[problem] mysz optyczna
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Re: [problem] mysz optyczna
Najprawdopodobniej po prostu się uszkodziła. Może spadłą ci z biurka na podłogę?? Wyczyśc ją dokładnie, może pomoże. Dodatkowo wyciągnij wtyczkę z myszy i dokładnie przedmuchaj port gdzie ją podłanczasz.
Tak zrobiłem wcześniej nie dało rady. Nawet przeczyściłem i nie dało rady Mam podpiętą starą myszkę i działa a nowa niet.
Jeśli ta nowa myszka ma USB, a ty używasz przejściówki na PS 2, to spróbuj podłączyć ją bezpośrednio do USB. Jeśli dalej nie będzie działać to moim zdaniem oznacza to że myszka jest uszkodzona, i trzeba by kupić nową.
Jeśli zdecydujesz się na kupno nowej to był niedawno taki temat, co do kupna myszy.
[ Dodano: Nie 14 Sty, 2007 09:16 ]
Aha jeśli masz zainstalowane dodatkowe sterowniki do myszki, to albo je przeinstaluj albo usuń całkowicie.
Jeśli zdecydujesz się na kupno nowej to był niedawno taki temat, co do kupna myszy.
Kod: Zaznacz cały
http://www.portal24h.pl/forum/topics30/nowa-myszka-vt10688.htm?highlight=mysz
[ Dodano: Nie 14 Sty, 2007 09:16 ]
Aha jeśli masz zainstalowane dodatkowe sterowniki do myszki, to albo je przeinstaluj albo usuń całkowicie.
ja korzystam z PS 2
A myszka ma kabelek USB?? Jeśli tak to spróbuj ją podłaczyć do USB, jeśli nie to patrz wyżej.
A obydwie myszki maja PS 2
No to w takim wypadku na 90% uszkodzona jest myszka. Chyba że jest jeszcze możliwość, że kabelek się przerwał, ale to praktycznie jednoznaczne z uszkodzeniem.
E jednak myszka jest rozwalona bo kabelek nie jest przerwany A jakim sposobem sie to rozwaliło
Może myszka spadłą ci z biurka, albo coś. Albo po prostu "sama" się popsuła. Chociaż rzadko kiedy coś się "samo" psuje . Pozostaje ci albo używanie starej myszki, albo kupno nowej.
nas się pytasz? to chyba Ty powinieneś wiedzieć najlepiej:P po prostu w skutek używania uległa awarii i tyle, mojej szwankuje lewy przycisk (od cs'a:p) temat zamykam, jak co, to pisac mi na PW to otworzęges pisze:A jakim sposobem się to rozwaliło
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"