[problem] jak zrobić własny serwer w grze Counter Strike 1.6

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 8 cze 2007, 22:04

[problem] jak zrobić własny serwer w grze Counter Strike 1.6

Mam grę Counter Strike 1.6. :) Gra w nią dużo moich kolegów i nie lubimy jak ktoś nas odrzuca ze swoich serwerów itp. ;) Dlatego chcielibyśmy zrobic własny serewer na którym moglibysmy grac sobie sami. Czy ktoś mogłby mi podac jakiegos linka albo napisac tutaj SZCZEGółOWY (poniewaz w takim czyms jestem bardzo zielony :) ) tutorial jak coś takiego zrobic?? z góry dziękuje.

PS. Gdy już zrobie takiego serwera to moge go tutaj jakoś zareklamowac np zrobic temat o moim serwerze (team'ie)?? Chciałbym tam napisac szczegóły na temat rekrutacji itp. :) czy jest taka możliwośc??

PS2. Chyba dokdładniej nie da się sformułowac tematu mojej prośby więc mysle że tym razem nie bedzie kłopotów z jego nazwa :). Ale to już inny temat :).
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, 09:21 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

boman

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: boman » 8 cze 2007, 22:54

Re: [problem] jak zrobić własny serwer w grze Counter Strike 1.6

Proponuję wejść na stronę wiaderko.pl. Na stronce znajdziesz kilka tutoriali jak postawić serwer zarówno non jak i ze steam`em. Sam robiłem serwer i jest to banał bez amx`a. Natomiast z tym modem było już trochę więcej kłopotów, ale jak już załapiesz o co kaman :D to nie zajmie ci do więcej niż 10 min. Oczywiście na podanej stronce jest też wszystko o amx`ie. A więc powodzenia w robieniu serwa :D

P.S. W razie problem wal na gg lub pisz na forum ":P
Ostatnio zmieniony 8 cze 2007, 22:55 przez boman, łącznie zmieniany 1 raz.
It wasn`t impossible to build RAPTURE at the bottom of the sea. It was impossible to build anywhere else.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 9 cze 2007, 10:22

boman, weszłem na tą stronkę i nic nie rozumiem z niuektórych tam podanych haseł itp. Oglądałem jak zrobic serwer ale chyba znalazłem coś lepszego, łatwiejszego i tu nasuwają się moje pytania:

1. Czym się różni Non Steam od Steam bo przeczytałem co to jest to pierwsze i nic z tego nie rozumiem :P (pisze tam o jakimś zaoszczędzeniu 50 zł )

2. Znalazłem dzisiaj rano jeszcze jeden tutorial do stworzenia takiego serwera i tu kieruje do Ciebie pytanie (bo widac że jestes w tym obcykany :ok: ) czy z niego też zrobię taki oto serwer :). Tu masz linka do niego: http://cs.fpp.pl/?en:pages:show:687::::

3. Jeżeli chce zrobic serwer to musze miec dobrego neta? Czy starczy mi szybkośc 512??

To chyba na tyle. :) Prosze o pomoc :).
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, 10:24 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Russian

Post autor: Russian » 9 cze 2007, 22:45

Gdy instalowałeś CS'a to na pewno miałeś też utworzony skrót "Dedicated Server" ?
Jeżeli tak to połącz sie najpierw z kumplami hamachi, a potem wejdź na tą ikonke, zrób serva i miłej zabawy. (cała filozofia !)
<<

boman

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: boman » 11 cze 2007, 14:39

No dobra więc zaczynamy :D
Ad 1
A więc steam to taki program valve, na którym musisz założyć konto aby móc grać w cs`a (ma on jeszcze wiele funkcji ale w tym wypadku interesuje nas tylko ta). Jest on w każdym counter strike`u ORYGINALNYM ! Jeżeli masz pirata i oprócz instalowania cs`a nie zakładasz żadnego konta to znaczy, że masz cs`a Non steam (czyli po prostu bez niego).
Ad 2
Z tego poradnika raczej nie zrobisz takiego serwa, gdyż linki do plików tam nie działają :D
Ale gdyby nie to, to sądzę, że też byś mógł zrobić. Jednakże wydaje mi się że z tym wcześniejszym poradnikiem będzie łatwiej.
Ad 3
Jeżeli chodzi o internet to tu miałem problem. Sam mam łącze 512mb i po postawieniu serwa z amx`em były duże lagi (Latency sięgało 1000 !)
It wasn`t impossible to build RAPTURE at the bottom of the sea. It was impossible to build anywhere else.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 11 cze 2007, 14:52

Dobra! Dzięki wielkie. ;) za to wszystko masz plusa. Postaram się zrobic takiego serwa i jak zrobie to dam tu dane :).