Pomoc z wyborem monitora - proszę o szybką odpowiedź
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
- Poprzednia
- 1
- 2
Re: Pomoc z wyborem monitora - proszę o szybką odpowiedź
Nie doczytałeś postu, mówiliśmy o rozdzieloczości 1440x900 bo jak napisał adamino,Iwan pisze:Oj pomieszaliście!. Monitory LCD 17' pracują w rozdziałce 1280x1024
adamino pisze:jest to panoramiczny odpowiednik rozdziałki 1280 x 1024
Ale ja pisalem o CRT 19" nie o 17" bo dla 17" jest rozdzialka 1024x768. zreszta tez o proporcjach obrazu 4:3.
Nic nie jest pomieszane. O CRT napisalem jako ciekawostke, a LCD 17 i 19" pracuja w 1280x1024 a CRT 19" powinny w 1280x960 ale duzo ludzi na CRT 19: pracuje w 1280x1024 i maja jajka a nie kola.
Nic nie jest pomieszane. O CRT napisalem jako ciekawostke, a LCD 17 i 19" pracuja w 1280x1024 a CRT 19" powinny w 1280x960 ale duzo ludzi na CRT 19: pracuje w 1280x1024 i maja jajka a nie kola.
bierz samsunga są najlepsze, a jak nie chesz Samsung to weź LG
Jak możesz twierdzić że samsungi sa najlepsze. Moim zdaniem to jedna z najgorszych firm produkujacych sprzet. Szajsung nie bez powodu nazywany. Ja tej firmy nie kupiłbym nic i nie polecam.
Wcale nie. Monitory tej firmy wcale nie są najlepsze, ale też nie kosztują fortuny, dobry monitor można kupic już za 950zł. LG są moim zdaniem gorsze od Samsungów...
Iwan pisze:. LG są moim zdaniem gorsze od Samsungów...
Tu się zgodze,a co do monitora poleciłbym ci BENQ sam mam już od 6 miesięcy i nie narzekam.Po prostu jest świetny!!! przynajmniej się nie grzeje tak jak CRT
Racja, ja też słyszałem pozytywne opinie o monitorach firmy BenQ. A co do LG to mam mój wujek, kupował może miesiąc później niż ja, zapłacił chyba 80zł mniej a jakość ma moim zdaniem gorszą....
Ostatnio czytałem że firma bankrutuje (chyba na cdrinfo.pl)pchenski pisze:Iyama
LCD 17' i 19' pracują standardowo w tej samej rozdziałce 1280x1024
Natomiast CRT 17' ma optymalną rozdzielczość 1024x768
Wynika to z z innego mierzenia wielkości matrycy monitorów. 17' lcd jest tak samo duża jak 19' CRT
Kilka miesięcy temu kupiłem 3 monitory LCD tej firmy - dlatego mogę szczerze polecić.roma pisze:BENQ
WOW - ale zaleta! Ja niestety nie obmacuje monitorów to nawet tego nie wiem który się grzeje a który nie...roma pisze:przynajmniej się nie grzeje tak jak CRT
Iwan, przy okazji widze ze używasz firefoxa a masz ustawiona identyfikacje na IE, zmień to. Dlaczego? Bo większośc nowoczesnych stron po wykryciu IE wysyła mu uboższą wersję swojej strony (bo nawet najnowszy IE7 nie obsługuje wszystkich standardów robienia stron www)
Niedawno czytałem (chyba na drinfo.pl) że firma Iiyama ma jakieś poważne kłopoty finansowe, więc...
Ostatnio zmieniony 29 sty 2007, 15:30 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest tak dlatego bo mam zainstalowany plug-in który sprawia że Firefox jest wykrywany jako IE z paskiem MegaUpload. Bo jak chce coś pobrać z MU, to nie chce mi się przełączać na IE.Maciek pisze:Iwan, przy okazji widze ze używasz firefoxa a masz ustawiona identyfikacje na IE, zmień to. Dlaczego? Bo większośc nowoczesnych stron po wykryciu IE wysyła mu uboższą wersję swojej strony (bo nawet najnowszy IE7 nie obsługuje wszystkich standardów robienia stron www)
Akurat tak sie sklada ze Samsung robi bardzo fajne Monitorki i dobre Dyski Twarde, Napedy optyuczne niestety kiepskie. Monitory LG jakos mi nie podchodza bo prawie wszystkie sa na matrycy TN+Film ktora jest taka sobie. Design LG owszem jest ladniejszy niz Samsungow. Generalnie Marka Samsung zwiekszyla swoj prestiz jak to pisano gdzies w newsach - np zdopbyla nagrode EISA w trzech kategoriach na 2007 rok. I Bardzo duzo monitorw firm "innych" byc może i BenQ uzywa matryc LCD Samsunga tylko maja swoja bude i elektronike.
Ze firma bankrutuje to nie znaczy odrazu, że ma złe monitory, w testach [Chip test] monitory firmy iyama i samsunga plasowaly sie na pierwszyhch miejscach (mówie w kategorii do 1000zł)Maciek pisze:Niedawno czytałem (chyba na drinfo.pl) że firma Iiyama ma jakieś poważne kłopoty finansowe, więc...