Jakiej firmy ram?
Chcę sobie kupić ram, ddr o częstotliwościach 400. 1 gb. Jaką firmę proponujecie?? Myslę żeby kupić w jednej kości, ponieważ mam tylko 2 sloty na płycie i łatwiej mi będzie potem dokupić jeszcze jedną kość. Co o tym myślicie??
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Przyjacielu korzystam z kości dwóch Kingston w dualu i jestem bardzo zadowolony. Polecam te kości.minas pisze:Witam
Chcę sobie kupić ram, ddr o częstotliwościach 400. 1 gb. Jaką firmę proponujecie?? Myslę żeby kupić w jednej kości, ponieważ mam tylko 2 sloty na płycie i łatwiej mi będzie potem dokupić jeszcze jedną kość. Co o tym myślicie??
Z jaką częstotliwością obenie pracuje dana kość pamięci czy do jakich częstotliwości jest przystosowana? Jeżeli z jaką obecnie pracuje to tak jak Simek napisał - w zakładce Memory w programie CPU-Z powinieneś znaleźć odpowiedź. Natomiast jeżeli chcesz wiedzieć, z jakimi częstotliwościami może pracować pamięć to odpowiednie informacje powinieneś znaleźć w zakładce SPD.Fisher pisze:Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie sprawdzić na kostce pamięci, ile ma Mhz ?
Jest, ale nie ma nic o Mhz.Simek pisze:A nie masz przyklejonej naklejki na kości pamięci
Dobrze by było wiedzieć obydwaZ jaką częstotliwością obenie pracuje dana kość pamięci czy do jakich częstotliwości jest przystosowana?