[Opinia] Pojedynek gigantów

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 lip 2007, 13:21

[Opinia] Pojedynek gigantów

Tak jest... kolejny raz będziemy świadkami rywalizacji pomiędzy najnowszymi grami wojennymi - Medal of Honor: Airborne vs. Call of Duty 4: Modern Warfare. Choć ta druga rozgrywać się będzie we współczesności nie ma wątpliwości, ze te dwie gry toczą ze sobą walkę o fanów.
Znane są już wymagania Medal of Honor: Airborne - są prawie takie same jak w Bioshock'u (czyli wysokie :zdegustowany: ):
Windows XP
· Procesor Intel Pentium 4 2.8 GHz lub AMD Athlon XP 2800+
· 1 GB pamięci RAM
· Karta graficzna GeForce 6600GT lub Radeon X1300PRO
· 128 MB pamięci na karcie graficznej
Windows Vista
· Procesor Intel Pentium 4 3.0 GHz lub AMD Athlon 64 3800+
· 1 GB pamięci RAM
· Karta graficzna GeForce 6600 GT lub Radeon X1300PRO

Żeby było jasne - są to wymagania minimalne.
Według mnie wymagania nowego Call'a of Duty będą jeszcze wyższe - tu np: będzie można zniszczyć prawie każdy obiekt na mapie.
U mnie lepiej wypada MoH - dlaczego?? Otóz bardziej preferuję klimaty drugiej wojny światowej, bo dobrych gier rozgrywających się we współczesności jest już kilka. Chociaż współczesność ma swoje zalety - lepsze bronie (modyfikacje) i większy wybór terenu, w którym gra może się rozgrywać.
Pozostaje tylko czekać na dema - czekam na opinie.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 12 lip 2007, 13:25

Re: [Opinia] Pojedynek gigantów

· 1 GB pamięci RAM
mniejsze niz do tdu wiec nie musze sie martwic ze mi nie pojdzie :D
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 12 lip 2007, 13:31

grzecho pisze:mniejsze niz do tdu
Test Drive: Unlimited (TDU) ma wysokie wymagania tylko jedno "ale" jeśli porównujesz do Airborne'a - najgorsza karta na ATI na jakiej pójdzie Test Drive: Unlimited to RADEON 9800, a w MoH RADEON X1300PRO, czyli potrzeba SM 3.0, a w RADEON'ie 9800 nie ma...
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 13:39 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 13 lip 2007, 12:38

MATchlesS pisze:
grzecho pisze:mniejsze niz do tdu
Test Drive: Unlimited (TDU) ma wysokie wymagania tylko jedno "ale" jeśli porównujesz do Airborne'a - najgorsza karta na ATI na jakiej pójdzie Test Drive: Unlimited to RADEON 9800, a w MoH RADEON X1300PRO, czyli potrzeba SM 3.0, a w RADEON'ie 9800 nie ma...
Odnosiłem się raczej do GF... tdu potrzebuje 6600 a ja mam 6200 i mi poszedł i dość nieźle chodzi... czyli wymagania jak zwykle będą pewnie przesadzone.
<<

Kamillos

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Kamillos » 13 lip 2007, 13:04

· 1 GB pamięci RAM
Ja tez nie musze sie martwic.... U mnie na pewno zadziala :)
Konfiguracja mojego kompa pod spodem ;)
Asus P5PE-VM- Dual Core E2180 2x2.0Ghz- 2GB RAM Kingstone DDR- ATI HD3650 512MB- Samsung 300 GB HDD
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 13 lip 2007, 15:08

Miało być o tych dwóch grach, opinie, nowinki, domysły screeny. a wy sie chwalicie jakie macie kompy i że wam na pewno ruszy, super tylko kogo to obchodzi??

Ja zawsze byłem zwolennikiem CoD-a tylko niestety 3 częsci nie wydano na blaszaki :(
Chociaż z tego co wiem wyszło też kilka gier pod tytułem Medal of honor i na blaszakach ich nie zobaczyliśmy. Ja mam zamiar pograć w oby dwie gry i na pewno będę się dobrze bawił bo są to już uznane tytuły i raczej ich nie zepsują. Dla mnie lepiej zapowiada się CoD grafika, efekty, inny klimat no i fizyka otoczenia.
Pożyjemy zobaczymy :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 15:08 przez welll1, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 2 sie 2007, 22:25

Ciekawostka - jeśli już ktoś nie może się doczekać premiery nowego Medal'a of Honor może się wybrać na ciekawie zapowiadające się widowisko nad bałtykiem - więcej w cytacie:
Firma Electronic Arts (wydawca gry Medal of Honor: Airborne), Burmistrz Helu i Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu zapraszają na widowisko historyczne Medal of Honor D-Day Hell.
W ramach imprezy odbędą się inscenizacje z udziałem ponad 100 uczestników i zabytkowych pojazdów, przy użyciu efektów pirotechnicznych, światła i dźwięku, nawiązujące do wydarzeń II wojny światowej.

