Gra Roku 2006
Która z wydanych w tym roku gier jest dla was najlepsza a która was najbardziej rozczarowała ?
Moja 5 Najlepszych Gier 2006 :
1. Htman IV - zdecydowanie mój kandydat na grę roku, znakomity klimacik, ciekawe misje, niezła otoczka fabularna. Dla mnie cudo.
2. Heroes V - za powró do zasad trójki, ogromną grywalność , oprawę itp.
3. Football Manager 2007 - wiadra grywalności, gra przy któej siedzę już od dłuższego czasu i mimo to nie nudzi mi się.
4. Prey - z racji iż większość FPS tego roku bardzo rozczarowała, ten jeden nie zawiódł, mimo że trzeba było tyle na niego czekać.
5. Splinter Cell : Double Agent - recenzenci mu przychylni nie byli za bardzo, ale dla mnie ta seria to mistrzostwo i mimo iż DA może nie jest takie, jakim wymarzyliby sobie twócy to i tak zapewnia sporo niezłej rozrywki.
Rozczarowania roku 2006
1. Pierwszą piątkę powinna zająć ta jedna gra. Największe rozczarowanie roku to dla mnie zdecydowanie NFS : Carbon. Nudna, monotonna, ze słabą grafiką, denną muzyką i do tego krótsza niż Most Wanted. Żal bierze.
2. Gothic 3 - nigdy za gotikami nie przepadałem a po zagraniu w trójkę wiem że się nie myliłem. Nadzieji narobiły mi zapowiedzi, ale grając w niego zamiast emocji towarzyszyła mi tylko nuda i klatkowanie.
3. Tutaj na równi dwie gry z jednej kategorii : FIFA 07 i PES6. Obie rozcarowują tylko że po innym upływie czasu. FIFA z początku się podoba bo i obrońćy wychodzą do akcji ofensywnych a nie sama postać przez nas kierowana ale po pewnym czasie zaczyna się dostrzegać wszystkie błędy, z tym że rezerwowi brmakrze są zawsze lepsi od podstawowoych włącznie. PES z kolei rozcarowuje na pcozątku potem dopiero jego akcje idą do góy. Najbardziej rozczarowuje komentator i to że jest to już mocno odgrzewany kotlet, ale mimo wszystko lepiej przyprawiony niż ten z EA.
4. Just Cause - miało być GTA w tropikach a wyszłą nudna strzelanka z muzyką zagłuszającą wszystko, a jak już słychać odgłosy broni to chce się je wyłączyć. Grę ratuje jedynie ładna grafika, ale przecież nie samą grafiką człowiek żyje, prawda ?
5. Rainbow Six : Lockdown - za zbeszczeszczenie marki serii, bo to, co twórcy pokazali nam w tej części to dno totalne.