[szukam] spolszczenia do biohazard 4
Jeżeli szukasz spolszczenia, chcesz o którymś porozmawiać lub podzielić się swoim tłumaczeniem.
• Strona 1 z 1
poszukuje spolszczenia do biohazard4 (koreański odpowiednik Resident evil 4 )
Re: [szukam] spolszczenia do biohazard 4
1. Pstryknij zdjęcie płytce, żebym wiedział, że masz oryginał.
2. Jak nie masz oryginału, spływaj do sklepu po polską wersję.
3. Jak masz oryginał - niestety - patrz punkt 2. Z takiego powodu, że Cenega zmodyfikowała grę tak dalece, że nawet zmieniła EXE. A to czyni wyciągnięcie spolszczenia niemożliwym.
2. Jak nie masz oryginału, spływaj do sklepu po polską wersję.
3. Jak masz oryginał - niestety - patrz punkt 2. Z takiego powodu, że Cenega zmodyfikowała grę tak dalece, że nawet zmieniła EXE. A to czyni wyciągnięcie spolszczenia niemożliwym.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
Mam takie pytanie - oczywiscie OFF TOPIC - bo czegos tu nie rozumie ..... za kazdym razem gdy ktos pyta o spolszczenie, to padaja takie teksty = pstryknij zdjecie , co może masz wuja w ameryce itp itd ..... a przepraszam jakiej stronki jest to forum .... jak mniemam to chyba najwiekszej skarbnicy spolszczen ..... i to wiadomo do jakich kopii gier ... wiec dlaczego za kazdym razym podwazacie lub probujecie ingerowac w cel zapytania o spolszczenie czy może ktos czasami nie posiada pirackiej wersji ..... na bank mojego posta usuniecie ... ale chyba regulamin wymaga zmiany bo jest to chyba parodia lub glupia ironia nie udzielac piartom porad skoro stronka jest najwiekszym zbiorem spolszczen i mowiac otwarcie do pirackim kopii tych gier........
Delacroix, rozwin mysl o zabezpieczeniu plikow .exe przez Cenege .... cos nowego ...
Delacroix, rozwin mysl o zabezpieczeniu plikow .exe przez Cenege .... cos nowego ...
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::
no i wszystko jasne i wiolk syty i owca cała a co do zmiany w regulaminie to czemu nie tylko wiesz władza chyba zapomina że stronka jest zeby pomagać a nie bulwersować z drugiej zaś strony to po grzyba jest stronka ze spolszczeniami skoro wysyłacie ludzi dio sklepu po polskie wersje chyba nietaka była idea spolszczeń no czyba że jestem ciemną blondi i nic nie kumam
a tutaj wyjaśnienie polskiej wersji i plików exe które zostały zmodyfikowane
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33820
a tutaj wyjaśnienie polskiej wersji i plików exe które zostały zmodyfikowane
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33820
coleczka--> Zajmuję się robieniem spolszczeń to trochę wyjaśnię. Ten problem pojawił się w wielu grach np. Infernal czy RE4. Można wyjąć z gry PL pliki ale wypadałoby dodać do tego plik .exe. Jeśli wszystko wrzucić na serwer, ktoś to ściągnie, to wiadomo, że gra nie zadziała. Otóż struktura plików nie będzie się zgadzała z PL plikami. I zapamiętaj: do PL wersji nikt nie robi cracków- czyli zmodyfikowanych plików .exe W tym jest cały problem ;]
Danio i tu masz rację ale jest jeden dylemacik chyba nie wiesz że do RE4 jest cukiereczek którym to odpalisz więc problem z wyjęciem plików jest żaden chyba że się mylę
Kochana to spróbuj odpalić Infernala. Mam PL wersję, natomiast jak zrobisz cracka to się podzielę PL plikami
Napiszcie do Reloaded, Deviance albo innej grupy piracącej gry
Danio, a dlaczego np pojawiła sie ostatnio wstawka Tomb Raider'a Anniversary gdzie jezyki w grze sa polskie i czeskie i jest do tego crack ?? i smiga jak ta lala ..... wiec czegos tu nie rozumie .... chyba ze mi wytlumaczysz .....
