[mega test] nokia 6680, 6260, 5200, 6270 i se w300i
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
• Strona 1 z 1
Re: [mega test] nokia 6680, 6260, 5200, 6270 i se w300i
kolorem zielonym dopisane dn. 17.03.2007r.
---------------------------------------------------------------------------------------
mogę proponawać z czystym sercem Nokię 6680 reszta w porównaniu z nią to K-U-P-A
Dlaczego 6680?
1) Ma symbiana (czyli telefon działa jak mini-komputer, tj. możesz sobie istalować programy, minimalizować je, włączać kilka na raz, grzebać po dyskach (tak, tak, DYSKACH!) za pomocą specjalnego programu o nazwie "FE-xplorer"); przydatną funkcją jest możliwość oglądania filmów w formacie DiVX (niżej podaję linka do forum, gdzie można znaleść program do zmniejszania rozmiarów filmu, aby przystosować jego rozdzielczość to rozdzielczości telefonu oraz DiVX-Player, przydatny, gdy chcemy obejrzeć owy filmik na telefonie (fabrycznie tel nie posiada funkcji odtwarzania plików *.avi),
2) możesz zainstalować w nim np. kartę 1GB i wrzucić na nią tyle muzy ile wejdzie następnie instalujesz program "powerMp3" i słuchasz swojej ulubionej muzy w pełnej jakości dźwięku Możliwość używania telefonu jako Mp3-ki masz też w 5200, ale 6680 jest bardziej funkcjonalna,
3) Porównując 6680 do 6260 - obie pracują na Symbianie, ale 6680 jest nowsza, ma więcej RAM-u (przydatnego, kiedy chcesz grać w bardziej zaawansowane graficznie gry, nawet z platformy N-GAGE!), więcej pamięci w telefonie, szybszy procesor, lepszy aparat, "lampę błyskową" (a właściwie diodę LED, która często się przydaje), zasłonę obiektywu; ma w odróżnieniu od 6260 tryb Active-Desctop (ustawiasz sobie skróty do najczęściej używanych programów bezpośrednio na pulpicie); osobiście kożystałem z obydwu telefonów ,
4) Co prawda jest najdroższa od pozostałych wymienionych telefonów, ale najlepiej się spisuje a Sony-Ericssona zawsze będę odmawiał, bo Nokia jest lepsza... ,
5) Ma największe możliwości personalizacji (w końcu to Symbian ).
co przeciw 6680?
1) To telefon dla ludzi, którzy nie boją się skomplikowanych urządzeń (kiedy przesiądziesz się na 6680 poczujesz różnicę, ale przyzwyczaisz się ),
2) Trzeba na niego wybulić trochę kasy,
3) Można dołożyć ok 200zł i kupić N70, która ma więcej RAMu, szybszy procek (chyba), lepszy aparat, wygodniejszą klapklę z tyłu i kręci filmy w Mp4,
4) nie posiada IRDy, ale to mały minus, bo podczerwień i tak jest wypierana przez Bluetooth,
5) Biorąc pod uwagę to, że w/w Nokia ma ogromny wyświetlacz o 256tys. kolorów oraz pracuje na platformie Symbian, baterię w nim trzeba ładować co 1-2 dni aktywnego użytkowania.
6) Niektórym może nieco przeszkadzać rozmiar i waga telefonu...
http://www.telefony.ehostar.net/
To link do forum dyskusyjnego poświęconego telefonom NOKIA z Symbianem. Znajdziesz tu porady, gry i aplikacje do np. 6680
To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę Pozdro!
Nokia N70:
Nokia 6260:
PS -> Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Nokii 6680 Na życzenie wyślę fotki tela, jakiś filmik lub zdjęcie robione tym telefonem
---------------------------------------------------------------------------------------
mogę proponawać z czystym sercem Nokię 6680 reszta w porównaniu z nią to K-U-P-A
Dlaczego 6680?
