na ile zeby bylo stabilnie amd athlon 3500+
normalnie taktuje na 2.2 Ghz...i jak mam to zrobic zeby go nie uszkodzic...?
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Kod: Zaznacz cały
http://peb.pl/sprzet/59302-podkrecanie-athlon-64-3500-a.html
Na minimalne najnowszy Colin potrzebuje 3GHz, a żeby Twój procesor osiągnął taką moc musi mieć chłodzenie, albo musisz posiadać porządny zasilacz, bo Athlon'a wątpie, żebyś do tego taktowania podkręcił. Dużo zależy także od karty graficznej i RAM'u, bo co z tego, że podkręcisz procesor, jak reszta jest do (_!_).greg.79 pisze:takie gry o których piszesz chodza na max ale mam colina dirt...a tu problemy sie zaczynaja.......troszke wymagajaca gierka..............
Nie wydaje Ci się - to jest prawda. W Dirt'ie bardzo ważną rolę gra karta graficzna, a Twoja jest bardzo dobra i gra powinna chodzić Tobie spokojnie na średnich detalach. Proponuję, abyś wyłączył cienie, co bardzo obciąża kartę graficzną i procesor, a jak wiadomo w nowym Colin'ie są one bardzo dokładne.pan jUzek pisze:3GHz wydaje mi się że dotyczy to Pentium 4, Athlon o oznaczeniu 3000+ powinien sobie poradzić z tą gierką,
W Twoim komputerze procesor to najsłabsze ogniwo - kupno (jeśli zamierzasz grać w nowe gry na wysokich detalach) nowego rozwiąże problem. Najlepiej kupić słabego Core Duo za 500zł. (w okolicach 1,8GHz) i podkręcić (ach te genialne możliwości w podkręcaniu Intel Core Duo) do 3.0GHz (przy Twoim chłodzeniu ze spokojem się to uda) - bedziesz miał procesor, który kosztuje 7x więcej.greg.79 pisze:może sobie najlepiej kupie nowego procka