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::
Witam
ja mam taka prosbe za napisy odpowiedzialny jest X:\Resident Evil 4\ss\eng\title.dat
tak sie sklada ze gre kupilem w Rosji oryginal z certyfikatem i niestety <font color=red><b>nie ma</b></font> po angielsku tylko po rusku niestety
jesli moglbym prosi o tej pliczek z wersji angielskiej ewentualnie z tej polskiej sprawdze czy dziala to na pewno ten plik bo tam mam jeszcze 4 wersje jezykowe i w tych innych jest wlasnie ten plik.
Moja wersja gry to nie Bio Hazard 4 tylko Resident evil 4 odrazu z tym patchem poprawiajacym grafike
ja mam taka prosbe za napisy odpowiedzialny jest X:\Resident Evil 4\ss\eng\title.dat
tak sie sklada ze gre kupilem w Rosji oryginal z certyfikatem i niestety <font color=red><b>nie ma</b></font> po angielsku tylko po rusku niestety
jesli moglbym prosi o tej pliczek z wersji angielskiej ewentualnie z tej polskiej sprawdze czy dziala to na pewno ten plik bo tam mam jeszcze 4 wersje jezykowe i w tych innych jest wlasnie ten plik.
Moja wersja gry to nie Bio Hazard 4 tylko Resident evil 4 odrazu z tym patchem poprawiajacym grafike
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, 07:27 przez ini, łącznie zmieniany 1 raz.
coleczka--> Pierwsze słyszę. W necie są dostępne tylko pirackie wersje z tego co się orientuję. Zresztą sam czekam na Cenegę jak wyda PL Mój kumpel ma Anniversary po angielsku ;]
Może wyjaśnię:
1. W przypadku Devil May Cry 3 i Resident Evil 4, podczas prac nad spolszczeniem, Cenega ciężko zmodyfikowała pliki EXE. Dodano do nich rozmaite modyfikacje, m.in. algorytm pokazywania napisów tam, gdzie w wersji angielskiej ich w ogóle nie było, lub algorytm zmieniający kodowanie, tak by można było korzystać z polskiej czcionki. Scrackowane pliki EXE pochodzą z wersji angielskich, a więc takich, gdzie te modyfikacje Cenegi są nieobecne. Stąd w przypadku ich skopiowania, w DMC3 nie pojawiają się napisy w filmach i bóg wie co jeszcze, RE4 - analogicznie. Tak po prostu jest.
2. coleczka, kilka z cytatów Admina, Modów i kilku znamienitych użytkowników:
3. Jeżeli mam wątpliwości, czy ktoś posiada legalną wersję, mam prawo zażądać od niego udowodnienia tego, w przeciwnym razie - Admin powierzył mi obowiązek pilnowania tutaj przecież porządku - muszę podjąć stosowne kroki.
4. Przypominam także, że pogawędki o crackach należy ograniczać do minimum. Owszem, wiele osób używa ich również do oryginałów (ja sam, przyznam się bez bicia). Wiadomo, wygoda. Ale przyhamujcie żesz, bo jak Admin napisał, to forum to NIE WAREZ!
1. W przypadku Devil May Cry 3 i Resident Evil 4, podczas prac nad spolszczeniem, Cenega ciężko zmodyfikowała pliki EXE. Dodano do nich rozmaite modyfikacje, m.in. algorytm pokazywania napisów tam, gdzie w wersji angielskiej ich w ogóle nie było, lub algorytm zmieniający kodowanie, tak by można było korzystać z polskiej czcionki. Scrackowane pliki EXE pochodzą z wersji angielskich, a więc takich, gdzie te modyfikacje Cenegi są nieobecne. Stąd w przypadku ich skopiowania, w DMC3 nie pojawiają się napisy w filmach i bóg wie co jeszcze, RE4 - analogicznie. Tak po prostu jest.
2. coleczka, kilka z cytatów Admina, Modów i kilku znamienitych użytkowników:
Przypominam i jednocześnie ostrzegam, że TO FORUM TO NIE WAREZ!
Pojawiły się też argumenty, że strona zajmuje zbyt wysoką pozycję w rankingu Google i jest zbyt popularna wśród użytkowników, żeby pozwalać sobie na ryzyko związane z łamaniem praw autorskich. Jest też regulamin. Jeżeli więc ktoś uważa, że spolszczenia zamieszczane na P24h mogą mu służyć do grania na piratach i jeżeli uważa, że znajdzie tu pomoc - precz! Nie chcemy kłopotów, są fora warezowe i tam się taki użyszkodnik wynosić może.Piratom nie pomagamy
3. Jeżeli mam wątpliwości, czy ktoś posiada legalną wersję, mam prawo zażądać od niego udowodnienia tego, w przeciwnym razie - Admin powierzył mi obowiązek pilnowania tutaj przecież porządku - muszę podjąć stosowne kroki.
