Gra Roku 2006

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MajorQ

Awatar użytkownika

Topic author

Zaawansowany

Post autor: MajorQ » 28 gru 2006, 10:06

Gra Roku 2006

Z racji iż rok 2006 zbliża się ku końcowi czas na małe podsumowanie :P
Która z wydanych w tym roku gier jest dla was najlepsza a która was najbardziej rozczarowała ?

Moja 5 Najlepszych Gier 2006 :
1. Htman IV - zdecydowanie mój kandydat na grę roku, znakomity klimacik, ciekawe misje, niezła otoczka fabularna. Dla mnie cudo.
2. Heroes V - za powró do zasad trójki, ogromną grywalność , oprawę itp.
3. Football Manager 2007 - wiadra grywalności, gra przy któej siedzę już od dłuższego czasu i mimo to nie nudzi mi się.
4. Prey - z racji iż większość FPS tego roku bardzo rozczarowała, ten jeden nie zawiódł, mimo że trzeba było tyle na niego czekać.
5. Splinter Cell : Double Agent - recenzenci mu przychylni nie byli za bardzo, ale dla mnie ta seria to mistrzostwo i mimo iż DA może nie jest takie, jakim wymarzyliby sobie twócy to i tak zapewnia sporo niezłej rozrywki.

Rozczarowania roku 2006
1. Pierwszą piątkę powinna zająć ta jedna gra. Największe rozczarowanie roku to dla mnie zdecydowanie NFS : Carbon. Nudna, monotonna, ze słabą grafiką, denną muzyką i do tego krótsza niż Most Wanted. Żal bierze.
2. Gothic 3 - nigdy za gotikami nie przepadałem a po zagraniu w trójkę wiem że się nie myliłem. Nadzieji narobiły mi zapowiedzi, ale grając w niego zamiast emocji towarzyszyła mi tylko nuda i klatkowanie.
3. Tutaj na równi dwie gry z jednej kategorii : FIFA 07 i PES6. Obie rozcarowują tylko że po innym upływie czasu. FIFA z początku się podoba bo i obrońćy wychodzą do akcji ofensywnych a nie sama postać przez nas kierowana ale po pewnym czasie zaczyna się dostrzegać wszystkie błędy, z tym że rezerwowi brmakrze są zawsze lepsi od podstawowoych włącznie. PES z kolei rozcarowuje na pcozątku potem dopiero jego akcje idą do góy. Najbardziej rozczarowuje komentator i to że jest to już mocno odgrzewany kotlet, ale mimo wszystko lepiej przyprawiony niż ten z EA.
4. Just Cause - miało być GTA w tropikach a wyszłą nudna strzelanka z muzyką zagłuszającą wszystko, a jak już słychać odgłosy broni to chce się je wyłączyć. Grę ratuje jedynie ładna grafika, ale przecież nie samą grafiką człowiek żyje, prawda ?
5. Rainbow Six : Lockdown - za zbeszczeszczenie marki serii, bo to, co twórcy pokazali nam w tej części to dno totalne.

<<

Uchiha Sasuke

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Uchiha Sasuke » 28 gru 2006, 11:08

Re: Gra Roku 2006

Moja najlepsza lista 5 gier:
Titan Quest-za fabułe,walki z "tytanami",dużo rodzaji broni i grafike.
Neverwinter 2-za grafike,fabułe,przygode chociaz czlonkowie druzyny nie sa za madrzy
Bitwa o Śródziemie 2-grafika,fabuła,nawiązanie do filmu
Heroes V-fabułe,grafike i nawiązanie to najlepszej czesci heroes'ow III
Battlefield 2142-grafika,fajne bronie,i spoko gra sie po sieci
Najgorsza 5 wg.mnie:
NfS Carbon-brzydka grafika,krotsza od Most Wanted
Ed,Edd n' Eddy-grafika,monnotonoś
Half-life Episode One-nie chodzi o grafike i fabułe tylko o długośc
Gothic III-klatokowanie,wymagania
"We've got two words for 'ya... Suck It!!" - Triple H & Shawn Michaels vel DX
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 29 gru 2006, 02:41

Kilka najlepszych pozycji 2006 to:
1. Oczywiście Władca pierścieni bitwa o śródziemie 2 oraz dodatek Rise of the Witch King genialna strategia nie ma lepszej, mega grafa fabuła jednostki wszystko tu jest cudowne dla mnie gra w skali od 0 do 10 dostaje 10 + :P
2. The Elder Scrolls IV: Oblivion pierwszy RPG który mnie tak pochłonął, piekna grafika, mega fabuła rozwój postaci i wielki świat oraz mnóstwo dodatkowych zadań. Nigdy nie zapomne glidli zabójców po prostu mega zadania tam były. dostaje 10
3.Heroes 5 na poczatku był mega bajeczny i super potem troszke się znudził bo był zbyt podobny do najlepszej trzeciej części. No ale za powrót do mega kultowej seri piękną grafikę i w końcu niezłą fabułę (poprzednie części kampanie miały strasznie nudne) Dostaje 8
4. Dark Mesiah za grafike i fizyke oraz nawet ciekawą fabułe choc liniową. Rozwój postaci taki sobie ale gra mega przyjemna jest i fajnie się główki odcina :) ocena 8
5 NFS Carbon rozczarował mnie tylko krótka kampanią. Choć jak się przechodzi ja 3 razy za kazdym razem inną grupą fur to nawet ujdzie. Podobny do NFS:U2 i bardzo dobrze, nie miał tego co Most Wandet czyli długich poscigów jeszcze dłuzszych ucieczek przed niebieskimi(czyli w połowie gry monotonia i nuda). 8 - dostanie

