[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: t line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Dysk 250 GB S-ATA BAD - .::Forum.Portal24h.pl::.

Dysk 250 GB S-ATA BAD

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 4 sty 2007, 13:55

Dysk 250 GB S-ATA BAD

Witam zaczne od początku mam dysk 250 GB S-ATA i podzielony że partycja c 30 GB pozostałe po 64 GB lecz dysk d ma tylko 33.6 GB a powinien mieć rozmiar całkowity 64 GB.Mam na dysku c zainstalowane 2 systemy Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i Windowsa chciałem wywalić linukxa i partycje po nim przerobić spowrotem na NTFS . W tym celu zainstalowałem program Partition Magic 8 po instalacji uruchomiłem program i odrazu na pulpicie pojawił się napis error 117zresetowałem komputer ale windows się nie uruchomił na czarnym tle monitora widniał napis error 117. Sformatowałem dysk c i zainstalowałem ponownie windowsa następnie program Partition Magic uruchomiłem go wszystko ok ale o dziwo cały dysk widzi jako BAD . Dziwne bo moge przeglądać wszystkie partycje i przecież kożystam z Windowsa zainstalowanego na tym dysku ale nie idzienic zrobić ani wywalić Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i partycje po nim o partition widzi cały dysk Bad. Co mam teran zrobić z tym fantem

<<

old_member

Post autor: old_member » 4 sty 2007, 14:45

Re: Dysk 250 GB S-ATA BAD

Sprawa jest bardzo prosta! Podejrzewam że instalowałeś system w sposób noobski czyli przy uruchomionym windowsie odpaliłeś płytkę. Włącz komputer i odrazu postaraj się włożyć płytę do napędu. Jeśli wszystko w biosie masz dobrze poustawiane to powinna ci się odpalić płyta z windowsem jeszcze w trybie dosowym. W tym trybie możesz sformatować dysk plus ustawić mu partycję NTFS i wszystko powinno śmigać.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 4 sty 2007, 15:10

old_member pisze:Jeśli wszystko w biosie masz dobrze poustawiane
A jeśli nie to musisz poszukać opcji Boot i ustawić tam na CD/DVD-Rom. Wtedy jak wrzucisz płyte z Windowesm , to pojawi się napis, "Wciśniej dowolny klawisz, aby uruchomic instalatora" czy jakoś tak, no i naciskasz i możesz pousuwać wszystkie partycje, porobić nowe, poformatować poszczególne partycje no i oczywiście zainstalować na nowo Win XP.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2007, 15:11 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 4 sty 2007, 15:44

Wiem wkładam płyte uruchamiam z płyty tylko ja jeszcze w dosie nie zmieniałem partycji więc nie chce narobić jeszcze większego bajzlu. Prosze napisać co i jak co mam wpisać jakie komendy w dosie itd .
<<

old_member

Post autor: old_member » 4 sty 2007, 18:29

Mogę ci w 100% zagwarantować że sobie sam poradzisz. Wszystko jest przedstawione w formie graficznej!
<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 4 sty 2007, 23:05

ok w biosie ustawione mam żeby botował z CD wiem ponowne uruchomienie potem jak pisze Wciśnij dowolny klawisz, aby uruchomic instalatora to wiem zawsze tak robie jak formatuje i instaluje winde .ale co mam tak kliknąć żeby wejśc w tryb dosowy . Pytanie czy taka sama procedura jak instaluje lub kasuje winde zamiast Format czy setup wpisuje fdisc bo nigdy tego nie robiłem więc pokierujcie mnie jak wejść w opcje ustawiania partycji
Ostatnio zmieniony 4 sty 2007, 23:06 przez misiu36100, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 5 sty 2007, 14:04

Partycje tworzysz i usuwasz w oknie instalatora. Klawiszem D usuwasz, a jakimś innym tworzysz. (jest na dole podane, jakie klawisze)
<<

old_member

Post autor: old_member » 5 sty 2007, 14:23

misiu36100 pisze:.ale co mam tak kliknąć żeby wejśc w tryb dosowy .
Już w nim jesteś :] Musisz klawiszem o ile pamiętam D usunąć partycję z którą masz problem. Gdy ją usuniesz w tabelce z dyskami zamist pisać C: to będzie pisało obszar nie podzielony na partycję i ty wciskasz jakiś klawisz na tym napisie i ci tworzy ponownie dysk C: tyle że już ,,czysty".
<<

milosz28

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: milosz28 » 6 sty 2007, 10:48

a dokładnie pisząc: przyjrzyj się oknu instalatora, gdzie pyta Cię na której partycji zainstalować system. To tam właśnie jest opcja usuwania i tworzenia partycji. Przyjrzyj się dobrze tej stronie, bo powinieneś sobie sam poradzić.
THANKS FOR THE INFO!

nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.