4. Przypominam także, że pogawędki o crackach należy ograniczać do minimum. Owszem, wiele osób używa ich również do oryginałów (ja sam, przyznam się bez bicia). Wiadomo, wygoda. Ale przyhamujcie żesz, bo jak Admin napisał, to forum to NIE WAREZ!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2007, 01:14 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
i znowu robi się off-top po grzyba i druga ciekawa kwestia jaką zauważyłam czemu ciągle w kółko o "chlebie " forum to nie warez bez urazy ale chyba komuś się płyta zacięła a tak na marginesie to jeśli nie warez to co bo admin jest chyba ślepy bo w wielu tematach były udostępniane części plików z polskich wersji a wydostanie ich było powiedzmy lekką ingeręcją użytkownika w kod źródłowy takie operacje były dozwolone? przecież regulamin mówi jasno forum to nie warez więc czy były jakieś konsekwencje jakieś środki zapobiegawcze wyciągnięte dla tych osób co udostępniły nie a dlaczego .... to pytanie pozostawiam otwarte go każdy sam sobie na nie odpowie włącznie z modem i adminem
a ja powiem tak - do Devil May Cry jest spolszczenie no to raczej bedzie i do Biohazard 4(podkreslam - biohazard 4 a nie resident evil 4), chociaz może i bedzie dzialac z RE 4
Hmm ! wysyłam fote zainstalowanego Residenta 4 * P L * !
Uważam , że można już spolszczyć grę , ponieważ widziałem na necie cracka do polskiej wersji ! crack do cenegi " game.exe " . Podajcie nazwy plików , które uważacie za dobre aaby spolszczyć Residenta Pozdrawiam !
Uważam , że można już spolszczyć grę , ponieważ widziałem na necie cracka do polskiej wersji ! crack do cenegi " game.exe " . Podajcie nazwy plików , które uważacie za dobre aaby spolszczyć Residenta Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, 19:08 przez Kolotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: spolszczenia do biohazard 4
logan pisze:poszukuje spolszczenia do biohazard4 (koreański odpowiednik Resident evil 4 )
proszę bardzo życzę miłego grania
http://rapidshare.com/files/37588401/Bi ... L.exe.html
mógł by ktoś wrzucić na inny serwer bo na tym mi coś nie chodzi
plz
plz
Wszystko jeszcze na razie "chodzi" .tuptek14 pisze:mógł by ktoś wrzucić na inny serwer bo na tym mi coś nie chodzi
Tylko Rapid m to do siebie, że czasami trzeba jakiś czas odczekać znim bedzie można pobrć dany plik.
Po wciśnięciu na link, i otworzeniu się stronki Rapida, wciskasz Free.
Po załadowaniu kolejnej stronki przepisujesz kod i pobierasz.
Przeglądając tytuły gier, można odnieść wrażenie, że poza strzelaniem, gonieniem,
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
Inny link (będzie też na stronie głównej)
Kod: Zaznacz cały
http://files.filefront.com/Biohazard4+PLexe/;7860258;;/fileinfo.html
wiem o tym wiem jak sie z niego sciaga od dawna sciagalem i było dobrze tyle ze teraz <font color=red><b>po prostu</b></font> nie moge sciagac bo zawsze mimo ze nic nie sciagam pojawnia sie okno o tym ze sciagam a ja nic nie ciagne i tak zawsze od kilku dniHorhend pisze:Wszystko jeszcze na razie "chodzi" .tuptek14 pisze:mógł by ktoś wrzucić na inny serwer bo na tym mi coś nie chodzi
Tylko Rapid m to do siebie, że czasami trzeba jakiś czas odczekać znim bedzie można pobrć dany plik.
Po wciśnięciu na link, i otworzeniu się stronki Rapida, wciskasz Free.
Po załadowaniu kolejnej stronki przepisujesz kod i pobierasz.
PS Iwan wielkie dzieki za link z tym nie mam takich kłopotów jak z rapidem