Bateria do K750i ile mAH?
Mój telefon to SONY ERICSSON K700i.
A wszystkie baterie do niego znajdziecie TU.
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
Tanie, bublowate chińskie produkcje. Niby mają na etykiecie 3000mah a w praktyce trzymają tyle samo czasu co te oryginalne 700mah. Zużywają się szybciej. Więc jak to jest? Reklama dźwignią handlu!roma pisze:czym więcej mAH tym dłużej bateira trzyma.
Zalezy czy dużo słuchasz mp3 i dużo używasz aparatu, dobrej jakości na normlanym użytkowaniu powinna ciągnąć ze 4 dni.Mat pisze:Powiedzcie mi jeszcze tylko ile w końcu trzyma taka nowa bateria (dobrej jakości) w K700i?
Mp3 nie słucham, aparatu nie używam. Wysyłam tylko smsy bo nawet mało rozmawiam. Ale z tego co widzę moje nie jest taka zła. Tylko że potrafi się wyłączyć kiedy jej stan pokazuje 1/3.jakub1991 pisze:Zalezy czy dużo słuchasz mp3 i dużo używasz aparatu, dobrej jakości na normlanym użytkowaniu powinna ciągnąć ze 4 dni.Mat pisze:Powiedzcie mi jeszcze tylko ile w końcu trzyma taka nowa bateria (dobrej jakości) w K700i?
Z moim SE K700i było podobnie. Ładowałem baterię całą noc, a na następny dzień po kilku godzinach komórka sama się wyłączała. Po jej ponownym włączeniu wskaźnik baterii informował o bardzo małym poziomie jej załadowania. Pomyślałem, że nadmiernie użytkowałem komórkę i tym było to spowodowane. Jednak po ok. 20 minutach wskaźnik pokazywał, że jest załadowana ponad połowa baterii . Poszedłem więc do serwisu i wytłumaczyłem ten problem. Powiedzieli, że należy wymienić baterię. Więc to zrobiłem. Problem od tej pory zniknął (tj. bateria długo "trzymie" bez ponownego ładowania, a po jej rozładowaniu nie ma możliwości ponownego włączenia telefonu tak, jak to było możliwe wcześniej) .Mat pisze:A i kiedyś miałem coś takiego, że telefon trzymał do końca aż sam padł i później już się nie włączył (przycisk "power" mrugał tylko na czerwono. Teraz tego nie ma. Sam się wyłączy, nie wiadomo czemu i mogę go włączyć. To też wina baterii? Jak wymienię będzie po staremu?