A teraz rozczarowania:
1 Oczywiście Gothic3. Bug na bugu silnik graficzny zrabany totalnie. Gra żeby działała na max-a wymaga kompa na którego nie stać 99% polaków, w przeciwieństwie do Obliviona który mi chodził na max-a i wyglądał cudnie. A Gothic na średnich wygląda obrzydliwie i potrafi przyciąc nie mowiąc już o wysokich ustawieniach. Niby nie grafiką się żyje ale takie błędy denerwują. Fajna liczba zadań ale rozwój postaci badziewny jak zawsze w tej serii. Np. moge naparzać cały czas z miecza i zdobywac punkty a kupować umiejętności dotyczące łuku. Beznadzieja w Oblivionie to jak walcze wpływa na moje umiejętności. Poza tym przenikające tekstury. Szkoda gadać miała być gra na 10 u mie dostaje może 4
2. Jeśli brać pod uwagę polską premierę gry 14 czerwca 2006 chodzi tu a Quake 4 to też się zawiodłem. Niezbyt była ta gra. W 2 przyjemnie mi się grało, w 3 tez troszke na multi posiedziałem a w 4 nic nawet kampani nie ukonczyłem. Grafika niby fajna w koncu podrasowany silnik Dooma 3 ale poza tym nic specjalnego. Gra dostaje 5 za nude i stracone nadzieje bo liczyłem na coś równie dobrego jak quake 2
3. O właśnie przypomiałem sobie o PES 6 nic nie wnosi nowego do serii. Ta sama grafika lekko poprawiona fizyka gry. Twórcy PES-a zrobili to samo co EA wydali patcha który nie potrzebuje poprzedniej części a waży ponad 2 GB. Szkoda że tak wyszło mam nadzieję że PES 7 będzie większą rewolucją. Normalnie gdybym nie znał poprzednich części dałbym 8, ale ja znam i wiem że zmian drastycznych nie było ocena 5
4. No i Fifa 2007. Jak to ona ładnie na screenach wyglądała jak twórcy zapewniali ze to inna gra itp. kolejna łatka dodająca przesadne shadery i aktualizująca składy oraz ciuchy. Beznadzieja na 3
Było jeszcze kilka gier które miały dobre zapowidzi a okazały sie nędzne jak sobie przypomne to jeszcze cos dopisze.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2006, 14:57 przez welll1, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 29 gru 2006, 08:29

Najlepsze:

Heroes V - za wszystko :D
Psychtoxic (pograjcie sobie, fajny FPS)
Splinter Cell: double agent (grałem w empiku, muszę sobie kupić.
Fifa 07 - co prawda jest słaba, ale mówmy szczerze twórcy poprawili duużo z 20006
Hitman 4: Blood Money - Kocham serie "Hitman" i tą część także :)

Rozczarowania:

Gothic 3 - Silnik graficzny to dno. Takie wymagania :cisza: Nierozumiem twórców.
PES 6 - musze przyznać, PES 6 JEST DO D. chociaż jestem wielkim fanem serii. Komentarz to dno.
NFS Carbon - Odgrzewany kotlet EA GAMES. Pograć można, ale starcza na 1 weekend.
Pięciu nie widze. Reszta to "zwykłe produkcje" :]
<<

roma

Post autor: roma » 29 gru 2006, 11:10

5 najlepszych gier

1.Fooball Manger 07-jestem maniakiem każdej serii Fm07 potafię pograć w nią nawet do 5 godzin dziennie
2.Dark Mesiah za grafę według mnie najlepsza gra w którą gralem
3.Medievall total war II
4.Company of Heroes -Najlepsza gra strategiczna w którą grałem.
5.Prey gra robiona 7 lat warto było czekać

Najgorsze gry:

1.Championship Manager 07-jak zawsze jest najgorszą grą roku i tak chyba już pozostanie
2.NFS Carbon zawiodłem się na tej grze krótka i nudna 6 godzin i kończymy całą grę.
3.Fifa 07 i Pes6 Fifa powiedzmy ujdzie ale nie do końca myśle,że w fife 08 poprawią ją,Pes6 Komentarz dno
4.SiN Episodes najgorsza gra w jaką grałem 5 min i wyłączyłem
5.Gothic 3-wymagania są kosmiczne
<<

slavoy

Post autor: slavoy » 29 gru 2006, 11:22

Metal Gear Solid 3: Subsistence
Za:
- Fabułę,
- Grafike,
- Ciekawe urozmaicenia rozgrywki,
- ukryte 'smaczki' :)
- za Hideo Kojimę :]
Jedynym minusem(?) jest to, ze nie powstała na PC. A może to i dobrze, bo zajmowałaby pewnie 15GB( dwójka 9GB)
Na PS2 jeszcze PES6 za kariere (bardziej mi sie podoba niz ta z fify) i multi :)

Na Pc mało grałem, ale spodobało mi sie Company of Heroes (u kolegi przediadywałem i gralismy dłuugie godziny :)) i ewentulanie FM 2007, chociaz moja mysl taktyczna jest zwykle o d. potłuc ;)