem) są zgubione, nieczytelne lub tym podobne synonimy słowa missing (The folowing: xxx are missing). Nie ważne daje reconnect z serwerem wszystko ładnie się wczytuje, ale pojawia się około po 10 min. gry kolejny problem - wywala do windowsa (bez podania przyczyny), a co najgorsze, gierka nie chce się ponownie załadować (od razu po załadowaniu się sterowników karty graficznej i rozdzielczości monitora oraz jego częstotliwości odświeżania wywala spowrotem. Proszę o pomoc, dodam, że rok temu na startym sprzęcie gierka działała bardzo dobrze, bez żadnych problemów.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, 10:41 przez pchenski, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 24 gru 2006, 20:07

Re: Problem: wyskakujące błedy w Wolfenstein Enemy Territory

Sprecyzuj temat. Masz czas do jutra. Jak to zrobisz, daj znać na PW. I spróbuj po prostu przeinstalować grę ;]

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 24 gru 2006, 20:28

Miałem podobny problem i kumpel powiedział mi żebym nie instalował żadnych nowszych łatek. Osobiście jeszcze nie miałem okazji żeby to sprawdzić, ale może Tobie sie powiedzie :)
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, 20:29 przez 88bonzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
<<

pchenski

Post autor: pchenski » 25 gru 2006, 10:39

mad_prince pisze:I spróbuj po prostu przeinstalować grę ;]
Próbowałem z cztery razy... 88bonzo, fakt, że jak zainstalowałem z patchem to punkbuster nawet nie chciał się włączyć (od razu wywalało do windy). Ale mój temat dotyczy akórat samej gry bez uaktualnień.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 25 gru 2006, 11:05

Proponuję odinstalować grę, usunąć po niej wszystkie pozostałości i wyczyścić rejestr (jv16 Power Tools). Następnie zainstalować ponownie grę (jeśli uważasz, że Twoja instalka może być zjechana to daje link). Po zainstalowaniu ściągamy i instalujemy patcha 2.60, bez którego praktycznie w ET nie pogramy. Później patcha 2.60b (podmieniamy pliki). Następnie ściągamy ETPro 3.2.6 (rozpakowujemy do głównego katalogu z grą tak, żeby obok folderu etmain zrobił się folder etpro, a w nim pliki). Jeszcze trzeba zaktualizować PB. W tym celu wchodzimy do katalogu z grą, później do folderu pb i uruchamiamy plik pbweb.exe. Czekamy aż się wszystko zrobi i wciskamy dowolny klawisz, żeby zakończyć aktualizację. Proponuję uruchomić ponownie komputer.
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 25 gru 2006, 14:13

Piki, niestety u mnie nie poskutkowało :(
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 25 gru 2006, 15:08

Czytałem gdzieś jeszcze, że łatka nr: 917422 nie lubi się z ET.
<<

pchenski

Post autor: pchenski » 25 gru 2006, 22:06

Piki pisze:Proponuję odinstalować grę, usunąć po niej wszystkie pozostałości i wyczyścić rejestr (jv16 Power Tools). Następnie zainstalować ponownie grę (jeśli uważasz, że Twoja instalka może być zjechana to daje link). Po zainstalowaniu ściągamy i instalujemy patcha 2.60, bez którego praktycznie w ET nie pogramy. Później patcha 2.60b (podmieniamy pliki). Następnie ściągamy ETPro 3.2.6 (rozpakowujemy do głównego katalogu z grą tak, żeby obok folderu etmain zrobił się folder etpro, a w nim pliki). Jeszcze trzeba zaktualizować PB. W tym celu wchodzimy do katalogu z grą, później do folderu pb i uruchamiamy plik pbweb.exe. Czekamy aż się wszystko zrobi i wciskamy dowolny klawisz, żeby zakończyć aktualizację. Proponuję uruchomić ponownie komputer.
Nic to nie dało...
Piki pisze:Czytałem gdzieś jeszcze, że łatka nr: 917422 nie lubi się z ET.
A która to łatka ?
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 25 gru 2006, 22:47

Nie wiem, ja tylko tak wyczytałem. Nie testowałem tego u siebie. Tak w ogóle to masz Service Pack 2? :)
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 25 gru 2006, 22:58

ja mam oryginalna winde z SP2 i qpa, kumpel własnie mi doradził żebym jechał na podstawowej wersji, żeby nie instalować 2.60
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 25 gru 2006, 23:03

Teraz bardzo mało serwerów jest na podstawowej wersji gry.

Może po prostu miałeś 2.60, a nie 2.60b?
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 25 gru 2006, 23:13

dostosowałem się do Twojej instrukcji i wgrałem również 2.60b
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 26 gru 2006, 10:27

88bonzo pisze:dostosowałem się do Twojej instrukcji i wgrałem również 2.60b
Z jakim rezultatem?
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 26 gru 2006, 10:34

napisałem wyżej, niestety nie poskutkowało. Spróbuje jeszcze na wersji bez patcha.
<<

pchenski

Post autor: pchenski » 26 gru 2006, 10:39

Mam Win XP z SP2 + najnowsze aktualizacje.... gra tak czy siak nie rusza... wgrywałem wszytsko według twoich poleceń, ale i tak nie rusza. Po kilku minutach gry na podstawowej wersji (z patchami gierka nie chce punkbustera włączyć) wywala do windy i drugi raz juz nie chce sie uruchomić ... dodam jeszcze ze podczas aktualizacji punkbustera (ten plik exe w folderze pb) pod koniec gdy pokazały sie logi aktualizacji można było tylko p[rzeczytać ERROR .... i coś tam dalej tak z kilkanaście linijek.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 26 gru 2006, 10:46

pchenski, skoro masz wszystkie aktualizacje to właśnie nie dobrze, bo jedna jest wadliwa! Podobna ta feralna łatka do Windowsa uniemożliwia uruchomienie ET. Ja jeszcze się o tym nie przekonałem. Macie w ogóle taką łatkę (917422)?
<<

pchenski

Post autor: pchenski » 26 gru 2006, 12:38

no mam tą łatkę - właśnie ją usuwam. ale musze wam powiedziec ze gdy gralem bez wlaczonego punkbustera na servach które nie mają go włączonego grałem chyba z 1h

[ Dodano: Wto 26 Gru, 2006 14:49 ]
Wielkie dzięki Piki, dostajesz plusa, już wszytsko ładnie chodzi bez tej łatki.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 27 gru 2006, 21:56

Mały apdejt co do tych łatek. Istnieje łatka, która rzekomo jest lekarstwem na łatkę 917422, czyli niepotrzebnie ją usuwałeś. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na:

Kod: Zaznacz cały

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=9491b57b-f5c0-493b-8c3f-402026e01714
P.S: A to ciekawe, że łatki są łatane łatkami...

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 27 gru 2006, 21:57 przez Piki, łącznie zmieniany 2 razy.