Jak oceniacię serie gry Splinter Cell
Rozmowy o legalnych grach komputerowych.
Witam. Mam pytanko Jak podoba wam się seria gry Splinter Cell ?? Moim skromnym zdaniem jest to najlepszy skradanka na świecie Proszę o komenty ;]
Ostatnio zmieniony 29 lis 2006, 13:29 przez pawel19931, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jak oceniacię serie gry Splinter Cell
gierka świetna podoba mi się Splinter Cell 1 i Chaos Theory te dwie gry przypadły mi do gustu Szkoda że nie będę mógł pograć w Duble Agent ,ale jak zmienie grafę na lepszą to po gram
Tak, macie rację ja grałem tylko w 1 i 2 z tego bardziej mi się podoba jedynka. Ale gry to świetne skradanki. Polecam
Moim zdaniem jedna z najlepszychs erii na PC spośród wszystkich gatunków gier. Każda częśc to jakaś rewolucja czy to w grafice czy w sposobie rozgrywki i wszystkie oferują nam wiadra grywalności i aż chce się do tej serii wracać. Prawdziwe Mistrzostwo Świata i król skradanek. Nie miałem okazji jeszcze zagrać w Doyble Agent (czekam na kase na oryginał ), ale wierzę że po raz kolejny Ubi mnie nie zawiedzie
Mimo iż grałem tylko w jedynkę to po niej i wersjach demo następnych części jestem bardzo pozytywnie do tej gry nastawiony, pod względem grywalności równać się z ną może tylko inna wielka seria ubisoftu zgadnijcie jaka ? Mimo iż jest z innej bajki.
Grałem w 1,2 i 3 wszystkie są wyśmienite, po prostu Mistrzostwo Świata. Ta seria jest moją ulubioną. Właśnie dostałem meila że mój Double Agent wyszedł z cenegi...więc weekend mam już zajęty Polecam pogranie w CT w Co-op. Pozdro PS: jak ktoś chce mozemy popykac w DA po necie. P
Ostatnio zmieniony 30 lis 2006, 15:10 przez jakub1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystki są wyśmienite. Naprawde grafa spoko i <font color=red><b>w ogóle</b></font> ja lubie gry w, których się skrada.
Moim skromnym...super wszystkie cztery(niedawno skończyłem DA -pozdro MAT ).Bardzo dojrzała seria na porządnych scenariuszach.Ostatnia część zabugowana mocno i wymagania ciut przesadzone ale też nie żałuję zakupu(wersja języka "wyspiarska").W obronie "czwórki" powiem ,że jest bardziej "ludzka" i hmmm...osobista?(mniej a'la 007 ).Nie wiem jak to opisać ale bardziej w niej czuć motywacje Sama i emocje akcji(np.rozstrzelania ludności cywilnej w Kongo, śmierć córki, kumpla z agencji itp.)To tylko moje odczucia i podoba mi się ta ,nazwijmy to , zmiana...Ale błędów też spooooro Niemniej moja ulubiona seria.Zacząłem od Pandora..(ledwo przez nią na Wigilię zdążyłem haha).
Ja zaznaczyłem że jest dobra.
Ze względu na to że na pewno jest wiele ciekawszych skradanek moim zdaniem, takich jak np. Gorky 0
A co do Splintera to też jest zarąbistą skradanką, nie powiem bo ma wiele plusów, takich jak np. grafika.
Także są minusy, ale ich nie będe wymieniał
Ze względu na to że na pewno jest wiele ciekawszych skradanek moim zdaniem, takich jak np. Gorky 0
A co do Splintera to też jest zarąbistą skradanką, nie powiem bo ma wiele plusów, takich jak np. grafika.
Także są minusy, ale ich nie będe wymieniał
Dla mnie wszystkie czesci staly sie kultowe ..... pamietam jak zagralem w demko Splinter Cell'a .... przelom ..... takich gier szukalem takie uwielbiam .... a to ze wzgledu na dwojakie przejscie gry ... rozwalka(tego nie probowalem i nie sprobuje) i oczywiscie skradanka ....super - mozna przejsc cala gre bez oddania strzalu (nie liczac zabicia celow gry) .... Pandora Tomorrow kolejna czesc powalila mnie na kolana .... misja w pociagu i ta grafa i cienie - boskie O Chaosie nie wspomne bo ta czesc jest jak dla mnie najlepsza jaka Ubi moglo zrobic jedynie do czego mozna sie doczepic to do polonizacji ..... niepotrzebnie zrobili dubbing .... ja gralem po eng bo glos Sama jest niezastapiony tak jak Ania w prognozie pogody Co do Double Agent mialem mieszane uczucia na poczatku gra mnie nie wciagnela ...ale pozniej grom z nieba... i ta czesc jak dla mnie jest zaliczana do najlepszych ...... mnogosc rozwiazan i oczywiscie slynne dokonywanie wyboru po ktorej stronie frakcji sie opowiedziec .... mozna na prawde zintegrowac i zżyc sie z postacia Sama w tej czesci .... Polecam cala serie Splintera kazdemu kto lubi ciche rozwiazywanie problemow bo na pewno nie jest to gra dla prawdziwych fanow shooterow ...... pozdrowienia dla wszystkich pozostajacych w cieniu
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::
Mi jedynie spodobała się Pandora Tomorrow, za grafikę i ciekawe misje. SC 1 też było fajne, ale to już nie te czasy . DA rozwala wymaganiami, ale ma ekscytującą fabułę. CT nie przypadł mi do gustu, uważam go za taką czarną owcę serii.
