[posiadam] Poradniki do gier

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: Iwan » 19 lut 2007, 15:52

[posiadam] Poradniki do gier

Witam, często zdarza się że ktoś poszukuje poradnika do jakiejś gry, a za te z Gry-online trzeba płacić. :]
Mam dostęp do większości poradników z tego serwisu, więc jeśli szukasz jakiegoś, napisz posta, a ja (lub ktoś inny) postaram się dostarczyć poradnik na jakiś długoterminowy upload.

<<

roma

Post autor: roma » 19 lut 2007, 15:58

Re: [posiadam] Poradniki do gier

Ciaaaaaaach!
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, 23:11 przez roma, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: Iwan » 19 lut 2007, 16:09

Tylko, daj każdy w innym linku, a co do uploadu, to polecam

Kod: Zaznacz cały

www.uploader.pl 
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 19 lut 2007, 16:27

do uploadu najlepiej wykorzystac diino.to taki program, zakladamy sobie konto, i mamy konto 2gb, bez zadnych ograniczen i wrzucamy na to pliki przez ten program.niestety na stronie sie nie nadaje.i dobrze ze ktos pomyslal o tych poradnikach, bo ja tez czasem potrzebuje.

ps. a czy wrzucanie poradnikow z gry-online na korzysc innych jesli tam trzeba za nie zaplacic nie jest nielegalne??
<<

dariusz

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: dariusz » 19 lut 2007, 16:51

Powiem tak.
Kiedyś ktoś z przed mojej rejestracji zrobił taki temat i go usunięto. Ja sam zrobiłem taki temat i też usunięto. Ten temat się raczej nie przyjmie.

Miałem również doczynienia z umieszczaniem na innych forach poradników dla danej osoby. To odpada. Przecież łamie się prawo. Ktoś kupuje, a inny ma to za darmo bez zgody producenta. :] Zrozumiem jeżeli ktoś ma kiedyś problem to jasne.. udostępnić dla innego, wszyscy przymykają oko. Ale! Jeżeli dawać masowo to łamie się wg mnie prawo.
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 19 lut 2007, 16:59

Kiedyś ktoś pofatygował się o wrzucenie bardzo dużej ilości poradników Gry-Online, jednak jego wysiłek nie został doceniony, post edytowano usuwając z niego linki do poradników i po poradnikach został tylko dopisek Maćka. Myślę, że umieszczanie płatnych poradników na forum podchodzi pod piractwo, którego przecież się tu nie toleruje.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: Iwan » 19 lut 2007, 19:47

Ok, a więc jeśli uważacie to za piractwo, to proszę o usunięcie tematu. Wierzcie mi nie chciałem źle...
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 19 lut 2007, 23:10

Linki wyciacham. Maciek otrzymał nawet telefon od szefostwa Gry-Online, i podał to do publicznej wiadomości. Dlatego linki z poprzedniego tematu, Napstera, poleciały.

Ale uważam za chamstwo fakt, że ktoś sobie życzy kasy za solucję do gry, czy też pakiet podpowiedzi. Ludzie z całego świata robią tej samej jakości poradniki i solucje, tyle że bez screenshotów i w formie txt. Potem wrzucają ZA DARMO na GameSpot. Tylko nasz naród jest taki wredny, że za wszystko trzeba płacić...

Podobnie chamstwem są płatne serwery GOL. FilePlanet też ma płatne, ale obok nich są też darmowe, tyle że z kolejkami. Oczywiście, GOLowce chcą kasy i nie udostępnią darmowego serwera w ogóle. A na kilka plików (niewiele, ale zawsze), mają wyłączność, więc IMO jest to granda.

Powiem tak. Z tego co widzę, na tym forum przymyka się oko na pojedyncze przypadki udostępniania poradników. Ale robienie takich zbiorów/kompilacji zwraca uwagę zbyt wielu osób i może wkurzyć GOLowców, a lepiej tego uniknąć. Czy się nam to podoba, czy nie, podpada to faktycznie pod warez, a nie chcemy konsekwencji prawnych.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, 23:12 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 19 lut 2007, 23:49

Encyklopedia Gier którą co rocznie od 2003 r. (?) wydaje serwis gryonline.pl kosztuje jedyne 20zł i zawiera największy zbiór autorskich (!) poradników w Polskim Internecie. Taniocha!

Kod: Zaznacz cały

http://www.encyklopedia.gracza.pl/
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"