bootscreen - potrzebna natychmiastowa pomoc
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam, używając StyleXP "niestety" zmieniłem bootscreen, przy każdym uruchomieniu windowsa wyskakuje czarny ekran z wyborem bootscreena, postanowiłem usunąć bootscreena w programie (stylexp) ale nic nie dało, nadal przy starcie systemu wyskakuje czarny ekran, w którym trzeba wybrać jaki boot screen ma się załączyć i teraz nasuwa się pytanie jak to usunąć. Proszę o jak najszybszą pomoc i z góry dziękuję.
Re: bootscreen - potrzebna natychmiastowa pomoc
OKEY, miałem coś podobnego. Spróbuj zainstalować program AusLogics Visual Styler 3
Pobierz go w wersji trial ze strony producenta:
I TU UWAGA: Po pierwszym uruchomieniu programu zarejestruj go na te dane:
User Name: Komputer Swiat 2007 Visual Styler
License Code: A77G-T3NG-R8T48G5A-4FA8-F4D9-02EB-DFBE-A412-2413-1173-7CD3-ED18
/Do Moderatorów: to nie jest piractwo - to jest ogólnodostępny kod rejestracyjny od Komputer Świata! Ja mam go na płycie KomputerŚwiat 7, i stąd go wziąłem!
Gdy już to zrobisz, w Menu programu po lewej stronie wybierasz "Boot Screen". Zaznaczasz "Current(dafeault) boot screen Microsoft Corporation" i wybierasz "Apply".
W moim przypadku to zadziałało.
P.S.: Jeżeli to nie zadziała, przeczytaj to:
[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 16:32 ]
P.S.: W Visual Styler spróbój usunąć z listy wszystkie inne Boot Screen'y.
Pobierz go w wersji trial ze strony producenta:
Kod: Zaznacz cały
http://www.auslogics.com/vstyler/download/visstyler_install.exe
User Name: Komputer Swiat 2007 Visual Styler
License Code: A77G-T3NG-R8T48G5A-4FA8-F4D9-02EB-DFBE-A412-2413-1173-7CD3-ED18
/Do Moderatorów: to nie jest piractwo - to jest ogólnodostępny kod rejestracyjny od Komputer Świata! Ja mam go na płycie KomputerŚwiat 7, i stąd go wziąłem!
Gdy już to zrobisz, w Menu programu po lewej stronie wybierasz "Boot Screen". Zaznaczasz "Current(dafeault) boot screen Microsoft Corporation" i wybierasz "Apply".
W moim przypadku to zadziałało.
P.S.: Jeżeli to nie zadziała, przeczytaj to:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=839583&sid=4efe53aab578fa4eceb5dd3da8796d89
[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 16:32 ]
P.S.: W Visual Styler spróbój usunąć z listy wszystkie inne Boot Screen'y.
Procesor Intel Core Quad Q6600 4x2.40 GHz
GeForce 9500GT, 1024 MB;4096 MB DDR2.
HDD 500 GB.
Monitor LCD 21", głośniki JVC + Creative 2.1
Neo 6mb
HDD 500 GB.
Neo 6mb
Nie oto chodzi autorowi tematu! Chodzi o bootloader systemu Windows XP, a nie o boot screen.
Wystarczy że wejdzie się PPM na Mój Komputer i we Właściwości>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie>Ustawienia> i...
Z listy Domyślny system operacyjny wybierasz co ma Ci się automatycznie uruchamiać oraz odchaczasz opcję Czas wyswietlania listy systemow operacyjnych i GOTOWE!
Modyfikacje przeprowadzasz na własne ryzyko
Wystarczy że wejdzie się PPM na Mój Komputer i we Właściwości>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie>Ustawienia> i...
Z listy Domyślny system operacyjny wybierasz co ma Ci się automatycznie uruchamiać oraz odchaczasz opcję Czas wyswietlania listy systemow operacyjnych i GOTOWE!
Modyfikacje przeprowadzasz na własne ryzyko
Heh, aha no tak, ja tu się rozpisuję heh
[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 23:22 ]
P.S.: Jeżeli chodzi o ścisłość, to bardzo podobny temat już był, również mój:
Ale jest napisane dziwnie Ja oczywiście mogłem się połapać, że przecież to nie bootscreen wybiera się przy włączeniu systemu, ale to wina również Kolegi, ponieważ wszędzie stosował termin "bootscreen". No to się nie zrozumieliśmyBeen Laden pisze:każdym uruchomieniu windowsa wyskakuje czarny ekran z wyborem bootscreena(..)postanowiłem usunąć bootscreena(...) jaki boot screen ma się załączyć
[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 23:22 ]
P.S.: Jeżeli chodzi o ścisłość, to bardzo podobny temat już był, również mój:
http://www.portal24h.pl/forum/topics35/problem-z-wyborem-systemu-przy-wl-kompa-vt10595.htm
Procesor Intel Core Quad Q6600 4x2.40 GHz
HDD 500 GB.
Neo 6mb
HDD 500 GB.
Neo 6mb