Najlepsza grafa w Oblivionie

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

milosztor_pl

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: milosztor_pl » 17 lip 2007, 15:12

Najlepsza grafa w Oblivionie

siema. mam takie pytanie. w menu opcji przed wlaczeniem gry mozna ustawic grafe. wszystko mam na full i teraz nie wiem czy lepiej wziac w tabelce Efekty ekranowe HDR czy Blask. jak wybieram HDR to nie moge grac z antyaliasingiem. jak wezme Blask to moge. i ktore zestawienie najlepiej obrazowaloby grafike w grze?

1 opcja: Blask + antyaliasing x8
2 opcja: HDR bez antyaliasingu

P.S. w grze jeszcze jest taka opcja samocieniowanie to tez ma byc wlaczone??

z gory dzieki
pozrdawiam

INTEL Core 2 Duo E6320 ~ 1.87GHz | ASUS P5K | BFG GeForce 8800GTS 320MB/320bit | PATRIOT 2x1GB DDR2 Dual Channel 800MHz | Windows XP Professional SP2
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 17 lip 2007, 18:26

Re: Najlepsza grafa w Oblivionie

milosztor_pl pisze:P.S. w grze jeszcze jest taka opcja samocieniowanie to tez ma byc wlaczone??
Jesli komputer udźwignie to jak najbardziej - gra będzie wyglądać jeszcze lepiej.
milosztor_pl pisze:1 opcja: Blask + antyaliasing x8
Jesli masz wysoką rozdzielczość (np: 1280 x 1024 albo wyższą) wystarczy podwójny antyaliasing
milosztor_pl pisze:czy lepiej wziac w tabelce Efekty ekranowe HDR czy Blask.
Według mnie wybierz blask (nie jestem pewien, ale chyba można zaś jeszcze włączyć odległość blasku) - można włączyć AA, ale szkoda tego HDR'a.
W Internecie jest patch, dzięki któremu można mieć włączony blask i HDR jednocześnie, ale tylko na kartach ATI - dla posiadaczy RADEON'ÓW (ale chyba tylko dla modeli obsługujących Shader Model 3.0.) mozna pobrać go ze strony:
http://support.ati.com/ics/support/defa ... onID=21960
Ostatnio zmieniony 17 lip 2007, 18:40 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 6 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''