1) Ma symbiana (czyli telefon działa jak mini-komputer, tj. możesz sobie istalować programy, minimalizować je, włączać kilka na raz, grzebać po dyskach (tak, tak, DYSKACH!) za pomocą specjalnego programu o nazwie "FE-xplorer"); przydatną funkcją jest możliwość oglądania filmów w formacie DiVX (niżej podaję linka do forum, gdzie można znaleść program do zmniejszania rozmiarów filmu, aby przystosować jego rozdzielczość to rozdzielczości telefonu oraz DiVX-Player, przydatny, gdy chcemy obejrzeć owy filmik na telefonie (fabrycznie tel nie posiada funkcji odtwarzania plików *.avi),
2) możesz zainstalować w nim np. kartę 1GB i wrzucić na nią tyle muzy ile wejdzie następnie instalujesz program "powerMp3" i słuchasz swojej ulubionej muzy w pełnej jakości dźwięku Możliwość używania telefonu jako Mp3-ki masz też w 5200, ale 6680 jest bardziej funkcjonalna,
3) Porównując 6680 do 6260 - obie pracują na Symbianie, ale 6680 jest nowsza, ma więcej RAM-u (przydatnego, kiedy chcesz grać w bardziej zaawansowane graficznie gry, nawet z platformy N-GAGE!), więcej pamięci w telefonie, szybszy procesor, lepszy aparat, "lampę błyskową" (a właściwie diodę LED, która często się przydaje), zasłonę obiektywu; ma w odróżnieniu od 6260 tryb Active-Desctop (ustawiasz sobie skróty do najczęściej używanych programów bezpośrednio na pulpicie); osobiście kożystałem z obydwu telefonów ,
4) Co prawda jest najdroższa od pozostałych wymienionych telefonów, ale najlepiej się spisuje a Sony-Ericssona zawsze będę odmawiał, bo Nokia jest lepsza... ,
5) Ma największe możliwości personalizacji (w końcu to Symbian ).
co przeciw 6680?
1) To telefon dla ludzi, którzy nie boją się skomplikowanych urządzeń (kiedy przesiądziesz się na 6680 poczujesz różnicę, ale przyzwyczaisz się ),
2) Trzeba na niego wybulić trochę kasy,
3) Można dołożyć ok 200zł i kupić N70, która ma więcej RAMu, szybszy procek (chyba), lepszy aparat, wygodniejszą klapklę z tyłu i kręci filmy w Mp4,
4) nie posiada IRDy, ale to mały minus, bo podczerwień i tak jest wypierana przez Bluetooth,
5) Biorąc pod uwagę to, że w/w Nokia ma ogromny wyświetlacz o 256tys. kolorów oraz pracuje na platformie Symbian, baterię w nim trzeba ładować co 1-2 dni aktywnego użytkowania.
6) Niektórym może nieco przeszkadzać rozmiar i waga telefonu...
http://www.telefony.ehostar.net/
To link do forum dyskusyjnego poświęconego telefonom NOKIA z Symbianem. Znajdziesz tu porady, gry i aplikacje do np. 6680
To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę Pozdro!
Nokia N70:
Nokia 6260:
PS -> Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Nokii 6680 Na życzenie wyślę fotki tela, jakiś filmik lub zdjęcie robione tym telefonem
Ostatnio zmieniony 19 mar 2007, 13:32 przez tudziu, łącznie zmieniany 4 razy.