Program imprezy:
9.08 - Inscenizacja pt. 'Zdobycie baterii w Merville' na terenie baterii Schleswig (Muzeum Obrony Wybrzeża), godz. 18.
10.08 - Wystawa pojazdów, sprzętu i obozowisk żołnierskich (US, Niemcy, Wielka Brytania) na terenie obiektów Muzeum Obrony Wybrzeża (wieża i bateria), w godz. 10-16. Inscenizacja na plaży (desant skoczków) i ulicach Helu pt. 'Zdobycie Helville', początek godz. 17:30.
11.08 - drugi dzień wystawy. Inscenizacja pt. 'Lądowanie na plaży' (główne widowisko, desant z morza i powietrza), godz. 17. Wieczorem gala żołnierska przy muzyce z tamtych lat (scena przy bulwarze), prezentacja gry Medal of Honor: Airborne, początek godz. 20:30.
12.08 - trzeci dzień wystawy. Defilada uczestników na ulicach Helu, godz. 15.
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 2 sie 2007, 22:53

Ciężko powiedzieć, pamiętam jak grałem na starym kompie w MOH, grałem też w call of duty 1 i 2 (na AMD duron 1200MHz i GF2MX400) ale w tym przypadku wydaje mi się że jednak lepszy będzie nowy MOH:Airborne bo lubię gry o tematyce drugiej wojny światowej, call of duty 4 na pewno znajdzie swoich fanów bo niektórzy wolą współczesne realia :D
<<

kubalo14

Post autor: kubalo14 » 3 sie 2007, 00:07

wedlug mnie CoD bedzie lepsze bo juz zygam ta 2 wojna swiatowa. ja sie za bardzo nie boje czy gra mi pojdzie czy nie.
[AMD athlon 64x2dual core procek 4600+ 2 giga ramu geforce 8800GTS
zasilacz gameXstream 700...]hyba wystarczy na kazda gre ktora wyszla heh

[ Dodano: Pią 03 Sie, 2007 00:09 ]
gram dopiero od jakiegos czasu w call of duty 2 i mi sie bardzo podoba .
<<

88bonzo

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: 88bonzo » 4 sie 2007, 15:04

Medal of Honor: Airborne vs. Call of Duty 4

and the winner is .... :szok: :przestraszony: Brothers in Arms: Hell's Highway :!:
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 4 sie 2007, 15:46

88bonzo pisze:Brothers in Arms: Hell's Highway
Gra zapowiada się ciekawie, ale chyba nie będzie można jej znacząco porównywać do tytułów wymienionych w tytule tematu, bo według najnowszych plotek Brothers in Arms: Hell's Highway najprawdopodobniej nie wyjdzie w tym roku, a premiera nowego Medal'a of Honor za miesiąc...
Dwa nowe filmiki:

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=bOsXUDKhPKc

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/wa...related&search= 
Na 23 sierpnia jest zapowiedziane demo gry:
Próbna wersja strzelanki zaoferuje nam udział w pierwszej z misji dostępnych w grze i pozwoli wcielić się w postać Boyda Traversa, żołnierza 82. Dywizji Powietrznodesantowej. W towarzystwie innych spadochroniarzy dane nam będzie wylądować w samym sercu Sycylii, gdzie rozpocznie się znana z kart historii operacja Husky. Po udanej inwazji na wyspę zajmiemy się walką o jedną z okolicznych wiosek, gdzie starcie z niemieckimi oddziałami ułatwi zastrzelenie ich dowódcy. Do realizacji tego zadania przyda się snajperka, ale dostęp do niej uzyskamy dopiero po przedarciu się przez solidnie uzbrojone linie oponenta. Kiedy zlikwidujemy wrogiego zwierzchnika, okaże się jednak, że chwilę wcześniej zdążył on wezwać posiłki. Cała misja zmieni wówczas swoje oblicze.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2007, 15:47 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.