Ogólnie spodobała mi się cała seria SC, ale najlepszą grą taktyczną dla mnie zawsze zostanie SWAT 4 , ale o tym nie będę pisał, bo to byłby offtopic .
Ogólnie spodobała mi się cała seria SC, ale najlepszą grą taktyczną dla mnie zawsze zostanie SWAT 4 , ale o tym nie będę pisał, bo to byłby offtopic .
Semper in altum
Po tym poście trochę wody w Wiśle upłunęło i miałem przyjemność grać w całą pandorę i słowo podtrzymuję.jack ryan pisze:Mimo iż grałem tylko w jedynkę to po niej i wersjach demo następnych części jestem bardzo pozytywnie do tej gry nastawiony, pod względem grywalności równać się z ną może tylko inna wielka seria ubisoftu zgadnijcie jaka ? Mimo iż jest z innej bajki.
Jak miałbym oceniać tylko trzy pierwsze części - zaznaczyłbym opcję "Mistrzostwo Świata !"
Ale ponieważ grałem także w Double Agent zagłsowałem na "Dobra !". Double Agent zmienił znacząco serie - bardzo dobrze, że jest coś nowego, kilka nowych rewolucji w stosunku do tych trzech pierwszych, ale szkoda, że wykonano je tak słabo. Najlepsza moim zdaniem część to Chaos Therory - piękna grafika i ciekawe misje, które mozna wykonać na kilka sposobów to niewątpliwie zalety. Szkoda tylko (jak właściwie wszystkie części serii), że jest bardzo krótka. Cóż - trzeba czekać na Convicton - kolejną rewolucje (oby lepszą od Double Agent) w serii Splinter Cell.
Ale ponieważ grałem także w Double Agent zagłsowałem na "Dobra !". Double Agent zmienił znacząco serie - bardzo dobrze, że jest coś nowego, kilka nowych rewolucji w stosunku do tych trzech pierwszych, ale szkoda, że wykonano je tak słabo. Najlepsza moim zdaniem część to Chaos Therory - piękna grafika i ciekawe misje, które mozna wykonać na kilka sposobów to niewątpliwie zalety. Szkoda tylko (jak właściwie wszystkie części serii), że jest bardzo krótka. Cóż - trzeba czekać na Convicton - kolejną rewolucje (oby lepszą od Double Agent) w serii Splinter Cell.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Dałem głos na Mistrzostwo Świata chociaż grałem w Pandore a dlaczego, bo Tom Clancy pisze wyśmienite książki hehe, ale tu nie o tym. Splinter Cell to gra jedyna w swoim rodzaju i chyba nie da się jej porównać z żadną inną Wielki plus za wszystko.
Do tej pory zagrałem w 3 pierwsze części. Z tego najbardziej podobała mi się część pierwsza... sam nie wiem dlaczego Gry są wciągające, mają ciekawą fabułę no i ten klimat Ciekawe misje, dobra grafika (przynajmniej w okresie kiedy wyszły, ale teraz też nie jest wcale taka zła) po prostu - warto zagrać.
Ja oddałem głos na Mistrzostwo Świata grałem w wszystkie części i każda mi się podobała, choć 4 część to nie było to, co zawsze, ale i tak bardzo mi się podobała czekam na 5 część, choć to już całkiem, co innego najbardziej podobała mi się 3 część i chyba tak pozostanie...
RIDDICK pisze:4 część to nie było to, co zawsze
Zapewniam Cię, że jakby pięć części było tylko o kryciu się w cieniu i zmieniana byłą tylko fabuła, seria Splinter Cell (kolejne części) nudziłaby się bardzo szybko - dobrze, że są zmiany, ale narazie są one słabo zrealizowane.RIDDICK pisze:czekam na 5 część, choć to już całkiem, co innego
Ostatnio zmieniony 27 lip 2007, 17:49 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
Gra jest do bani! Wg mnie jest nudna brzydka, słabo grywalna.....i trudna
Mistrzostwo świata w każdym calu.
Minusy? pfff to chyba jakiś żart! Nie ma!
Minusy? pfff to chyba jakiś żart! Nie ma!
Nie wiem stachu, czy to ironia, ale nie zgadzam się z niczym.stachu pisze:Gra jest do bani! Wg mnie jest nudna brzydka, słabo grywalna.....i trudna
Każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić, ale mówienie, że seria Splinter Cell jest brzydka (Chaos Therory i Double Agent nadal są piękne, wcześniejsze trochę gorzej, ale trzymają poziom) to chyba absurd (chyba, że grałeś przy rozdzielczości 640 x 480).stachu pisze:brzydka
To akurat zaleta gry. Wiadomo - nie każdemu musi się podobać gra - nawet jeśli jest naprawdę świetna - ja na przykład nie lubię serii Myst, która jest uważana za najlepszą z gatunku gier przygodowych...stachu pisze:trudna