N70 nie ma szybszego procka, ale ma za to nowszego symbianatudziu pisze:Można dołożyć ok 200zł i kupić N70, która ma więcej RAMu, szybszy procek (chyba)
Symbian w Nokiach wymiata wszystko...
ok wszystko fanie. A inne telefony np. w300i
To tylko telefonse w300i
A N 6630, 6680, N70 to Smartphony, więc nie ma co porównywać dwóch technologii
No ok, a moglibyście powiedziec ile tak gdzieś kosztuje? (Chodzi mi o ceny telefonów na abonament) .A może ma ktoś do sprzedania jak by co pisac na priv albo gg
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2007, 14:49 przez ges, łącznie zmieniany 1 raz.
ges, ceny sprawdzaj na www.allegro.pl w dziale "telefony i akcesoria". To chyba nie takie trudne a jak chcesz poznać ceny telefonów na abonament to wejdź na stronę jednego z operatorów (np www.orange.pl ) i sprawdź cennik.
A co do SYMBIANA to można złapać wira na telefon (wkońcu to mały system operacyjny )
ALe pewnie jak pogrzebac na google to i antivir na telefoniq sie znajdzie
ALe pewnie jak pogrzebac na google to i antivir na telefoniq sie znajdzie
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
Na komórki są dwa antyviry. F-Secure Mobile Antivirus i Panda Mobile Scan (czy jakoś tak)
Kaspersky też się znajdzie. Jest masa antywirusów na Symbiany. Potęga symbiana...
Podziękuje za podpowiedzi ale nie wybiore komóry ze symbianem bo się tnie. A jakoś nie chce mi się robić 2 tematu bo mam problem
wybrać se w300i czy samsunga e250? mi się wydaje ze samsung jest lepszy ale ma słaby aparat, ale to przeżyje. A w300i ma słaby wyświetlacz. Co o tym sądzicie?
wybrać se w300i czy samsunga e250? mi się wydaje ze samsung jest lepszy ale ma słaby aparat, ale to przeżyje. A w300i ma słaby wyświetlacz. Co o tym sądzicie?
Ja bym wziął Samsunga, lepsza firma
Iwan pisze:Ja bym wziął Samsunga, lepsza firma
Najgorsza firma jaka może być kupiłem nagrywarke i po roku siadła.Lg nagrywarka siadła mi po 4 latach.Nokia jest lepsza zero zawiechy itp.na mrozie trzyma nieźle
Widać że nie korzystałes nigdy z komórki mającej porządnego symbiana. Cóż - Twoja stratages pisze:le nie wybiore komóry ze symbianem bo się tnie
Jeżeli wybierać pomiędzy Samsungiem, a SE to SE.
Jeżeli pomiędzy SE, a Nokią to Nokia
O gustach się nie dyskutuje, ale co jakość to jakość!
Co Samsung najgorsza firma? Człowieku co ty mówisz chyba cię nieźle kopneło. Przecież ona produkuje wszystko najlepsze i komy, telewizory i wiele innych. Przecież Samsung ta najlepsza firma od powstania do dzisiaj. Niech dadzą mi ostrzeżenie ,ale nie będę pozwalał na obrażanie samsunga. Lg produkuje fajne nagrywarki i telewizory ale komy już nie. A znacie jeszcze jakieś inne telefony w rozsądnej cenie do 500zł? A maciek moja strata ale drogie są i nie kupie a mam małe fundusze?Najgorsza firma jaka może być
No może Samsung produkuje słabe nagrywarki ale to mały minusik.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, 12:50 przez ges, łącznie zmieniany 2 razy.
ges, wydaje mi się, że Samsung będzie wytrzymalszy pod względem obudowy oraz Joysticka (krzyżaka), bo Joy w SE szybko siadają. Oczywiście zdażają się wyjątki, gdzie Joy chodzi dość długo, ale i tak nie polecam z tego powodu SE.
Dodam jeszcze, że od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem CZARNEJ Nokii N70 - nie narzekam z przesiadki Jest szybsza i stabilniejsza od 6680, milsza w dotyku i bardziej niezawodna Chyba wszystko ma lepsze
Dodam jeszcze, że od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem CZARNEJ Nokii N70 - nie narzekam z przesiadki Jest szybsza i stabilniejsza od 6680, milsza w dotyku i bardziej niezawodna Chyba wszystko ma lepsze