Ja kupiłem ok. 3 miesiące temu (dokładniej 19 lutego br.) nagrywarkę LG GSA-H42L. Poprzednio miałem napęd Lite-On COMBO (tj. nagrywa płyty CD-R/CD-RW, odtwarza DVD), jednak po krótkim czasie nie nagrywał on poprawnie płyt. Po oddaniu go do naprawy po ok. 3-4 miesiącach nagrywarka nie była w stanie nagrać żadnej płyty, bez względu na jej producenta, użyty program do nagrywania płyt czy wybraną prędkość.
Jednak wracając do LG GSA-H42L - nagrałem na niej dużo płyt, głównie CD-R, DVD-R i DVR+R. Wszystkie nagrały się poprawnie, również te nagrywane w trybie Overburning.
LG GSA-H42L obsługuje funkcję LightScribe, jednak nie miałem okazji jej wypróbować.
Oprogramowaniem, dołączonym do opisywanej nagrywarki, jest:
- Nero OEM (w jego skład wchodzą m.in. Nero Express, Nero BackItUp, Nero Cover Designer)
- CyberLink PowerDVD
- CyberLink PowerProducer 3
- InCD
Póki co napęd LG "sprawuje się" dobrze. Mam nadzieję, że będzie on działać dobrze dłużej niż opisywany na początku napęd COMBO
.
Opis LG GSA-H42L na aukcji Allegro:
Kod: Zaznacz cały
http://www.allegro.pl/item189439419_biala_lg_gsa_h42l_lightscribe_nero_producer.html
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3