[Problem] z wyłączaniem sie kompa w czasie gier.
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Tak jak w temacie tylko dokładnie mówiąć on nie wyłącza się tylko np. gram i gra mi staje procesor szaleje i gaśnie obraz zaznaczam, że monitor i centralka działają w tym czasie. A gdy go restartuje to działa normalnie, wiecie o co chodzi pomóżcie bo się boje że to coś poważnego.
Re: [Problem] z wyłączaniem sie kompa w czasie gier.
jack ryan, a nie masz przypadkiem czegoś podkręconego?
Ja miałem podobny problem. Gdy coś sie robiło, co bardziej proca obciazało to wtedy komp sie restartował. Obniżyłem troche taktowanie procesora i jest teraz GIT!
Ja miałem podobny problem. Gdy coś sie robiło, co bardziej proca obciazało to wtedy komp sie restartował. Obniżyłem troche taktowanie procesora i jest teraz GIT!
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
Jaki masz zasilacz? Bo może przy grach którę są bardziej zasobożerne zasiłka nie wyrabia i trzask... RESET... Podaj kofing koompa i czy masz coś podkręcane jak mówi Tom.
Zapraszam do mojej galerii
Nic nie podkręcałem, komp mi sie nie restartuje tylko robi się czarny ekran a wszystko pracuje. Nie jestem pewien czy to akurat jest powiązane ale wyskakuje w podlgądzie zdarzeń błąd LoadPerf
Konfiguracja kompa:
Win XP SP2, Athlon Xp 1,833MHZ, GF FX5200, 256 Ram
Zastanawiam się czy to nie pada mi system, bo nie stawiałem go od baaaardzo dawna.
Może to pomoże czasem po reinstalce włancza mi się program CHDSK.
Konfiguracja kompa:
Win XP SP2, Athlon Xp 1,833MHZ, GF FX5200, 256 Ram
Zastanawiam się czy to nie pada mi system, bo nie stawiałem go od baaaardzo dawna.
Może to pomoże czasem po reinstalce włancza mi się program CHDSK.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 15:58 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj!jack ryan pisze:Tak jak w temacie tylko dokładnie mówiąć on nie wyłącza się tylko np. gram i gra mi staje procesor szaleje i gaśnie obraz zaznaczam, że monitor i centralka działają w tym czasie. A gdy go restartuje to działa normalnie, wiecie o co chodzi pomóżcie bo się boje że to coś poważnego.
Ja miałem podobny problem. Wymieniłem zasilacz na nowy i po sprawie. Pozdrawiam
PS. Sprawdz najlepiej na jakims innym zasilaczu czy jest to samo. Jeśli nie - wymień zasilacz. Prawdopodobnie sądze że to jest tego wina. Ale przyczyn może być dużo więcej.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 16:22 przez Karol_UG, łącznie zmieniany 1 raz.
Może któryś z elementów kompa się przegrzewa. W końcu są straszne upały...
Podaj markę i moc zasilacza... I czy tylko w grach? Marke zasilacza możesz sprawdzić rozkręcajac lewą klapkę obudowy(patrząc z przodu) podaj markę i waty... I najlepiej zostaw odkręconą tą klapke i najlepiej odkręć druga bo takie upały to wiesz...
Zapraszam do mojej galerii
ja obstawiam na kartę graficzną, która się po prostu przegrzewa. Jak ci się stanie tak jeszcze raz, to od razu wyłącz komputer, odłącz całkowicie zasilanie i sprawdź czy karta graficzna jest gorąca.
THANKS FOR THE INFO!
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
Mam to samo, GeForce6800GT, temperatura koło 58-60 stopni. Zasilacz zmieniony... już normalnie nie mam na to siły...
jack ryan i Adamo czy to sie dzieje tylko podczas gier ???
W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc.
W 2007 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
...cos poszlo nie tak.
W 2007 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
...cos poszlo nie tak.
A jak jest napisane w temacieBorys666 pisze:jack ryan i Adamo czy to sie dzieje tylko podczas gier ???
A jeśli chodzi o Adamo dwa tematy niżej w tym dziale "Sprzęt (Hardware)" jest jego temat, w którym opisuje, że wspomniane "zjawiska" dzieją się podczas grania:
topics30/problem-nowy-sprzet-sterowniki-vt12839.htm
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 07:33 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
jedna rada: przed włączeniem gry powyłączaj wszelkiego typu aplikacje (antywirus, przeglądarka www, program do ściągania, itp). Jeśli problem nie jest związany ściśle z software-m to pozostaje jedyna opcja - sprzęt. Mnie to wygląda na grzejącą się kartę graficzną (przeskanuj też kompa porządnym antywirusem, a najlepiej kilkoma - polecam nod32, avira antivir, czy choćby skaner mks-vir online). Włącz komputer przy otwartej obudowie i sprawdź czy działa cooler na grafice.
THANKS FOR THE INFO!
MATchlesS, musze sie wypowiadać w wielu tematach, może ktoś mi w końcu pomożeMATchlesS pisze:A jak jest napisane w temacieBorys666 pisze:jack ryan i Adamo czy to sie dzieje tylko podczas gier ???
A jeśli chodzi o Adamo dwa tematy niżej w tym dziale "Sprzęt (Hardware)" jest jego temat, w którym opisuje, że wspomniane "zjawiska" dzieją się podczas grania:
topics30/problem-nowy-sprzet-sterowniki-vt12839.htm
Ale chyba znalazłem przyczynę - włączyłem 3dmark2003. Po paru minutach (chyba game test 4) temperatura na karcie graficznej z 55 stopni zrobiła się na.... 80 stopni. Nie wiem, czy nie jest uszkodzona, bo na poprzedniej matce i procku (matka i procek o wiele gorsze od sprzętu co mam teraz) tak sie nie działo
A może to jest od tej gorączki ?? Kiedyś ( nie podczas gier ) wyłączał mi się komp, zdjąłem obudowe i się nie wyłaczał- był przegrzany. Spróbuj zdjąć obudowe ( jeśli to się dzieje nawet bez grania ).
Chłodzenie trzeba kupić lepsze po prostu, dodatkowe wentylatorki...
Zdjęcie obudowy czasem dużo daję - ja mam cały czas jedną stronę komputera otwartą, ale często muszę odkurzać poszczególne podzespoły - głównie wentylatorki itp. Brudny komputer szybciej się nagrzewa!!!Fisher pisze:A może to jest od tej gorączki ?? Kiedyś ( nie podczas gier ) wyłączał mi się komp, zdjąłem obudowe i się nie wyłaczał- był przegrzany. Spróbuj zdjąć obudowe ( jeśli to się dzieje nawet bez grania ).
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 14:04 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Tez to mam w dobie dzisiejszych upałów ...więc nie ma co się dziwic....ostatnio to bardzo popularny problem wielu graczy .....rada - dodatkowe chlodzenie pomoze ....
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::