[wasze opinie] o grze Age of empires III

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

stachu_94

Post autor: stachu_94 » 25 mar 2007, 16:11

[wasze opinie] o grze Age of empires III

piszcie tutaj swoje uwagi oraz wrazenia z gry bardzo prosze ;)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 13:01 przez stachu_94, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 25 mar 2007, 22:15

Re: [wasze opinie] o grze Age of empires III

Szczerze mówiąc mogło być dużo lepiej. Właściwie grę ratuje tylko dosyć ładna grafika.

Sama gra jest bardzo słaba. Nie wiem, jak innych, ale mnie przestało bawić stawianie domków, w których musimy utworzyć jak najwięcej jednostek by wygrać wojnę.

Zdecydowanie wolę AoE II: The Conquerors, gdzie przynajmniej pomyślano o prawie wyboru przez gracza formacji, w jakiej będą poruszać się jego jednostki. W najnowszej odsłonie AoE cała strategia polega na zaznaczeniu ramką wszystkich jednostek i kliknięciu na rynek przeciwnika.

Zagrajcie sobie w coś lepszego, gdzie trzeba myśleć, np. w Blitzkrieg, a na pewno usuniecie tę porażkę. No ale nic, chcieli dobrze. :P
<<

KarolTom

Post autor: KarolTom » 9 kwie 2007, 22:39

A ja miałem zupełnie inne odczucia co do tej gry.

Jest to pierwsza strategia, która mnie bardzo wciągnęła.... Grafa po prostu piękna, grywalność wspaniała no i fabuła niezgorsza...

Polecam tę grę wszystkim. Nie tylko fanom strategii! ;)
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 9 kwie 2007, 22:51

KarolTom, w związku z tym, co napisałeś, mam do Ciebie 2 pytania:
1. Jak długo masz komputer?
2. Czy grałeś może w poprzednie części Age of Empires, szczególnie tę, o której wspomniałem w poprzednim poście?
<<

KarolTom

Post autor: KarolTom » 9 kwie 2007, 22:58

1. kompa mam od A.D. 2003

2. w poprzednie AoE nie grałem. Przecież napisałem, że to pierwsza strategia, która mnie wciągnęła na całego ;) A chyba 2, po Heroes 3, w którą grałem.... I prosze sobie tu nie myśleć, że jestem dzieckiem Neostrady, czy coś w tym stylu, bo mam Netie :hyhy: , a gusta każdy ma inne i dla mnie ta gra mogła się bardzo podobać, a niekoniecznie podobała się dla Ciebie.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, 23:00 przez KarolTom, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 5 lip 2007, 18:12

Piki pisze:Sama gra jest bardzo słaba. Nie wiem, jak innych, ale mnie przestało bawić stawianie domków, w których musimy utworzyć jak najwięcej jednostek by wygrać wojnę.
A co robisz w innych strategiach - gadanie, że gra jest nudna, bo trzeba stawiać budowle, żeby rekrutować jednostki to głupota - przecież prawie w każdej strategii tak jest..

Poza tym gdyby gra była tak słaba jak niektórzy pisali, to nie dostawałaby takich wysokich ocen na portalach i w prasie - moim skromnym zdaniem jest to jedna z najlepszych strategii na rynku (moja ulubiona gra strategiczna).
Ostatnio zmieniony 5 lip 2007, 18:13 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Simek

Post autor: Simek » 5 lip 2007, 19:28

Gra mnie bardzo wciągnęła bo bardzo lubię całą serię. Świetna grywalność oraz grafika. NIeźle się musiałem namęczyć żeby przejść choć część gry.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2007, 19:29 przez Simek, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

koci_pazur

Post autor: koci_pazur » 13 lip 2007, 10:18

Uważam że gra ma ciekawą fabułę. Grafika też jest bardzo dobra, ale bardziej podobała mi się gra Age of Mythology <= polecam tą grę.
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 14 lip 2007, 22:47

KarolTom pisze: I prosze sobie tu nie myśleć, że jestem dzieckiem Neostrady, czy coś w tym stylu, bo mam Netie
Samym tym stwierdzeniem pokazałeś, że jesteś dzieckiem Neo.

Wg mnie Age of Empires III to jedna z najlepszych strategi - wspaniała grafika, świetna muzyka, fabuła też zła nie jest. Miodzio :D :evil: :evil: