[Opinie]Na temat gry Toca Race Driver

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Na jaką ocene w skali od 1 do 6 oceniasz te gre?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
1
11%
5
3
33%
6
5
56%

Liczba głosów : 9
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 26 lut 2007, 22:13

[Opinie]Na temat gry Toca Race Driver

Witam.
Chciałbym wiedzieć jak wam sie podoba ta gra. :)
Moim zdaniem jest SUPER. :ok: :ok:
Duzo samochodow i tras, fajny tryb kariery, duzo mistrzostw, Grafika super i wcale nie taka wymagająca(na moim blaszaku chodzi w full detalach bez cięć), a efekt rozmycia wygląda jak prawdziwy.No i tu na temat tego rozmycia sie troche rozpisze:
Na mojej starej karcie graficznej(gf4 MX) nawet marzyc nie moglem o tym zeby wlaczyc te opcje.Teraz, instaluje, patrze, a tu ekran sie fajnie rozmywa.Nie jest tu zrobiony błąd taki jak w nfs carbon, ze przy predkosci 100km/h ekran zaczyna sie rozmywac :D rozmycie zaczyna sie dopiero przy predkosci 150-170km/h wiec mniej wiecej tak powinno byc.razi mnie tylko to ze chocbym jechal 200 czy 400 rozmycie jest prawie takie same.Fajnie jest takze zrobione większe rozmycie podczas pozlizgow lub wiekszych wstrzasow samochodu(180, 360 ;)).Zeby nie bylo ze tylko o rozmyciu pisze xD no to na temat samej grafiki tez sie wypowiem.Grafika jest bardzo ładna, od samochodow odbija sie wszystko co mozliwe(słońce, drzewa, budynki, płoty i billboardy) co sie chwali.Troche na temat Fabuły:Jest GIT była to jakas nowosc kiedy gra wyszła, lecz... zawsze musi byc jakies ale...wlasciwie, to fabula w tej grze, ogranicza sie tylko do tego, ze mamy E-Maila, na ktory przychodza nam maile od sponsorow oferujacych nam prace...i nic wiecej.a szkoda :/
Co do prowadzenia sie samochodow:Nie jest zle aczkolwiek moglo byc lepiej.Niektore samochody(np. klasyki) zbyt łatwo wchodą w poslizgi(na szczescie latwo z nich wyprowadzic), ale jesli umie sie jezdzic :P, lub ma sie kierownice(duzo latwiej sie wogole w to gra) to nie jest tak zle.Teraz napisze o dzwiekach bo o nich zapomnialem:oprawa dzwiekowa jest tu marna bo zaledwie jeden kawalek ktory leci w menu i czasem pod koniec przerywnikow filmowych xD ale na temat odglosow silnikow mozna powiedziec co nieco.Owszem nie jest zle(powtarzam to po raz 3 :P) ale w niektorych samochodach sa takie same dzwieki, wiec tu programisci poszli troche na latwizne.

Ogólnie:Ogólnie to Codemasters za te gre, i wogole cala serie race driverow trzeba pochwalic ;)
moja ocena: 5/6 za dzwieki i fabule. ;)
Polecam kupic te gre, bo w eXtra Klasyce kosztuje tylko 19.90, a warto :).Możemy potem zagrać przez net.

ps.Polecam przejechac sie samochodem Koenig C62 :P bez jednego kola i z "czerwonym" silnikiem jedzie 300KM/H :O
ps2.ooo ale sie rozpisalem :P

Edit:Wlasnie mnie zatkalo.Wracam z budy, zalaczam kompa, lookam na neta, zalaczam toce, i co slysze?Inny kawalek niz ten ktory zawsze leci w menu :szok: normalnie mnie zmieszalo...nie wiem jak to mozliwe, zawsze lecial tamten jeden... no ale git ze dali wiecej kawalkow :cwaniak:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 16:32 przez grzecho, łącznie zmieniany 4 razy.

<<

Russian

Post autor: Russian » 1 cze 2007, 16:14

Re: [Opinie]Na temat gry Toca Race Driver

Ja oceniam na 5.
Dlatego że każda gra ma minusy :P
M.in
- raz miałem taki przypadek że lekko pukłem przeciwnika z boku i on odleciał jak rakieta na bok
- Jak odleci ci jedno koło to auto tym drugim powinno palić gume na pełnym gazie jednak ono tego nie robi

Ale poza tym gierka jest naprawdę extra

To tyle ! Pozdro !
Ostatnio zmieniony 1 cze 2007, 16:15 przez Russian, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

keka

Post autor: keka » 5 cze 2007, 08:52

ja daję 6 bo gra się w tą grę idealnie i nie było u mnie takich błędów jakie wypisał 'Russian'
<<

Russian

Post autor: Russian » 5 cze 2007, 12:30

Z tą stłuczką spróbuj. Musisz równo przeciwnika z boku walnąć.
I jak ci odleci koło to sam sie przekonasz.

Sorki za Off Top !
<<

dariusz

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: dariusz » 5 cze 2007, 20:55

Bardzo mało gram w gry samochodowe.. a ta mnie wciągła. Działa bez zarzutu na moim Pc i ma dobrą grafę.

Jednakże minusem jest zbyt duży realizm jak dla mnie. :P

Daje 5/6 jako gra samochodowa.
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
<<

Russian

Post autor: Russian » 6 cze 2007, 13:16

dariusz pisze:minusem jest zbyt duży realizm
To ma być złe ?
<<

Backlash

Post autor: Backlash » 4 lip 2007, 00:29

dariusz pisze: Jednakże minusem jest zbyt duży realizm jak dla mnie. :P
No cóż gra jest na tyle realistyczna że maniak NFS wpadnie w szał ale dla maniaków i hardkorowców (dla mnie :D) troche momentami brakuje pełnej kontroli i braku ograniczeń... jest ich niewiele ale do GTR albo LFS troche daleko

Niemniej jednak gra super, grafika spełnia oczekiwania, nie jest przebajerowana shaderami i innymi głupstwami jak gry EA, dzięki temu chodzi płynnie na sprzęcie na którym każda gra z shaderami odpada na starcie za sprawą kiepskiej (jak na te czasy) karty graf. (GF 4 MX)
Co do dźwięku popieram jednego z przedmówców... muzyki troche za mało (Menu i pierwszy wyścig) dźwięki silnika świetne ale powtarzają sie przy niektórych modelach