[Temat ogólny] Gry przygodowe
- Syberia 1 i 2 (najlepsza moim zdaniem wszechczasów - plusy: fabułą, grafika, wspaniały Świat)
- Runaway 1 i 2 (humor, kreskówkowa grafika i zagadki)
- Sherlock Holmes: Tajemnica Srebrnego Kolczyka i Przebudzenie (najlepsze zagadki ze wszystkich gier przygodowych, wiarygodnie opowiedziana historia)
- Podróż do wnętrza Ziemii (Świat - znakomite pomysły na odwzorowanie innej cywilizacji)
- Chłopaki Nie Płaczą (humor, humor i jeszcze raz humor).
Najchętniej zagłosowałbym na około 10 gier, ale to już byłaby przesada - krótko:
Warto zagrać w Nibiru: Wysłannik Bogów i Black Mirror - nie wiem czy jeszcze są dostępne, ale gry są naprawdę fajne i tanie (każda po 20zł.) - kuleje tylko spolszczenie, ale da się przeboleć. Chciałbym jeszcze polecić z nowości Tajne Akta: Tunguska - piękna grafika (bohaterka ;p), ciekawa fabuła i zagadki - polecam.
P.S.Jeśli nie znalazłeś w ankiecie swojej ulubionej gry przygodowej, to przepraszam, ale tytułów jest 20, a zagłosować można na 5 gier (może niektórzy powiedzą, że to dużo, ale jak ktoś grał w większość z wymienionych przygodówek [JA], to naprawdę będzie miał trudny orzech do zgryzienia) więc bez problemu powinieneś oddać swoje głosy.
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''