{szukam} gier podobny do Ace Ventura / Różowa pantera
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Rozmowy o legalnych grach komputerowych.
Aktualnie gra jest juz chyba darmowa. Można ją pobrać tutajW grze wcielamy się w rolę detektywa Hopkinsa, agenta FBI mającego zadanie odnaleźć najgroźniejszego przestępcę na świeci - Bernie Berksona. Graficznie produkt utrzymany jest w konwencji kreskówki, lecz kierowanej do osób dorosłych (ukazane brutalne sceny morderstw). Na uwagę zasługuje fakt całkowitej lokalizacji projektu (głos, napisy), przy której uczestniczyła czołówka polskich aktorów: Janusz Gajos, Piotr Fronczewski, Radosław Pazura.
http://www.idg.pl/ftp/gry_41/Hopkins.FBI..PL..html
Akcja programu rozpoczyna się w kilka chwil po wydarzeniach opisanych w filmie Chłopaki nie płaczą, dołączonym zresztą przed dystrybutora do zestawu. Zabity przez Gruchę gangster Fred (w tej roli Cezary Pazura) trafia po śmierci do nieba. Szybko okazuje się, że nie ma tam dla niego miejsca. W dodatku Wszechmogącemu jest głupio, że stworzył takiego (cenzura), dekla i złamasa. Bóg postanawia dać Fredowi jeszcze jedną szansę. Bohater budzi się w lesie, w którym przed chwilą zginął. Zadowolony zauważa, że policjanci, którzy przyjechali opisać miejsce zbrodni, oddalają się na chwilę. Z najwyższym trudem wyłazi z prowizorycznego grobu. Rozgląda się dookoła i wówczas pojawia się przed nim odziany w płaszcz brodacz. Mężczyzna przypomina Fredowi o próbie, jaką przygotował dla niego Wszechmogący. Prosi go, by odszukał Gruchę i stawił się w mieście, gdzie czekają na niego kolejne zadania.
za to możesz dostać ostrzeżenie, chcesz? :> ale za to, że jako jedyny dałeś link, przec zaoszczędziłeś mi czasu na szukanie, masz tego plusa.Iwan pisze:A ja plusa nie dostałem